Како живеат сега Бугарите во Европска унија?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
И да ти дам документирано ти не си доволно маж да си признаеш грешката.
Ето ти линк от официалната страница на Евростат за БВП на човек кое е основен икономически показател за стандарта на живот.

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&plugin=1&language=en&pcode=tsieb010

За безработица по добре изобшто и да не говорим
Ma каков БВП каков БДП, не ми троппај глупости. Кој стандард го имате!? Какви плати зимате , колку нови работни места се отворија, колку ви се намали сиромаштијата и тн...
Дај ми некои докази кои самиот си ги собрал, не верувам во „невладини“ анкети или владини прикази за порастот на економијата.

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Ma каков БВП каков БДП, не ми троппај глупости. Кој стандард го имате!? Какви плати зимате , колку нови работни места се отворија, колку ви се намали сиромаштијата и тн...
Дај ми некои докази кои самиот си ги собрал, не верувам во „невладини“ анкети или владини прикази за порастот на економијата.

Абе дечко ајде марш обратно на песока да си играеш.Кој го боли во што ти верваш или не.Какви докази сам да ти собирам бе.Ти у ред ли си.Евростат е официалната статистика на европејскиот соjуз.В доп'лнение безработицата за 2008 у нас е 7% у вас 33%

ПС За по нормалните и по мислештите македонци.Не казвам дека у нас се е мед и млеко ама македонец да ми соли памет колко зле сме били не врви

Член од
20 октомври 2008
Мислења
216
Поени од реакции
6
djabe pisuvate za gdp i slicnigluposti.ako jivees vo sofija mora da rabotis na dve mesta, inaku ne mojes da si platis kirija.dvosoben stan-250evra najmalku.a i ne e samo kirija,struja,voda...a i ne se samo smetkite upm.od sto ke jivees?ako ne rabotis-umiras na ulica.no ima i drugo:za drugite ne znam za mene samo zboram,vo sofija sum od 8 godini i vo makedonija se vrakam za praznici.ke se preselam koga za mojata rabota mi plakaat barem kolku tuka:1000 evra.vo sk ke zemam 200 evra i tolku.vo sofija rabotam za 500 po dogovor i zemam uste tolku od honorar.toa ti e.ne spies,rabotis,nosis pari doma.decata i jenata nacionalizmi ne jadat,nitu se srekni ako ne priznala bocvana.za sreka makedonceto so rabota ne mojes da go plasis.pa i sin mi vo skoloto ne go navreduvaat,naprotiv."makedonce-pametno momce".aj,so zdravje!
Брат ми работи во Софиjа (барман), жена му и таа (преведувач) - им плакат им повеке од 1000 евра (општо), од кои барем 500 ги спестуват (за имот). Значи не е толку зле. Jас поголема плата земам, не сум во Софиjа и наемот за апартаментот ми е 50 евра (таванска мансарда, во краен квартал), сум платил 2 евра за вода, 10 евра за ток и 10 за интернет овоj месец... ете тие се ми основните трошоци. Храната е малку по-скапа, е сум сметал колку давам, ама вероватно е околу 100-150 евра.

Лугето во селата со неколку пати помалку пари живеат и то не зле.

Гледам во 2008 во Македониjа невработеноста е 34.5%, а во Бугариjа: 6.51

Верно е дека последните неколку месеци се увеличи невработеноста, и сега вероватно е повеке од 6.51, ама ова ке биде само за време на кризата.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Терајте бе брат нема потреба од расправии кај кого било подобро.Ако комшијата живее подобро толку подобро и за другиот комшија.Шо му се секираш бе.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Абе дечко ајде марш обратно на песока да си играеш.Кој го боли во што ти верваш или не.Какви докази сам да ти собирам бе.Ти у ред ли си.Евростат е официалната статистика на европејскиот соjуз.В доп'лнение безработицата за 2008 у нас е 7% у вас 33%

ПС За по нормалните и по мислештите македонци.Не казвам дека у нас се е мед и млеко ама македонец да ми соли памет колко зле сме били не врви
ОООО јееее, распали топорчо.... дај бе човек не ми галами, и пази малку како се изразуваш!!! Јас секој трет ден ја поминувам твојата мила блгарија и гледам колку евростат е официјална и точна. Не ми продавај мадиња за бубрези! Погоре имаше направено споредба со Македонија и твојата мила блгарија...реков направи реална споредба според условите во кои се наоѓаат овие две земји.... а погоре ти пишав за кои услови станува збор. И уште едно ... а нека посветат внимание и администраторите ... АКО ВО блгарија ПО ДОМА СИ СЕ ОБРАЌАТЕ СО МАРШ ОВДЕ НЕ :nenene:

И уште едно прашање...какви работие работите бе за повеќе од 1000 евра, дајте и ја да поработам малку... зборувам со луѓе на државна работа таму во вашата напредната држава и викаат дека зимаат 150 евра плата... (лажат мамето нивно) правам муабет со таксистите од Петрич...тешко е вика братче, откога влеговме во ЕУ цените се многу високи , грците не доаѓаат веќе, нема од што да се заработи!!!
Ние вика кога доаѓавме во Македонија во 60тите се чудевме каков живот живеете, сега сме и ние како Македонците во 60тите. Што сакаше да каже човекот , појма немам! Ај пријатно ;)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Па да беше убаво во бг немаше да им избегаат толку луѓе.
Невработеност во МК 34.5%? - помал е бројот поради тоа што многул луѓе работат на црно.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Бугарите денес се победни и од нас иако се во таа толку за нас посакувана ЕУ. Самата Унија им ги скрати парите и има големи шанси БГ да биде првата избркана земја од ЕУ :):):):):)

PowerUp

Реалист
Член од
21 септември 2009
Мислења
311
Поени од реакции
5
добруване

Јасно е дека една држава е посилна кога е дел од сојуз - воен и економски. Тоа значи сигурност, доверба, заеднички пазар. Јасно е дека сме на почетокот, но веќе се чувствува промената. Сакам и на вас промена кон подобро.

E

emission

Гостин
А ти бе полноглавец затоа ли дремеш по цел ден на Македонски форум да провоцираш и навредуваш?:helou:
Не само за тоа. И за други суштествени работи е тука - да лечи комплекси бидејќи се нарекува со име на Монголо-татарски народ и другата суштествена причина е да се жали дека нема демократија кога ќе го банираат.

PowerUp

Реалист
Член од
21 септември 2009
Мислења
311
Поени од реакции
5
добруване

Б'лгарката Ирина Бокова беше избрана пред минути за новиот генерален директор на УНЕСКО, објави Ројтерс. Таа успеа да изпревари во последното петто по ред гласање фаворит за местото - египетскиот министер за култура Фарук Хосни.

http://dnevnik.bg/sviat/2009/09/22/788144_irina_bokova_e_noviiat_generalen_direktor_na_junesko/

S

smart ass

Гостин
како живее бугарин уопште без разлика дали е во ЕУ или на Марс или во бугарија-како Амеба без нервен систем

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Абре дибек татарскиот грб е со бела позадина и црвен лав.
Македонскиот е со црвена позадина и жолт лав.

Има цела тема да Македонската Хералдика и не давај такви новинарски испади.
Имаат и уште една многу битна разлика, опашката. Македонскиот има две, додека Бугарскиот една.

Ra

Член од
15 февруари 2008
Мислења
417
Поени од реакции
5
Да му честитаме на Унеско за спектакуларниот успех.
Ќе ги води момиче - б`лгарче!
На оваа среќа, бугаите 200 години да живеат, пак нема да се нарадуваат!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Да му честитаме на Унеско за спектакуларниот успех.
Ќе ги води момиче - б`лгарче!
На оваа среќа, бугаите 200 години да живеат, пак нема да се нарадуваат!
Бугарите не се радуват на дребни работи.Ке се радуваме,ако нашиja комисар во ЕУ стане комисар за прошируване.:wink:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom