- Член од
- 14 октомври 2011
- Мислења
- 28
- Поени од реакции
- 8
Значи сакам да се префрлам од Гимназија во хемиска (фармацеФт).. Колку предмети треба да полагам за да ме примат? Може ли некој да ми каже како одат овие работи?! Би ви била благодарна )))
Која година си? Ако си трета пример, ќе ги полагаш тие предмети од 1 и 2 шо ги учеле таму на фармација а ти не си ги учела во гимназија. И плус ќе платиш за секој предмет,јас кога се префрлав беше 1000 ден. усно и 200 ден. писмено, бидејќи за некој предмети требаше и писмено.Значи сакам да се префрлам од Гимназија во хемиска (фармацеФт).. Колку предмети треба да полагам за да ме примат? Може ли некој да ми каже како одат овие работи?! Би ви била благодарна )))
Која година си? Ако си трета пример, ќе ги полагаш тие предмети од 1 и 2 шо ги учеле таму на фармација а ти не си ги учела во гимназија. И плус ќе платиш за секој предмет,јас кога се префрлав беше 1000 ден. усно и 200 ден. писмено, бидејќи за некој предмети требаше и писмено.
Прашај уште нешто ако треба.
Па немора да значи дека ќе бидат повеќе од пола, еве јас колку што сум слушал во прва година се учат Анатомија, Физиологија, Хигиена .. и може има уште некој. Значи ти ќе ги полагаш вие три и сега незнам дали ќе ти дадат уште нешто од втора оти веќе пола година помина, ама ќе ти кажат кога ќе отидеш2 година сум. Значи можно е да ми се паднат повеќе и од пола предмети за полагање?
Не би се сложил, од 1 до 8 можеби не учат само тоа, иако тогаш сме уште мали и не се замараме со ништо друго. Ама професорите во средно не учат многу нешта, има многу професори шо ќе им бидам благодарен цел живот без разлика дали било за совети, помош, или ми помогнале да се снајдам или нешто друго.ПС:Мојот професор на МФС,ми рече дека тие само не учат да пишуваме и да читаме а колку ќе се снајдеме зависи од самите нас...
Оваа мисла треба да ти биде водич низ животот.
Едно другарче дојде од узус во хемиска и ги полагаше само стручните предмети ама не беше фамрацевт и полагаше 2 предмета, сега не знам колку ќе полагаш најдобро ти е да си прашаш нашколо2 година сум. Значи можно е да ми се паднат повеќе и од пола предмети за полагање?