Како да си направите вебстрана?

Junker

Grobar Zauvek
Член од
16 август 2006
Мислења
85
Поени од реакции
0
Temata e dobra, interesna a pred se korisna. Isto i jas mislam deka treba i drugi da se vklucat vo temata, i sekoj da kaze sto znae, ako saka da go pokaze svoeto znaenje. Jas na primer sum pocetnik vo ova, i ne znam nisto :) Nema smisla, non stop samo dexterche da objasnuva i pisuva, sepak sekoja cest za nego, mislam deka treba da ja razrabotime temate, bidejke e stvarno super, pa potoa sekoj da napravi nekoj web site, pa da vidime sto sme naucile. Vaka samo go gubime vremeto na mIRC i na MSN so priljatelite i "priljatelkite". Pozdrav :tv:

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
постои една книга од дејан јошевски каде го објаснува HTML јазикот. Инаку постојат и многу добри туторијали на lynda.com и appdev.com (видео) кои според мене даваат најдобра едукација за HTML.

Член од
25 август 2006
Мислења
1
Поени од реакции
0
nov clen

slucajno surfajki po internetov ja vidov temata na deksterce i mislam deka e odlicna.Mozebi ima mnogu luge koi nema nisto da napisat megutoa gi citaat stranive.Bi trebalo deksterce da prodolzis so pisuvanjeto bidejki navistina davas odlicni informacii i samo hrabro napred,ednostavno na onie sto im se brza neka si najdat literatura pa neka citaat a za nas pocetnicite dobro e i vaka taka da ne gubi hrabrost i prodolzi

Junker

Grobar Zauvek
Член од
16 август 2006
Мислења
85
Поени од реакции
0
Dexterche e mnogo napisaja i kazaja za HTML, i svaka mu cast na decka, a sga treba i nekoj drug da produzi normalno ako saka :) Zasto siguran sam deka mnogo znaev... a ja nauci kolko tolko blagodarenie na njega, ako se najde nekoj dobar neka produzi... pa moze i dreamweaver,hostiranje do objasni POZDRAV

Член од
25 јануари 2007
Мислења
93
Поени од реакции
0
deXterche напиша:
Доста ве давев со теорија. Денес ќе ви постирам еден туториал во Dreamweaver, кој го нема превземено до сега нека си го превземе.
Tуториалот е за да направите Rollover/MouseOver ефект на слика. (знаете тоа е она кога ќе помините над сликата и ќе ви излезе друга:)) :img:
Врзете ги појасите тргнуваме :zlo:

Најпрво превземете ги овие две слики кои ќе ни послужат за да го создадеме ефектот.

Отворете нова страна во dreamweaver и кликнете на Rollover Image од Common Панелот.

Одкако ќе го сторете тоа ќе ви излезе овој pop up

Поплнетего како што е прикажано на сликата (кај Original Image ставетеја првата слика, кај Rollover Image сликата која ќе се прикаже кога маусот ќе биде врз неа и нормалн кај go to URL внесетего линкот).

И тоа е тоа...
А како да дојдам до Тука

bad_boy

Шчо САќАШ Мори
Член од
25 јануари 2007
Мислења
292
Поени од реакции
6
Уклучвиш дримвејвер и бараш по тулбарот revolve image(ќе бараш така што ќе застаниш со маусот врз иконите од тулбарот)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
ОВЦА напиша:
http://images.freewebs.com/Documents/domainRegistration.pdf

Вака подобро без мачење правење своја веб страна

Сега дали сте задоволни
Ај не ја уништувајте темава! Има тема за прашања и совети...ако имаш туториал да пастираш, пастај, ОК?! Не ти ја сфаќам поентата на линкот :uvo:

bad_boy

Шчо САќАШ Мори
Член од
25 јануари 2007
Мислења
292
Поени од реакции
6
Стварно што е работава со линков.ај објасни.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
bad_boy напиша:
Стварно што е работава со линков.ај објасни.
За регистрација на домејн е, ама врска нема со темава

bad_boy

Шчо САќАШ Мори
Член од
25 јануари 2007
Мислења
292
Поени од реакции
6
е уште за тоа да требаше туторијал, пак на оваа тема ...(ак сакаш декс бриши ми го мислењево ама стварно не сваќам како некој мојт толку глуп да е)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
vaskooooo напиша:
daj nesto po profesionalno :toe:
За попрофесионално има курсеви...ништо не е бесплатно :wink: Ова е многу што се вика...
BTW, колку проценти ќе сватат од таквите туториали, што ќе се на ниво напишани...и после ќе удават од прашања?

Член од
25 јануари 2007
Мислења
93
Поени од реакции
0

Kajgana Shop

На врв Bottom