- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.264
- Поени од реакции
- 26.132
Искочив, видов и се вратив. Топ менаџментот на ЕВН. http://www.evn.mk/Za-nas/Menaxhment.aspx Кој од нив е со средно? Име и презиме?Искочи малку надвор брат, види како стојат работите па после дојди да правиш муабет овде на форумов.. Чим ми викаш дека ниту еден од топ менаџментот не е со средно толку... Јасно ми е веќе...
Муабетот за пиварите ми беше следен... Не секоја компанија има пари за да го купи пазарот... Конкретно ако ти требаат 10.000 евра за рамстор, 10.000 евра за сити мол, 10.000 евра за трговски... каде ти ги наоѓаш малите компании тука? Тие едвај се пробиваат па со новиот закон на моја другарка таткои едвај со кредити успеа да си го продолжи бизнисот... Ама не според тебе знаењето е битно, малите фирми ќе го освојат пазарот тука ако имаат знаење гледам тоа...
И пак и пак ќе повторам... Премногу читаш книги, премногу гледаш вести... Би сакал да е вака ти како што говориш тогаш не би се селел од државата би се едуцирал да станам успешен менаџер... Верувај ми дека не е до тоа... Има толку таленти во државава што можат чуда да направат само не идат така работите.. Ми збориш ти како во пивара имало талентирани луѓе...А незнаеш зошто е успешна компанијата.. Значи за работи кои ги знам и сум 100 % сигурен можам до бескрај да те цитирам и да ти докажам дека не си во право...
Зошто кажими имаше 7 тендери за Охис и се јавија инвеститори... Зошто не се продаде? А ја држат луѓе од власта... Зошто уште работат некои погони ако нема потенцијал фабриката од курташак? Дај малку молимте мисли со главата... Ако нечини ако е трула ќе се стават катанци на вратите... Сврти ако можеш со кола некој круг до пинтија ќе видиш дека некои погони сеуште работат...
Таков закон не постои. Ако уште го тврдиш спротивното кажи кој член во кој закон го бара тоа од фирмите. Ако е некоја интерна одлука на Рамстор или Сити мол е друга работа и е сосема легитимно.
Еве, не знам зошто Пивара е успешна компанија. Ако може накратко да ми пишеш, а не да кажуваш за некои 10к евра. Патем, и во Бугарија важи истиот закон? Пошто Скопско се продава и таму.
Владата не го продаде Охис, затоа што немаше заинтресиран купувач кој достави понуда. Ако сеуште тврдиш спротивно, се надевам дека ќе го пишеш името на компанијата и висината на понудата што ја доставиле.