Како да си фатам девојка?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Да, заборавив да прашам.

Што се случува во ситуациите кога некоја си ја фатил на самодоверба и после одреден временски период ти се дешава некоја искра што предизвикува емотивен бродолом и самодовербата исчезнала во тој период само кризираш и се обидуваш да се составиш.
Тогаш дали по автоматизам се раскинува “љубовната врска” или се растура бракот оти нели тоа нарушенава самодоверба надалеку се осеќа или заради некој друг (материјален) фактор се останува “во врска” до следнава подобро ситуирана особа?
Епа ова на пример не го сакаат жените и е дел од сигурноста и зрелоста што ти ги спомнувам погоре, природно гледано ти и требаш да бидеш стубот што нема да паѓа во вакви работи и ќе и биде нејзина поткрепа и сигурност без разлика на проблемите и загубата, за во случај кога би биле и двајцата засегнати од некаков проблем/загуба да го носиш семејството во вистинскиот правец, а не да го дозакопаш.
Составување, тагување, враќање во нормала може да правиш ден-два-една недела, после тоа што сака нека биде ти мора да си назад и животот да продолжи како и претходно.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.381
Поени од реакции
3.567
Муабетите со инстаграм лајкови, многу пари, убава кола, мускулесто тело и убаво лице ви се како за тинејџери. Не можам да се согласам дека возрасна жена, која знае што сака се залетува по такви квази фраерчиња. Секоја чест на исклучоци (зборам за овие со многу пари, убава кола, мускулесто тело, убаво лице).

Ahh bre zeni...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Тие советите со игри и манипулации, да правиш спротивно од се што очекува она, ќе упалат краткорочно кај некоја со abandonement issues. Таква врска од старт е пиши пропало.
Вистинска конекција се гради со взаемна почит, привлечност, разбирање.
Се сложувам. Голем дел од она што го напишав важи за почетокот. После треба други тактики, понормални.
@Anon reci mu da se izbriche kjelav
Паа, не, тоа ретко пали, освен ако не проќелавуе.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Секогаш се соочувуаме барем ние машките кога треба да пријдеме и да се запознаеме со некоја девојка па бидеме одбиени или ке се запознаеме некое време и после се изгубува таа личност што сме ја запознале не враќање на социјалните мрежи и пред тоа не сме згрешиле ништо односно која е причината дали е материјалното или незз.... едноставно лично ја имам пробано многу пати али немам успеано секогаш почнуваме како пријатели додека да дознаеме кој каков карактер носи па многу пати сум сретнал исти карактер како и ја али не сум груба личност интересен ги смеам лугето али не помага во таа цел то е тоа доколку имате искуство би ми помогнално да пробам на таков начин кој би ми го предложиле ..
Ко прво не се замарај.Сигурно си млад живеј си го животот не губи време со вакви работи.На никоја не можиш да ја натераш сосила да те сака или да те почасти со пичетина.Биди си свој релаксиран и терај напред.Жените перфекно знаат да ги прочитаат тие шо се очајни и ко за инает ги одбираат оние шо не им е гајле.Зошто е тоа така појма немам.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Муабетите со инстаграм лајкови, многу пари, убава кола, мускулесто тело и убаво лице ви се како за тинејџери. Не можам да се согласам дека возрасна жена, која знае што сака се залетува по такви квази фраерчиња. Секоја чест на исклучоци (зборам за овие со многу пари, убава кола, мускулесто тело, убаво лице).
Нема ништо лошо ако некој сака убави лица или тела, и тоа не го прави него површен. Убавината во светот на лугето е ретка работа, па нормално дека секој ја сака. ЛАГА е дека повозрасните жени не сакаат или не ги интересира убавината, туку покрај убавината сакаат и други работи. Исто со возраста на жените се менуваат стандардите за машката убавина. Тинејџерките повеќе сакаат бејби фејс типови, по можност во бунтовнички аутфит. Кога жените префрлаат 22-23 години тогаш почнуваат да се загледуваат во мажи со пообичен изглед, но повторно сакаат убави и средени мажи. Скоро сите мажи кои јас сум ги запознал во животот а спиеле со 50+ или 100+ жени изгледаат слично, како по шаблон праени. Со правилни машки црти, не премногу убави (во смисла на убавина слична на женско лице), секогаш средени но не премногу дотерани. Претпоставувам дека постои некој патерн тука.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.032
Ко прво не се замарај.Сигурно си млад живеј си го животот не губи време со вакви работи.На никоја не можиш да ја натераш сосила да те сака или да те почасти со пичетина.Биди си свој релаксиран и терај напред.Жените перфекно знаат да ги прочитаат тие шо се очајни и ко за инает ги одбираат оние шо не им е гајле.Зошто е тоа така појма немам.
Еве од женска страна :)
Жените сакаат доза на самодоверба кај машко бидејќи таму некаде во малиот мозок во секој потенцијален дечко гледаат и потенцијален маж.
Несигурноста некогаш дури може да изгледа и симпатично ама ретко...
Веројатно еден од основните постулати во секоја врска е женското да се осеќа заштитено. Ама колку и да филозофираме тука, она „нешто“ што се активира кога некој ќе бендисаш не е објаснето во ниту една книга.
Има само едно нешто многу важно..не треба да бараш девојка, треба едноставно да се „случи“.

LepiDzoni

Член од
25 јули 2014
Мислења
1.381
Поени од реакции
3.567
Dechki, muabetive za mnogu pari, ubava kola, muskulesto telo i ubavo lice znaci stvarno vi se kako za tinejdzeri.

Sekoja cest na edno tri iljadi mashki modeli i influenseri shto gi sledam na instagram i tiktok a koi se iskluchok.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Темава ме потсети на една тема што ја отворив како тинејџер пред 12 години "Што сакаат (бараат) жените" со околу 50 и нешто страни, ја најдов ја отворив и cringe бев скрос од моите коментари :ROFLMAO: :noze:

Размислувањата се многу површни, пред се заради фактот што се генерализира и сите жени се ставаат во ист кош. И сите мажи исто така.
Друго, самодовербата не значи финансиска моќ, мускулесто тело, вообразеност и препотентност, туку имање став, јасно и гласно искажување на тоа што го сакаш, преферираш, ти се допаѓа и не ти се допаѓа.

Така да, совет од женска страна, ако ти сакаш спонзоруша покрај тебе, а не жена која цени и почитува пристоен дечко, внимателен и културен, тогаш слушај ги другарчињата од погоре.
Iskreno, zavisi kako ke se postavis, kakva mamka ke postavis takvi ribi ke fatis.
Ako se namestis na instagram i na socinalni mrezi, ke soberes tipki sho gi zanima sueta i nisto drugo, i sledniot den ke te otkacat za drug so pojak instagram film.
Toa ne znaci da si go izbrises instagramot, ama da ne se forsiras. Eden den maskite ke padnat i odma ne si interesen.

Moj sovet e, fokusiraj se na kariera, bidi ambiciozen, cesto sportuvaj i odi na prosetka, ama ne na basic mesta kako vodno, matka, velesko, i najdi niche interes nekoe ne tolku popularno hobi, ke sretnes i druga osoba sho ima takov interes pa od start ke imate nesto zaednicko.
Инаку од сегашна перспектива скрос се согласувам со Darling и CoolIris

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Dechki, muabetive za mnogu pari, ubava kola, muskulesto telo i ubavo lice znaci stvarno vi se kako za tinejdzeri.

Sekoja cest na edno tri iljadi mashki modeli i influenseri shto gi sledam na instagram i tiktok a koi se iskluchok.
Светов има 7 милијарди, од тие грубо пола се мажи, прашање дали 10% се убави и барем приближно до изглед на модел.
Останатата половина кај жените е слична приказната, можеби за нијанса кај нив природата била подарежлива во поглед на надворешен изглед, иако и таму далеку од тоа дека сите личат како Кендис, Гал Гадот, Џенифер Лопез и тн.
Така да за секое лонче има капаче, ако е лончето од висок квалитет ќе си бара и капаче од висок квалитет, ако е штедено на материјал во производството ќе си бара друго слично на него и тоа е тоа.

Не може да летате во глава дека ќе сврите по 50 жени во животот со просечен или потпросечен изглед и немање на дополнителни скилови или материјални добра кои ќе го прикријат изгледот, а уште повеќе сите тие да се камен и во поглед на тело и во поглед на фаца.

Ако се земе и фактот колку сме грди како народ и со рандом изглед и физичка градба (па и запуштеност во поглед на физичка градба) добро е и воопшто кога некоја сака да има сексуален контакт.

LepiDzoni

Член од
25 јули 2014
Мислења
1.381
Поени од реакции
3.567
Светов има 7 милијарди, од тие грубо пола се мажи, прашање дали 10% се убави и барем приближно до изглед на модел.
Останатата половина кај жените е слична приказната, можеби за нијанса кај нив природата била подарежлива во поглед на надворешен изглед, иако и таму далеку од тоа дека сите личат како Кендис, Гал Гадот, Џенифер Лопез и тн.
Така да за секое лонче има капаче, ако е лончето од висок квалитет ќе си бара и капаче од висок квалитет, ако е штедено на материјал во производството ќе си бара друго слично на него и тоа е тоа.

Не може да летате во глава дека ќе сврите по 50 жени во животот со просечен или потпросечен изглед и немање на дополнителни скилови или материјални добра кои ќе го прикријат изгледот, а уште повеќе сите тие да се камен и во поглед на тело и во поглед на фаца.

Ако се земе и фактот колку сме грди како народ и со рандом изглед и физичка градба (па и запуштеност во поглед на физичка градба) добро е и воопшто кога некоја сака да има сексуален контакт.
Toa voopsto ne e problemot.
Ova e problemot:

A

Aexil Kong

Гостин
Се уште нагонот за отварање на вакви теми не можам да си го објаснам. Кој порив треба да го добиеш за да се решиш да го средиш овој сегмент во животот. Зошто не прочитав на форумот тема досега како да си фатам дечко туку само решаваме машки љубовни проблеми.
Процесите што се одвиваат на овој дел одат кон тоа мал процент на машки да немаат проблем со менување на партнери, останатите ќе мора да се задоволат со една или со ниту една.
Ако некому машко му е пишано да остани сам, а се обидел кај секакви структури на жени, нека го прифати тоа и помалку ќе го боли.
Не вреди ама баш треба ич да се замараш оти во вакви ситуации милијарда момци има и секогаш ќе има како што одминува времето се повеќе и повеќе.

ВАУ, клик!

Последно уредено:

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Toa voopsto ne e problemot.
Ova e problemot:
Супер, и тоа е леџит во ситуацијава. Значи пак идиме до она од погоре, ќе бараш на твој ранг или евентуално од пониска каста од тебе.
Се се сведува на сигурноста и стабилноста која ја бараат, ако некоја растела во семејство од средна класа, треба да е луда да се омажи во семејство кое нема финансии сол да си фрли во очи и да си ја загрози и таа сигурност и стабилност што ја има, или пак со некој кој нема никаква перспектива и амбиција за иднината.

Се се сведува на прифаќање на реалноста, работа на подобрување на својот статус и гарант ќе се најде нешто. Дури и кај животните е ова истакнато, лавицата ќе се пари со лавот што ќе ги победи останатите во борба (кај нив пари нема, ама има сила која е клучна за преживување).

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Дури и кај животните е ова истакнато, лавицата ќе се пари со лавот што ќе ги победи останатите во борба (кај нив пари нема, ама има сила која е клучна за преживување).
Не мислам дека е релевантно лавицата што правела...не постои аналогија тука. Зошто да не ги споредиме кучињата со нас, кучка не бира со кого ќе се спари.

Член од
4 август 2012
Мислења
50
Поени од реакции
60
Послушај го @Anon, целиот негов пост на почеток, али сетоа тоа паѓа во вода ако не си атрактивен за таа и таа личност, најпво флерт, ако забележиш choosing signals, биди си лабав и тоа е. Swallow the red pill guys!

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Не мислам дека е релевантно лавицата што правела...не постои аналогија тука. Зошто да не ги споредиме кучињата со нас, кучка не бира со кого ќе се спари.
Ама тоа ти не мислиш :D

Kajgana Shop

На врв Bottom