Види изjaвата,jaс не си измислувам... нито сум натерал Ердоган да го рече има го записано и сум го постирал.
Големи глупости зборуваш. Види некој точно да ти преведе тоа::pos2::pos2: kako prvo si ftopic: a kako vtoro nekoi bugarski mediumi ne znaat sto pisuvat,sve e laga:pos2: licno jas preku direkten prenos od cnnturk go slusnav Erdogan koga ne odgovori na prasanjeto ,i rece deka toa nemoze da realizira toa ne e nasa rabota toa e rabota na komisiite,a vo edno i nie za sega se otkazevme od baranjata za proterante turci od Bugarija
29.01.2010-CNNTURK
http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/01/29/erdogandan.yalcinkayaya.cevap/561561.0/index.html
Trakya göçmenlerinin tazminat istemi
Erdoğan, "Türkiye, Trakya Bulgarlarının mal varlığıyla ilgili tazminatı ne zaman ödemeyi düşünüyor?" sorusunu da şöyle yanıtladı: "Bunu değerli dostumla da paylaştık, görüştük. Yargı süreci içerisinde olan bir konu. Aynı durum hastaneyle ilgili de öyle. Arkadaşlarımız da bu konuyu değerlendirmek suretiyle şu anda kirada olan bu hastanenin kiraya verilme sürecinin kimler tarafından olduğu hususu yine yargıyla süren bir süreç.
Bunları arkadaşlarımızla takip edip neticesini yine değerli dostuma inşallah bildireceğim ve takipçisi olacağım bir konu. Trakya'daki dediğiniz mülklerle ilgili olay yine bir yargı süreci. Yargının vereceği netice ne olacaktır, karar ne olacaktır? Onu şu anda bilemiyorum ama bu karar neyse bu karara da yürütme organı olarak bizler buna uyacağız, uyarız. Bundan da kimsenin endişesi olmasın."
Erdoğan, Trakya göçmenlerine tazminat ödenip ödenmeyeceğine yönelik sorunun yinelenmesi üzerine, "Az önce de ifade ettim, bunun yanında komisyon çalışmaları var. Bununla ilgili kurulmuş olan bu komisyonlar çalışmalarını tamamlayacak. Ondan sonra eğer yargıya götürülmesi gereken boyutu varsa bunların hepsinin değerlendirmeler yapıldıktan sonra nihai netice neyse takasla mı olur, diğer türlü mü olur, nasıl olacaksa bunun adımı atılacaktır" diye konuştu.
Ne treba da mi se prevedi,sukur sto sum turcin,psdsssss a koga odam vo Turcija- Akçay vo mojot stan i koga se sobrame so komsiite koi sto ednijot rabotit vo turskoto MNR, i koga razgovarame za Bugarija tie velat deka Bugarija ke treba miljardi da plaka na Turcija isto kako sto rece i Davutoglu,bugarite ako igra so taja karta, ke izgubat sve,no nesto ne mi e jasno,zosto se uste gi generalizirate rabotite,koga nema nitu 1 cent da se plaka na bugarska strana,a i samijot Borisov toa go znae i toa go prizna---- Борисов: Нјама оптимиз'м, не е време за розови очилаГолеми глупости зборуваш. Види некој точно да ти преведе тоа:
Да не си изненадан дека во ЕУ има луде кои живеат лошо?!?НАПОМЕНА Намерата не ми е да ги наведам Бугарите, а да се види дека има и такви кои се во ЕУ а живеат полошо од луѓето во Африка. Ако некој се засегне - се извинувам, не тоа ми била целта
Другар, jасно ми е дека ного сакаш да навредуваш бугарите, ама шо не погледнеш и во твоиот двор како е.leleeeeeee do sega nemam videno vakvo nesto vo zivotot,osven vo Bugarija:nesvest:
Plus ne znaat ni vo koja godina se naogat..
Знаев дека некој ќе се води од својата матрица и ќе проба и мене да ме обвини според истата дека сакам некого да исмејувам па фино убаво си ставив напомена и предвреме си се извинив.Да не си изненадан дека во ЕУ има луде кои живеат лошо?!?
Па иди покраj секоjа жп станица на просечно голем европски град - ке видиш луге кои живеат во кашони. Се знае дека во цел свет има луге аутсаjдери.
Ако поентата е друга - то зошто не повлекете кандидатурата за ЕУ?
Да беше тоа вистинскиот живот на Бугарите во ЕУ, немаше да го дават во този ТВ журнал /"Отечествен фронт" на М. Карбовски/.
Ама штом сакате да си вервате - повелете. :tv:
Нациските черти понекога се видуват и во зборовите.Всеки човек е достоен за почит!Нито знаеш што се е случило со него,нито си го видел,нито ништо.... ама аjде днеска да фрлиме кал и тука...Знаев дека некој ќе се води од својата матрица и ќе проба и мене да ме обвини според истата дека сакам некого да исмејувам па фино убаво си ставив напомена и предвреме си се извинив.
А за плачковците ко тебе:
Луѓе што живеат лошо? Луѓе што живеат лошо? Ти виде за што се работи. Тие прво едвај ги исполнуваат стандардите да бидат луѓе. Барем не луѓе како општсвени битија. Не знаат која година е. Не знаат што се дешава ни во Бугарија ни по светот. Второ не живет туку преживуваат.
Ако толку те боли за нив иди дај им некое кило грав а не тука да ми се праиш паметен.
Нова тура. Пази сеа зградата не е во Авганистан а во ЕУ
Ромите са си роми...има ги и тука и каj вас и во Романиja и во Унгариja и така натаму.Иди ги види как живеjaт во Романиja. Големата разлика е дека ние не се срамим и знаеме проблемите и ги покажуваме... за разлика от некои,които сакат да ги прикриjaт.:wink:Хехехе. Ромите ваму Ромите таму, па користиш мои финти со гравот. Недостаток на оригиналност сигурно и Рајна ја имитираш
А бабичките и тие ли се роми или така ти одговара?
Еве бе штом медиумите се трудат да го насочат фокусот кон проблемот јас им помагам само. Го насочувам фокусот на Бугарите в чужбина кон вистинските проблеми на ЕУропска Бугарија. Мјауу