Како живеат сега Бугарите во Европска унија?

Статус
Затворена за нови мислења.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Види изjaвата,jaс не си измислувам... нито сум натерал Ердоган да го рече има го записано и сум го постирал.
Преди и комисиja не сакаха да чуjaт.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Види изjaвата,jaс не си измислувам... нито сум натерал Ердоган да го рече има го записано и сум го постирал.

Covek zaradi toa ti postirav linkovi i od turski sajt,mozes i preku Google da go prevedis na bugarski jazik ako sakas,deka Erdogan ne rece deka ke se plati parite,no turskite pravnici izjavija deka i bugarite ke treba mnogu pari da dadat za proteranite i ubijenite turci,isto kako sto izjavi i Davutoglu,jas licno sakam komisijata da izglasi vakva odluka,barem miljardi ke se zema od Bugarija za proteranite i ubijenite turci,pa i zaradi toa ekspertite po megunarodno pravo istaknaja deka ova bi bilo glupo za Bugarija zatoa sto bugarite ke treba poveke pari da dadat otkolku turcite:toe:

Член од
24 декември 2009
Мислења
312
Поени од реакции
18
:pos2::pos2: kako prvo si :eek:ftopic: a kako vtoro nekoi bugarski mediumi ne znaat sto pisuvat,sve e laga:pos2: licno jas preku direkten prenos od cnnturk go slusnav Erdogan koga ne odgovori na prasanjeto ,i rece deka toa nemoze da realizira toa ne e nasa rabota toa e rabota na komisiite,a vo edno i nie za sega se otkazevme od baranjata za proterante turci od Bugarija :toe:
29.01.2010-CNNTURK
http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/01/29/erdogandan.yalcinkayaya.cevap/561561.0/index.html
Големи глупости зборуваш. Види некој точно да ти преведе тоа:

Trakya göçmenlerinin tazminat istemi

Erdoğan, "Türkiye, Trakya Bulgarlarının mal varlığıyla ilgili tazminatı ne zaman ödemeyi düşünüyor?" sorusunu da şöyle yanıtladı: "Bunu değerli dostumla da paylaştık, görüştük. Yargı süreci içerisinde olan bir konu. Aynı durum hastaneyle ilgili de öyle. Arkadaşlarımız da bu konuyu değerlendirmek suretiyle şu anda kirada olan bu hastanenin kiraya verilme sürecinin kimler tarafından olduğu hususu yine yargıyla süren bir süreç.

Bunları arkadaşlarımızla takip edip neticesini yine değerli dostuma inşallah bildireceğim ve takipçisi olacağım bir konu. Trakya'daki dediğiniz mülklerle ilgili olay yine bir yargı süreci. Yargının vereceği netice ne olacaktır, karar ne olacaktır? Onu şu anda bilemiyorum ama bu karar neyse bu karara da yürütme organı olarak bizler buna uyacağız, uyarız. Bundan da kimsenin endişesi olmasın."

Erdoğan, Trakya göçmenlerine tazminat ödenip ödenmeyeceğine yönelik sorunun yinelenmesi üzerine, "Az önce de ifade ettim, bunun yanında komisyon çalışmaları var. Bununla ilgili kurulmuş olan bu komisyonlar çalışmalarını tamamlayacak. Ondan sonra eğer yargıya götürülmesi gereken boyutu varsa bunların hepsinin değerlendirmeler yapıldıktan sonra nihai netice neyse takasla mı olur, diğer türlü mü olur, nasıl olacaksa bunun adımı atılacaktır" diye konuştu.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Големи глупости зборуваш. Види некој точно да ти преведе тоа:
Ne treba da mi se prevedi,sukur sto sum turcin,psdsssss a koga odam vo Turcija- Akçay vo mojot stan i koga se sobrame so komsiite koi sto ednijot rabotit vo turskoto MNR, i koga razgovarame za Bugarija tie velat deka Bugarija ke treba miljardi da plaka na Turcija isto kako sto rece i Davutoglu,bugarite ako igra so taja karta, ke izgubat sve,no nesto ne mi e jasno,zosto se uste gi generalizirate rabotite,koga nema nitu 1 cent da se plaka na bugarska strana,a i samijot Borisov toa go znae i toa go prizna---- Борисов: Нјама оптимиз'м, не е време за розови очила

http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=150220 A budalite nacionalisti vo Bugarija neka se nadevat za turskite pari..:tapp:

Член од
24 декември 2009
Мислења
312
Поени од реакции
18
Како прво има судски процес и комисиjа. Ердоган точно това кажува - дека ако требе, ке се плака. Никаде Ердоган не кажува дека нема да плати ни еден цент.

А ова "Нјама оптимиз'м, не е време за розови очила" го цитираш надвор од контекстот. Борисов зоборува за финанскиската криза и 2010 година, не за обезштетуването на Тракиските бугари. Види добро во видеото - малко до средата на видеото го кажува.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Шо да ви расправам еве сами видете

НАПОМЕНА Намерата не ми е да ги наведам Бугарите, а да се види дека има и такви кои се во ЕУ а живеат полошо од луѓето во Африка. Ако некој се засегне - се извинувам, не тоа ми била целта

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
leleeeeeee do sega nemam videno vakvo nesto vo zivotot,osven vo Bugarija:nesvest:
Plus ne znaat ni vo koja godina se naogat..

Член од
6 јануари 2010
Мислења
50
Поени од реакции
3
НАПОМЕНА Намерата не ми е да ги наведам Бугарите, а да се види дека има и такви кои се во ЕУ а живеат полошо од луѓето во Африка. Ако некој се засегне - се извинувам, не тоа ми била целта
Да не си изненадан дека во ЕУ има луде кои живеат лошо?!?
Па иди покраj секоjа жп станица на просечно голем европски град - ке видиш луге кои живеат во кашони. Се знае дека во цел свет има луге аутсаjдери. :toe:
Ако поентата е друга - то зошто не повлекете кандидатурата за ЕУ?

Да беше тоа вистинскиот живот на Бугарите во ЕУ, немаше да го дават во този ТВ журнал /"Отечествен фронт" на М. Карбовски/.
Ама штом сакате да си вервате - повелете. :tv:

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
leleeeeeee do sega nemam videno vakvo nesto vo zivotot,osven vo Bugarija:nesvest:
Plus ne znaat ni vo koja godina se naogat..
Другар, jасно ми е дека ного сакаш да навредуваш бугарите, ама шо не погледнеш и во твоиот двор како е.
Насекаде има луге дека живеат лошо. И каи нас и каи вас. Ама ние имаме муде да го кажуваме, а не да криеме.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Да не си изненадан дека во ЕУ има луде кои живеат лошо?!?
Па иди покраj секоjа жп станица на просечно голем европски град - ке видиш луге кои живеат во кашони. Се знае дека во цел свет има луге аутсаjдери. :toe:
Ако поентата е друга - то зошто не повлекете кандидатурата за ЕУ?

Да беше тоа вистинскиот живот на Бугарите во ЕУ, немаше да го дават во този ТВ журнал /"Отечествен фронт" на М. Карбовски/.
Ама штом сакате да си вервате - повелете. :tv:
Знаев дека некој ќе се води од својата матрица и ќе проба и мене да ме обвини според истата дека сакам некого да исмејувам па фино убаво си ставив напомена и предвреме си се извинив.

А за плачковците ко тебе:

Луѓе што живеат лошо? Луѓе што живеат лошо? Ти виде за што се работи. Тие прво едвај ги исполнуваат стандардите да бидат луѓе. Барем не луѓе како општсвени битија. Не знаат која година е. Не знаат што се дешава ни во Бугарија ни по светот. Второ не живет туку преживуваат.

Ако толку те боли за нив иди дај им некое кило грав а не тука да ми се праиш паметен.

Нова тура. Пази сеа зградата не е во Авганистан а во ЕУ

Член од
26 јануари 2010
Мислења
149
Поени од реакции
7
Romite neziveat dobre v Bulgarija no sum uverena ne zivejat mnogo dobre i v Makedonija.A sum slusala naj zle bilo polozenieto v Ungarija kade imalo milion i polovina romi.Vinata razbira se e na mnozinstvoto i na site vladi koito vece 100 godini umisleno gi izolirat i getoiziraat romite.Za zal toa e taka ne samo v Bulgarija.Ti edi ako tolko si se naljutil i imas zelba da pomognes idi se razhodi po vardar i tam ima kartoneni naselbi.Vzemi si i grav.Razlikata e ce v Bulgarija barem mediite se opitvat da privlecat vnimania kon probmema.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Знаев дека некој ќе се води од својата матрица и ќе проба и мене да ме обвини според истата дека сакам некого да исмејувам па фино убаво си ставив напомена и предвреме си се извинив.

А за плачковците ко тебе:

Луѓе што живеат лошо? Луѓе што живеат лошо? Ти виде за што се работи. Тие прво едвај ги исполнуваат стандардите да бидат луѓе. Барем не луѓе како општсвени битија. Не знаат која година е. Не знаат што се дешава ни во Бугарија ни по светот. Второ не живет туку преживуваат.

Ако толку те боли за нив иди дај им некое кило грав а не тука да ми се праиш паметен.

Нова тура. Пази сеа зградата не е во Авганистан а во ЕУ
Нациските черти понекога се видуват и во зборовите.Всеки човек е достоен за почит!Нито знаеш што се е случило со него,нито си го видел,нито ништо.... ама аjде днеска да фрлиме кал и тука...
Никога на тоja бел свет е немало равество! Едни са живеели подобро,други са живеели полошо.Едни са били образовани,други не... това го има не само тук,но и насекаде...

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Хехехе. Ромите ваму Ромите таму, па користиш мои финти со гравот. Недостаток на оригиналност сигурно и Рајна ја имитираш :tapp:

А бабичките и тие ли се роми или така ти одговара?

Еве бе штом медиумите се трудат да го насочат фокусот кон проблемот јас им помагам само. Го насочувам фокусот на Бугарите в чужбина кон вистинските проблеми на ЕУропска Бугарија. Мјауу

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Хехехе. Ромите ваму Ромите таму, па користиш мои финти со гравот. Недостаток на оригиналност сигурно и Рајна ја имитираш :tapp:

А бабичките и тие ли се роми или така ти одговара?

Еве бе штом медиумите се трудат да го насочат фокусот кон проблемот јас им помагам само. Го насочувам фокусот на Бугарите в чужбина кон вистинските проблеми на ЕУропска Бугарија. Мјауу
Ромите са си роми...има ги и тука и каj вас и во Романиja и во Унгариja и така натаму.Иди ги види как живеjaт во Романиja. Големата разлика е дека ние не се срамим и знаеме проблемите и ги покажуваме... за разлика от некои,които сакат да ги прикриjaт.:wink:
Уште повеке стандарта на живот не се определа от една категориja грагани,а от целиja народ,ама на кого да обеснjaвам....:wink:

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Алоооооо. Двете бабички роми ли се. Земи си цвикери и нема да е лошо малку да поднаучиш македонски, а не само слепо да реплицираш

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom