Како живеат сега Бугарите во Европска унија?

Статус
Затворена за нови мислења.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Што ќе живеат. Живот ко бугар, живот ли е?
Џабе пари, џабе злато, бугар ти е само блато. (еве идеа за нова песна)
Инаку, во секој случај им е подобро, можат и да излегуваат од државата и да работат на плантажи во шпанија, значи го достигнале степенот на црнците во 18 век во Америка.
Напреднаа инвестиции во Бугарија, на интернационални фирми кои уште повеќе им ја вадат маста.
Не е секоја инвестиција позитивна, а платата која ја добиваш е релативна на цената на живеачката.
На форумов се се бугари фраери, кои живеат ко да се во Катар пред кризата, ама реалноста е поинаква.
Сиромаштија е ко што си била, но на бугарите и лев повеќе, во споредба со претходно им изгледа како богаство.
Лев по лев и се собира нови кондури на крај на година да си купат.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Уште един цитат специално за Мисирков
Barroso backs Bulgarian commissioner designatehttp://
Kako shto rekov, toabeshe neviden rezil koj vrhushkata na chelo so Baroso nema da go zaboravi.

Otkako Zheleva se povleche, rezilot prodolzhi so noviot kandidat Kristalina Georgieva! Nea ja ispituvaat dali rabotela za bugarskata Drzhavna bezbednost. Jasno e deka na EU im e preku glava bugarskive gluposti, pa resheni se pro forma da ja ispitaat i so brza postapka da ja ufrlat.

Inaku Zheleva beshe totalno nespremna za vreme na ispituvanjeto vo EU. Zboruvashe na tri jazika (angliski, germanski i bugarski). od koi nitu eden dobro.

Zamislete, prvo izleze kako da tuzhibaba vo prvo oddelenie so tvrdenje deka A. Prvanovova od konkurentskata partija vo Evropskiot Parlament e avtor na "site kleveti" protiv nea i soprugot. Dotochnata Zheleva mislela deka so toa "objasnuvanje", komisijata kje prestane so prashanjata, nebare se raboti za Bugarski parlament. :uvo:

No koga komisijata prodolzhi ushte pozhestoko da ja potprashuva za imotno-finansiskata sostojba i za konfliktot na interesi, Zheleva se povikuvashe na bugarskite organi -- koi vazhat za najkorumpirani vo EU --a koi demek ja ispitale rabotata i ne nashle nishto.

Otkako prashanjata ne stivnaa, gi pokani vo rodniot i Burgas za lichno da gi proverele registrite. :uvo:

Podocna premierot Borisov izleze so tvrdenje deka bila pod stres i ne mozhela da odgovori.

Koga se javi kritika vo samata Bugarija dekastresot ne smee da bide prechka, naprotiv profesionalec mora da znae kako da go amortizira, Borisov izjavi deka taka ne trebalo da se postapuva so zhena.

I taka vo krug.

A special committee investigating Bulgaria's communist-era police files, has confirmed that the country's new European Commission nominee Kristalina Georgieva did not collaborate with the former secret police.

“We have made a thorough check and all institutions that we called duly responded,” Evtim Kostadinov, chairman of the commission said.

Georgieva consented to the investigation, after several NGOs called the committee to investigate Georgieva's past.

The European Parliament will on 3 February question Georgieva in order to see whether MEPs deem her able to conduct the job of humanitarian aid commissioner.

The files belonging to the former state security continue to be controversial in Bulgaria. Many people believe that the security services remained powerful after the fall of communism, with many high ranking officials and businessmen failing to come clean over their involvement with the secret police at that time.

NGOs are asking the committee to clarify this issue, following the withdrawal of Bulgaria's earlier nominee for commissioner Rumiana Jeleva, amid doubts over her ability to do the job well. The controversy surrounding her appointment caused much embarrassment in Bulgaria, and prompted many within the EU to yet again question whether the country had deserved EU membership in the first place.

Член од
26 јануари 2010
Мислења
149
Поени од реакции
7
Neplaci Misirkov.Eden den ako mnogo slusate i na vas ke vi dadat komisarsko mesto.A moze bi eden den vasiot komisar ke bide izbran za komisar na godinata kako bese izbrana prviot bugarski komisar Meglena Kuneva.Ne placi sinko.Vsicko s vremeto si:)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Не виждам каде е резилот?! :toe: Предложен беше един човек,коjто после сам подаде оставка.:toe:
А новата кандидатура беше во замисник директор на Светската Банка.Благодарам ти за това дека мислиш дека бугарските служби имат хора во такви големи структури и на такви високи постове.
Резилот е во главите на тези,които искат да го создадат или просто да се почепкат малце. По-добро резил за 1 месец,отколкото резил 18 години :wink:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
201
Поени од реакции
1
Море, резил си беше! Като е питаха за Аденскиа залив дори не разбра за какво става дума, штјала да ходи да преговарја с Сомалија.Хак им е на сомалијците нека треперјат и те като ја видјат. Пак и прилича на Фернандел.:pos2:

Член од
8 декември 2009
Мислења
26
Поени од реакции
2
Што ќе живеат. Живот ко бугар, живот ли е?
Џабе пари, џабе злато, бугар ти е само блато. (еве идеа за нова песна)
Инаку, во секој случај им е подобро, можат и да излегуваат од државата и да работат на плантажи во шпанија, значи го достигнале степенот на црнците во 18 век во Америка.
Напреднаа инвестиции во Бугарија, на интернационални фирми кои уште повеќе им ја вадат маста.
Не е секоја инвестиција позитивна, а платата која ја добиваш е релативна на цената на живеачката.
На форумов се се бугари фраери, кои живеат ко да се во Катар пред кризата, ама реалноста е поинаква.
Сиромаштија е ко што си била, но на бугарите и лев повеќе, во споредба со претходно им изгледа како богаство.
Лев по лев и се собира нови кондури на крај на година да си купат.
Абе момче, ела во Софиja, сега немате визи, и виж какви коли возат лугето овде и тогава ми сбори како се живе у Бугариja. Ум ке ти се заjде. Нема jуго, нема 30годишна Лада. Ако не ти е промит мозокот ке видиш иначе нема спас за тебе.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Днес бугарската влада повиши прогнозите за пораст во икономиката от -2% на + 0,3%.Оптимистичниот вариант е раст от 1%
http://bulgaria.actualno.com/news_281872.html

Днеска излезнаха неколко податоци за свободата во државите.
Еве
http://www.economist.com/world/international/displaystory.cfm?story_id=15270960
http://www.freedomhouse.org/uploads/fiw10/FIW_2010_MOF.pdf
"Фашистка" Бугариja е оценена како свободна от 2001,па до 2010,а РМ се оценета како частично свободна.Баш интересно....

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.323
Поени од реакции
1.162
Им честитам на бугарите како ја бранат политиката на бугарската влада и животот во нивната земја.Треба малку и критички осврт ама во целина во странство не треба многу да го изнесуваш валканиот веш.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
"Фашистка" Бугариja е оценена како свободна от 2001,па до 2010,а РМ се оценета како частично свободна.Баш интересно....
Еми хората од Фашистичка Бугарија се преселија во Фашистичка Шпанија и затоа Бугарија е слободна, нема народ во неа...:toe:

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
Не виждам каде е резилот?! :toe: Предложен беше един човек,коjто после сам подаде оставка.:toe:
А новата кандидатура беше во замисник директор на Светската Банка.Благодарам ти за това дека мислиш дека бугарските служби имат хора во такви големи структури и на такви високи постове.
Резилот е во главите на тези,които искат да го создадат или просто да се почепкат малце. По-добро резил за 1 месец,отколкото резил 18 години :wink:
Резил си беше. Таа чии стап тераше тамо след като знаеше дека има фирми во наредниот период. Или сметаше дека ЕУ нема да разбере. Вака излага БГ а и бате Боико. Не говорим оти беше некомпетентна.Нема да га сопоставувам с Кунева дека беше комисар нумбер уан в ЕУ. Нема да га сопуставува и с Кристалина, коja e klasi nd nea. Прашането е оти ББорисов га педложии вака га чуваше?????

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.323
Поени од реакции
1.162
Не знам зошто некој наши имаат потреба да ја напаѓаат Бугарија.Освен еден многу мал процент од бугарите кои сонуваат за Голема Бугарија огромниот дел од бугарскиот народ ни е пријателски расположен и многу близок.Тие и србите ни се најблиски ако ја исклучиме политиката.Има една многу убава поговорка која вели АКО НА СВОЈОТ БРАТ НЕ МУ ПОМОГНЕШ НА СТРАНЕЦОТ РОБ ЌЕ МУ БИДЕШ.Ова треба да го запамти секој македонец србин и бугарин

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
Не знам зошто некој наши имаат потреба да ја напаѓаат Бугарија.Освен еден многу мал процент од бугарите кои сонуваат за Голема Бугарија огромниот дел од бугарскиот народ ни е пријателски расположен и многу близок.Тие и србите ни се најблиски ако ја исклучиме политиката.Има една многу убава поговорка која вели АКО НА СВОЈОТ БРАТ НЕ МУ ПОМОГНЕШ НА СТРАНЕЦОТ РОБ ЌЕ МУ БИДЕШ.Ова треба да го запамти секој македонец србин и бугарин
Се сложувам со тебе на 100%. На политичарите не им одговара да биде вака, не на лугето

А во ЕУ бугарите живеат малце по добро одколко кога беа надвор од ЕУ. Ви посакувам и вие скоро да бидете тамо.

Член од
8 декември 2009
Мислења
26
Поени од реакции
2
E това е умна приказка! За жал не сите мислат така. Кога кандидатот за еврокомисар Желева падна в ЕК, во Утрински четов коментар "Oва е Радост за Македониja?!?

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Турциja омекна за прашането за компензации на тракиjските бугари.
http://bnt.bg/bg/news/view/22051/prodyljava_vizitata_na_bojko_borisov_v_turcija

:pos2::pos2: kako prvo si :eek:ftopic: a kako vtoro nekoi bugarski mediumi ne znaat sto pisuvat,sve e laga:pos2: licno jas preku direkten prenos od cnnturk go slusnav Erdogan koga ne odgovori na prasanjeto ,i rece deka toa nemoze da realizira toa ne e nasa rabota toa e rabota na komisiite,a vo edno i nie za sega se otkazevme od baranjata za proterante turci od Bugarija :toe:
29.01.2010-CNNTURK
http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/01/29/erdogandan.yalcinkayaya.cevap/561561.0/index.html

Борисов: Нјама оптимиз'м, не е време за розови очила

http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=150220

A bugarskite nacionalisti neka prodolzat da sonuvat za turskite pari:tv:

A i nace eve ja glavnata tema megu Borisov i Erdogan

Бојко Борисов: Бугарија и Турција се движечка сила на проектот „Набуко“

30.01.2010 17:32

Бугарија и Турција се движечка сила на проектот за гасоводот „Набуко“, изјави денеска бугарскиот премиер Бојко Борисов по средбата со вселенскиот патријарх Вартоломеј во Истанбул.
„За тоа се договоривме вчера со турскиот премиер Реџеп Таип Ердоган, бидејќи тој проект е многу важен и без нас не може да се реализира“, изјави Борисов, кој со средбата со Вартоломеј ја заврши својата дводневна посета на Турција.
Борисов нагласи дека прашањето за забрзување на реализацијата на проектот „Набуко“ ќе го постави на следната средба на врвот на ЕУ во Брисел, додавајќи дека за финансирање на изградбата на гасоводот веќе разговарал и со претставници на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР).
„Мислам дека треба да бидеме поактивни во тој правец“, потенцира Борисов.
Низ гасоводот „Набуко“ треба да се пренесува гас од каспискиот регион преку Турција, Бугарија, Романија и Унгарија до Средна Европа, со заобиколување на територијата на Русија.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=119309

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom