Како заработуваат пари нашите од дијаспората?

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Sve zavisi so kolku se zadovoluvas vo zivotot?..Ako toa pivo sto go pies vo pab te pravi dovolno sreken togas alal da ti e.
е не среќен ме прави да рмбам у џенемија и на лето да се фалам пред старите другари во родната земја како сум заработил кеш...

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
е не среќен ме прави да рмбам у џенемија и на лето да се фалам пред старите другари во родната земја како сум заработил кеш...
A zosto mislis deka treba da se falis,ti toa sto si go zarabotil mozes kompletno incognito da si bides...da si pun kesh a nikoj da neznae..zemi me mene za primer,drustvovo ke se ubie da znae kolku sum donel i kolku sum potrosil prethodnata vecer...sto majka ima oni da znaat za tie raboti.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
A zosto mislis deka treba da se falis,ti toa sto si go zarabotil mozes kompletno incognito da si bides...da si pun kesh a nikoj da neznae..zemi me mene za primer,drustvovo ke se ubie da znae kolku sum donel i kolku sum potrosil prethodnata vecer...sto majka ima oni da znaat za tie raboti.
па не праам муабет јас за пари трошење. Ги оговарам тие што доаѓаат тука да се фалат и што трошат. Иначе дај боже сите да заработуваат и ние тука и иселениците.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Па уште ако е и во државна институција, нема како него :)
хахаха, не бееее каква државна институција. Приватен сектор. Битно е да бидеш среќен во животот со други работи - здравје, љубов, дружење,а парите...па и тие се добредојдени.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
хахаха, не бееее каква државна институција. Приватен сектор. Битно е да бидеш среќен во животот со други работи - здравје, љубов, дружење,а парите...па и тие се добредојдени.
Од првиот ден не го кажа секторов кај си, чим толку се срамиш мора да си цицаш од државна цицка. Ти е гајле, не се срами, 50% таму се.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Krediti,lizing,smetki,rati,zaduzen do gusa kako sekoj vtor graganin(moze ti ne si)...pa i tie se dobredojdeni neli ;)

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Од првиот ден не го кажа секторов кај си, чим толку се срамиш мора да си цицаш од државна цицка. Ти е гајле, не се срами, 50% таму се.
а бе ќе пукнеш да дознаеш не ти кажувам бе не ти кажувам :) работам во приватна фирма тоа мислам дека е доволно или не ти е?:)

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Имам комшии кои се 30-тина години во Шведска. Од село пошле таму. Работеле во фабрика за преработка на овошје. Откога ги познавам имаат околу еден месец одмор годишно и по две-три недели одат во Шпанија или Грција.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
а бе ќе пукнеш да дознаеш не ти кажувам бе не ти кажувам :) работам во приватна фирма тоа мислам дека е доволно или не ти е?:)
Верувам дека работиш :)

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Krediti,lizing,smetki,rati,zaduzen do gusa kako sekoj vtor graganin(moze ti ne si)...pa i tie se dobredojdeni neli ;)
јас сум задолжен за следниве неколку години, само не сакам да мислам на тоа. Мислам дека жалењето нема да помогне.
--- надополнето: 8 август 2012 во 10:29 ---
Верувам дека работиш :)
у моментов нема работа не можам да работам 24/7 не сум груевски :)

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
јас сум задолжен за следниве неколку години, само не сакам да мислам на тоа. Мислам дека жалењето нема да помогне.
--- надополнето: 8 август 2012 во 10:29 ---

у моментов нема работа не можам да работам 24/7 не сум груевски :)
Sve neka se raspaga po doma,vazno za pivo vo pab ima :).Druze da sum na tvoe mesto,sega neznam kolku godini imas i ne te sovetuvam da go napravis toa tuku kazuvam sto jas bi napravil...kuferite u ruka i u bel svet,pa sta bude neka bude.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Sve neka se raspaga po doma,vazno za pivo vo pab ima :).Druze da sum na tvoe mesto,sega neznam kolku godini imas i ne te sovetuvam da go napravis toa tuku kazuvam sto jas bi napravil...kuferite u ruka i u bel svet,pa sta bude neka bude.
Никако. Тука имам семејство, имам другари другото ќе го средам некако. Тука сум се родил тука и ќе си умрам.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Никако. Тука имам семејство, имам другари другото ќе го средам некако. Тука сум се родил тука и ќе си умрам.
Mi se sviga toa sto si vrzan za semejstvoto najiskreno,posveto nesto od toa nema.Jas koga otidov vo stranstvo da rabotam imav samo 21 godina,prepoln so ambicii i komforten zivot.Ali da ne otidov togas,sega so 31 godina mnogu tesko deka ke se resev na toj cekor,a i kako droga e ovoj zivot druze...nikako da mu stavam kraj.Valjda do 35ta veke se ke bide gotovo,se nadevam.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Mi se sviga toa sto si vrzan za semejstvoto najiskreno,posveto nesto od toa nema.Jas koga otidov vo stranstvo da rabotam imav samo 21 godina,prepoln so ambicii i komforten zivot.Ali da ne otidov togas,sega so 31 godina mnogu tesko deka ke se resev za toj cekor,a i kako droga e ovoj zivot druze...nikako da mu stavam kraj.Valjda do 35ta veke se ke bide gotovo,se nadevam.
Се разбравме на крај :)

Kajgana Shop

На врв Bottom