ZoraNaSlobodata
Чоечко суштество
- Член од
- 5 ноември 2008
- Мислења
- 2.736
- Поени од реакции
- 111
Ете бе јас не завидвам,честито нека ви е.
Топорчо,аjде малце посериозно.То верно темата требаше да се веке во канта отдавна,но се користи за целите на некоj,това нетреба да ни пречи да се држиме сериозно.Умен г,з мај улучих чолен нервЗатоа ли написа половин страница. Типично по антично македонски се мислиш за експерт по се и сешто и во един пост држиш лекции от историа , икономика , политика ...Не ми оставаш голем избор освен да те читам и да ти се смеам
![]()
Им честитам и јас на УНЕСКО и на Бугарија. Меѓутоа местово е добиено претежно од еврејското лоби + Америка заради ставовите на египјанецот Фарук Хосни.Да му честитаме на Унеско за спектакуларниот успех.
Да ЕУ ке даде пари за магистрала "Тракиja" и ЕУ дава пари и за магистрала "Лулин" които се градат и са дел от коридор номер 8.3а инфлацијата знаев но зарем за коридор 8 ЕУ ќе даде пари?
/Болд текстот/ Изгледа доста наши државjaни има овде...:pos2::pos2:ОООО јееее, распали топорчо.... дај бе човек не ми галами, и пази малку како се изразуваш!!! Јас секој трет ден ја поминувам твојата мила блгарија и гледам колку евростат е официјална и точна. Не ми продавај мадиња за бубрези! Погоре имаше направено споредба со Македонија и твојата мила блгарија...реков направи реална споредба според условите во кои се наоѓаат овие две земји.... а погоре ти пишав за кои услови станува збор. И уште едно ... а нека посветат внимание и администраторите ... АКО ВО блгарија ПО ДОМА СИ СЕ ОБРАЌАТЕ СО МАРШ ОВДЕ НЕ :nenene:
И уште едно прашање...какви работие работите бе за повеќе од 1000 евра, дајте и ја да поработам малку... зборувам со луѓе на државна работа таму во вашата напредната држава и викаат дека зимаат 150 евра плата... (лажат мамето нивно) правам муабет со таксистите од Петрич...тешко е вика братче, откога влеговме во ЕУ цените се многу високи , грците не доаѓаат веќе, нема од што да се заработи!!!
Ние вика кога доаѓавме во Македонија во 60тите се чудевме каков живот живеете, сега сме и ние како Македонците во 60тите. Што сакаше да каже човекот , појма немам! Ај пријатно![]()
А като е лошо во Бугариja, зошто идват Македонците да учат, работат и живеат?i pokraj site ovie ubavini cela pola Bg se iseli, da ne bevte naviknati na los zivot pa sega begate od BG i na pamet ne vi doaga da se vratite nazad vo ubavinite.
izvini,ama bugarinot koj izbegal vo stranstvo ne izbegal od ubavoto,megjutoa istoto go napravil i makedonecot i sekoj drug covek.i da,ubavo e vo ohrid,duri super,ama mnogu kajcinja vo ezeroto,nema riba za site.i pokraj site ovie ubavini cela pola Bg se iseli, da ne bevte naviknati na los zivot pa sega begate od BG i na pamet ne vi doaga da se vratite nazad vo ubavinite.