Како да си направите вебстрана?

Член од
11 август 2006
Мислења
21
Поени од реакции
0
abe aj kazite mi kako da stavam baza(za da moze na mojot web da se registriraat korisnici nesto kako Joomla ama for free)

I SO MI BESE ZBOROT.......

AJ DA NAPRAVIME OZBILNA STRANICA I STRVARNO DA SE PROLSLAVI.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
joco boss напиша:
abe aj kazite mi kako da stavam baza(za da moze na mojot web site za se registriraat korisnici nesto kako Joomla ama for free)

I SO MI BESE ZBOROT.......

Абе лесно е да ставиш база...:toe: Финтата е да ја искористиш, погуглај малце има милиони e-books, за MySQL, SQL Server...и сл. Неможе тоа да се објасни во еден пост...цела наука е.

Него каква е таа озбилна страна?

Член од
11 август 2006
Мислења
21
Поени од реакции
0
da ali nikat ne sum rabotel free

i ne znam kade ima free scripti i takvi raboti

abe dexterce
mislam na nekoj astrana koj akje ja posetuvaat barem po 2000 korisnici na den

da se dorovorime 2-3 da ja isprogramirame i da ja kacime prvo na nekoj free server a posle i na nekoj so plakjakje i so ekstenzija .com

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
joco boss напиша:
da ali nikat ne sum rabotel free

i ne znam kade ima free scripti i takvi raboti
Значи, да резимираме:
1. Tи си програмер
2. Ти си програмер за веб дизајн
3. Ти си програмер за веб дизајн уште од 2000-та година.
4. Ти никогаш не работиш фор фри
5. Ти незнаеш каде има скрипти и такви работи
6...

Од горе наведеново, прво што ми паѓа на памет е да те прашам за годините, како би можел да го осмислам наредното прашање. А можеби да ти отворам и тема во Чек дис аут, нешто како "Факти за Јоцо Бос, нот воркинг фор фри €".

Олабави ја темава со фејкерски постови.

Член од
11 август 2006
Мислења
21
Поени од реакции
0
pa ne znam ti kolku si obavesten za toa ama ako otvoris smetka(web prostor na tvoe ime ne smees da pravis sto sakas zasto kje pies tuzbi mora bidet zadrzani avtrskite prava)
zatoa tamu ne smees da stavas free skripti kradeni od drugi strani.
treba sam da gi isprogramiras.I vo toa e celata rabota so jas ne samam da se zamaram da programiram nego da nejdam free od nekoj free host pa zatoa dojdov na forumov inace zo toa od 2000 god deka programiram ne e tocno priznamvam ali sigurno 2-3 god go rabotam toa i 100% podobro go znm od tebe.

:toe: :toe:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
joco boss напиша:
pa ne znam ti kolku si obavesten za toa ama ako otvoris smetka(web prostor na tvoe ime ne smees da pravis sto sakas zasto kje pies tuzbi mora bidet zadrzani avtrskite prava)
zatoa tamu ne smees da stavas free skripti kradeni od drugi strani.
Еј? Се пијат тужби за фри скрипти?
joco boss напиша:
inace zo toa od 2000 god deka programiram ne e tocno priznamvam ali sigurno 2-3 god go rabotam toa i 100% podobro go znm od tebe.

:toe: :toe:
Во право си, 100% подобро го знаеш од мене. Јас сум почетник, немам долгогодишно искуство како тебе, допрва се зачленив на форумов и ги учам основните работи. Немам искуство ни со веб девелопинг, ни со скрипти, ни со авторски права, ни со хостинг, ни со администрирање на сопствен веб сервер.

Ама, не се разочарувам. Упорен сум. За неколку години можеби и јас ќе станам програмер за веб дизајн како тебе и ќе баратам со фри скрипти на фри хостови. Кул.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
WOW колку е напорен овај Јоцо.....
Какви крадени скрипти бе ајдук!!! Тоа што е Фри не е крадено... тоа е ФРИ

ОПЕН СОРС!!!

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
joco boss ако си програмер по веб дизајн што бараш на оваа тема? Сигурно си од времето на Ефтим :pos:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
828
Поени од реакции
842
joco boss напиша:
epa moze sega ti si podobar ali kje vidime za nekoja godine eve ti go mojot prv web sto go napraviv vo 7 odd.(se razbira so malapomos)

www.nikolakarev.com
абе изгледа е овој "програмер" во фронт пејџ :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Поздрав до мистикот - Дипломатски му одржа лекција

абе овој работел фри фор фри од седмо одд за средно училиште:tv:

Абе бива ли до толку да лаеш
она де да лажеш

joco boss напиша:
што мислиш каква е таа страница што ке биде озбилна и стварно ке се прослави :helou:

Член од
4 април 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Vaka sega Sakam da predlozam dali moze toj Sto pocna so da pisuva ko tutorial za HTML barem neka go napise vo word ... vo bilo so kako mu odgovara pa neka go postira tukaaa
Pozdrav

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
joco boss напиша:
epa moze sega ti si podobar ali kje vidime za nekoja godine eve ti go mojot prv web sto go napraviv vo 7 odd.(se razbira so malapomos)

www.nikolakarev.com
Браво joco boss, сајтов „многу ми се свиѓа”, ептен е топ. Се гледа дека се разбираш од програмирање на веб дизајн. Башка од 2000-та година се занимаваш со ова, можам да кажам дека стварно си „експерт”.
Кога ќе се отиде на страната www.nikolakarev.com се појавува нешо као почетна страница као интро, а потоа се кликнува HERE и се оди на index11.html што никој не го постигнал тоа да го стори, сите се мачеле за ова ремек дело да го постигнат но никако, безуспешно.
Гледам го „разбираш” Flash-от и си направил одлични (готови) копчиња во некој Flash генератор.
Посебно ме фасцинира добро испрограмираната временска прогноза од „твоја страна”, а за анкетата немам зборови. Си ставил и интернет радио станици (копирани од on.net.mk), a јас цело време главата во ѕид ја лупав како да ставам на мојот сајт интернет радио станици.
Wow, за ова мора да те пофалам, речникот, алал да ти е, ваков онлајн речник ми требаше нигде неможев да најдам, гледам добро си го испрограмирал (rechnik.on.net.mk). Дури си средил и google searcher, но како го поврза со нивната база на податоци? :)
Форумот е одличен, кое махерство е тоа, да испрограмираш цел форум, па дури и одличен guest book. Но една работа ме чуди и не ми е јасна уште од времето од кога дојдов за прв пат на интернет, тие снегулките не ми е јасно како ги прават на некои сајтови, сигурно е тешко да се испрограмира тоа, еве рука ти пружам за сајтот, едноставно останав без зборови.
А тоа за да се направи озбилен сајт кој ќе просперира одлично на интернет просторот потполно те „поддржувам” и осеќам дека ќе можеш да го сториш тоа. Јас не се разбирам од програмирање во веб дизајн затоа неможам да помогнам.
Затоа ќе ти препорачам „продолжи вака” и терај даље „со одличните идеи за стварање озбилен сајт кој одлично ќе просперира”. И во право си што „не работиш со free скрипти”, на сајтот не забележав ни една.

БРАВО!!! :cuc::aplauz:

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Едно прашање..... Сајтот ми е цел готов.... на компјутер го отварам све супер оди.... го аплодувам со Dreamweaver..... све супер се оди.... но никако не се отвара.

Како да проверам каде е грешката?..... имам многу малку знаење од веб публицирање и слично.

Kajgana Shop

На врв Bottom