Како живеат сега Бугарите во Европска унија?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Аз немога да разбера вие мазохисти ли сте.Не дека сме много добре но на економски план, по БВП , по стандарт на живот сме веке далеко пред вас:toe:.Тоа се фактитие.
Инак југобоецо мисилков цитира политически престрелки Прванов -Борисов.Па тоа е истото да се цитира мислене на Бранко за политиката на ВМРО.Та пак да прашам.Малоумни ли сте ?

Член од
27 март 2009
Мислења
76
Поени од реакции
1
Инаку слушам дури сега ќе спремате “кризен план’’... ;)

Дни след енергијните престрелки с премиера Борисов президент'т призова новото правителство да приеме спешно антикризисен план.
Борисов каза на Прванов, дека на светот нема измислен антикризисен план, ако има, ние бихме го преписали и то.
Ама комунистички мозок не увира. Страх ги е, дека далаверите им излизат на видело. Шверцот, за коj пишувате погоре, го правjат екскомунистите и нивните ексслужби за безбедност, кои след падането на комунизмот се занимават со такива работи.

У други држави комунистичките служби са оште живи :wink:

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Аз немога да разбера вие мазохисти ли сте.Не дека сме много добре но на економски план, по БВП , по стандарт на живот сме веке далеко пред вас:toe:.Тоа се фактитие.
Инак југобоецо мисилков цитира политически престрелки Прванов -Борисов.Па тоа е истото да се цитира мислене на Бранко за политиката на ВМРО.Та пак да прашам.Малоумни ли сте ?

Кои се тие факти, дај нешто документирано ајде ?
Треба да сте и теоретски и практично многу понапред од нас, три години веќе членки на ЕУ , а ние уште ни датум за преговори немаме добиено, ниту пак сме членки на НАТО , која разлика замисли!
Ај сега кажи ми во што е толку понапредна блгарија од Р. Македонија ? Кој е тој стандард кој вие го имате ?:nesum:

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Кој е тој стандард кој вие го имате ?:nesum:
Се е ветер во магла. Истата мизерија се (како нас - уствари како и сиот Балкан) - џабе инвестиции, џабе валутен борд, џабе урбана мафија, Софија и Црно Море...

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
Ne mojem da razberem ,kakvo se bulgarite sa vi vo ustata
Pa neli vie ste najdrevnata nazia,neli ot vas proizliza sichko, ,neli jivete podobre,neli Bulgaria e divata granica na Europa,neli bulgarite sa tatari i cigani so promiti mozuci,neli bulgarite nitu mogat da vi stavat veto,nito da vi navredat.
Bulgarite kato che li sa vi trn vo ochi.
Pa ostavete gi da gniat vo nivnata drjava ,a vie spregnete sili da gradite moderna Makedonija -so stranski investizii,infrastruktura,kapitali..
Nekoi beshe kazal shto poumniat vinagi otstapval :)
Na krivata raketa -kosmosot i prechi!!
Drugia variant e -na kriviot k.r- kosmite mu prechat!!

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
?

..........

Гостин
„Фајненшл тајмс“: Бугарија е дивата граница на ЕвропаМИА

Бугарија е „дивата граница на Европа“, а земјата „мака мачи во борбата со организираниот криминал“, пишува „Фајненшл тајмс“.

Весникот објаснува дека гангстерските убиства по бугарските градови ја отежнуваат работата на тамошната Влада во нејзиното настојување да се убеди ЕУ дека е сериозна и цврсто решена да се справи со криминалот, раширената мрежа на подземјето и криминалното делување, како и со раширената корупција на сите нивоа.

Извештаите на Обединетите нации покажуваат дека вкупното ниво на криминал во Бугарија не е ништо полошо од она што го забележуваат другите земји-членки на ЕУ, но весникот вели дека во оваа балканска земја организираниот криминал е длабоко навлезен во секојдневниот живот преку сивата економија.

Во Бугарија таа обезбедува практично се во животот, од кокаин за наркоманите, до купување градежен материјал без да се плати данок.

:vozbud:

Член од
20 октомври 2008
Мислења
216
Поени од реакции
6
Треба да сте и теоретски и практично многу понапред од нас, три години веќе членки на ЕУ , а ние уште ни датум за преговори немаме добиено, ниту пак сме членки на НАТО , која разлика замисли!
Ај сега кажи ми во што е толку понапредна блгарија од Р. Македонија ? Кој е тој стандард кој вие го имате ?:nesum:
По сите карактеристики на економскиjа развоj Бугариjа е пред Р. Македониjа, како почнеш со GDP/GDP per capita, Poverty, Unemployment, Inflation, и таку натаму.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
По сите карактеристики на економскиjа развоj Бугариjа е пред Р. Македониjа, како почнеш со GDP/GDP per capita, Poverty, Unemployment, Inflation, и таку натаму.
Епа оди во Бугарија да живееш штом е подобро таму за разлика од кај нас?
Она што го читаш во весниците и она што го кажува обичниот народ се сосема 2 различни работи, знаеш ли дека таму луѓето немаат левчета струјата и водата да си ја платат или ќе ја шириме пропагандата на Милошевиќ од почетокот на деведесетите со која го смируваше гладниот Српски народ а пропагандата одеше така: НЕ БОЈТЕ СЕ НАРОДЕ, 30% АМЕРИКЕ ГЛАДУЈЕ И ЖИВИ У СИРОМАШТВУ!
Не е се во вискоте згради и убавото метро во Софија, има нешто и во џебот ама тоа нешто го немаме ниту ние а ниту Бугарите...:helou:

spm

Член од
12 јули 2007
Мислења
54
Поени од реакции
0
Епа оди во Бугарија да живееш штом е подобро таму за разлика од кај нас?
Она што го читаш во весниците и она што го кажува обичниот народ се сосема 2 различни работи, знаеш ли дека таму луѓето немаат левчета струјата и водата да си ја платат или ќе ја шириме пропагандата на Милошевиќ од почетокот на деведесетите со која го смируваше гладниот Српски народ а пропагандата одеше така: НЕ БОЈТЕ СЕ НАРОДЕ, 30% АМЕРИКЕ ГЛАДУЈЕ И ЖИВИ У СИРОМАШТВУ!
Не е се во вискоте згради и убавото метро во Софија, има нешто и во џебот ама тоа нешто го немаме ниту ние а ниту Бугарите...:helou:
djabe pisuvate za gdp i slicnigluposti.ako jivees vo sofija mora da rabotis na dve mesta, inaku ne mojes da si platis kirija.dvosoben stan-250evra najmalku.a i ne e samo kirija,struja,voda...a i ne se samo smetkite upm.od sto ke jivees?ako ne rabotis-umiras na ulica.no ima i drugo:za drugite ne znam za mene samo zboram,vo sofija sum od 8 godini i vo makedonija se vrakam za praznici.ke se preselam koga za mojata rabota mi plakaat barem kolku tuka:1000 evra.vo sk ke zemam 200 evra i tolku.vo sofija rabotam za 500 po dogovor i zemam uste tolku od honorar.toa ti e.ne spies,rabotis,nosis pari doma.decata i jenata nacionalizmi ne jadat,nitu se srekni ako ne priznala bocvana.za sreka makedonceto so rabota ne mojes da go plasis.pa i sin mi vo skoloto ne go navreduvaat,naprotiv."makedonce-pametno momce".aj,so zdravje!

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
djabe pisuvate za gdp i slicnigluposti.ako jivees vo sofija mora da rabotis na dve mesta, inaku ne mojes da si platis kirija.dvosoben stan-250evra najmalku.a i ne e samo kirija,struja,voda...a i ne se samo smetkite upm.od sto ke jivees?ako ne rabotis-umiras na ulica.no ima i drugo:za drugite ne znam za mene samo zboram,vo sofija sum od 8 godini i vo makedonija se vrakam za praznici.ke se preselam koga za mojata rabota mi plakaat barem kolku tuka:1000 evra.vo sk ke zemam 200 evra i tolku.vo sofija rabotam za 500 po dogovor i zemam uste tolku od honorar.toa ti e.ne spies,rabotis,nosis pari doma.decata i jenata nacionalizmi ne jadat,nitu se srekni ako ne priznala bocvana.za sreka makedonceto so rabota ne mojes da go plasis.pa i sin mi vo skoloto ne go navreduvaat,naprotiv."makedonce-pametno momce".aj,so zdravje!
Затоа гледај ја секогаш светлата страна на животот :helou:, не е се во капитализмот и парите, има нешто и во фамилијата...

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
И да ти дам документирано ти не си доволно маж да си признаеш грешката.
Ето ти линк от официалната страница на Евростат за БВП на човек кое е основен икономически показател за стандарта на живот.

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&plugin=1&language=en&pcode=tsieb010

За безработица по добре изобшто и да не говорим

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Колку Бугари заминаа на работа по Европа, затоа немате невработени :pos: :pos:
Само во Шпанија има преку 1.000.000 Бугари, во Англија сеуште бројот не им се знае, во Шведска сега наваливте...

Прибери ги сите тие луѓе дома и потоа давај информации дека кај вас течело мед и млеко. :helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom