S
Stef Bachatero
Гостин
Najdobar lek so muzika sto te otpusta more kakvi apcinja muzika lek za depresija.
clenke neznam koja ti e pricinata sto si zapadnala vo depresija, ne bi trebalo da dozvolis da dojde do toa ...... pricinata:ne si samouverena ...... a za samoterapijata neznam i sama kaza deka se poveke zapagas..... zapoznaj nekoj so tvojot problem, iskazi se, zboruvaj so nego, se nadevam deka ke najdete zaednicko resenie + najdi si nekoja zanimacija prosetka, druzenje so prijateli, muzika ......Леле луге јас сум во депресија веке подолго време. Погоре прочитав дека е тоа кукавичност. Да можеби тој некој е во право. Ама јас самата знам дека превземам се што треба да излезам од оваа за мене до сега непозната состојба, ама колку повеке се тудам толку сум подоле. Пробувам самотерапоја од книги. Можеби купив и поминав околу 20 книги и ништо.Па можеби проблемот е што на никого не сум му ни кажала како се чувствувам. Ова е прв пат вака да се отворам. Ако имате совет давајте.
Еј срц, насмевни се, зошто ти не си во депресија. Штом се трудиш да се излечиш и превземаш било какви мерки, дури и најситни, значи не си во депресија.Леле луге јас сум во депресија веке подолго време. Погоре прочитав дека е тоа кукавичност. Да можеби тој некој е во право. Ама јас самата знам дека превземам се што треба да излезам од оваа за мене до сега непозната состојба, ама колку повеке се тудам толку сум подоле. Пробувам самотерапоја од книги. Можеби купив и поминав околу 20 книги и ништо.Па можеби проблемот е што на никого не сум му ни кажала како се чувствувам. Ова е прв пат вака да се отворам. Ако имате совет давајте.
Точно е тоа дека периодот на депресија е период на себеанализа, размислување за ,,смислата’’ итн.,но токму овие мисли се проследени со суицидилните како бесмисленоста и апсурдноста на живеењето и сл. Така да , до поголемо спознание можеш да стигнеш само ако ја пребродиш депресијата. Зашто какво е тоа спозание и мудрост ако само го црпиш ,,помеѓу четири ѕида’’?Моментите на депресија се ваши моменти.Каде што вие сами треба да ја преработите оваа ваша ситуација.Тоа се моменти на себеанализа,контемплација,отворање на внатрешниот пандемониум,за на крај да стигнете до поголемо себепознавање и поголема мудрост.Не мора да се излечите од депресијата.Знае таа да биде и корисна.Она што е битно е тоа дека вие сте ја погледнале во очи и се црпеле од нејзиното знаење.
Сосема се согласувам дотука. Најважно од се` е преку самоанализа да се сфатат причините кои довеле до состојба на депресија, да се прифатат, личноста да се соочи со резултатот од тоа прифаќање, и да продолжи понатаму. Ако за тоа се потребни неколку дена или пак неколку месеци самотија, ок. Важно е само да се излезе од состојбата.Raziel напиша:Моментите на депресија се ваши моменти.Каде што вие сами треба да ја преработите оваа ваша ситуација.Тоа се моменти на себеанализа,контемплација,отворање на внатрешниот пандемониум,за на крај да стигнете до поголемо себепознавање и поголема мудрост.
Корисна? Колку што е „корисна“ толку прави штета на духот и хара по душата на личноста. Не дај Боже некој да не може (треба да е ненормален за да не сака ОМГ) да излезе од депресија. Самоубиство на се што е духовно во една личност. Едно е да се прифати депресијата и излечи, ама со сила да се биде игнорантен кон причините што го предизвикале проблемот е чиста глупост.Не мора да се излечите од депресијата.Знае таа да биде и корисна.Она што е битно е тоа дека вие сте ја погледнале во очи и се црпеле од нејзиното знаење.
Оптимизам е нормална карактеристика на секој човек. Желба за продолжување, гледање на посветлата страна и помирување со она што не можеме да го смениме. Јас би рекла дека оптимизмот е одлика на храбрите, што не се кукавици за да потклекнат под животот, колку и да е тој тежок.Оптимизмот е убава работа,но најчесто е одлика на овци со пиперка у задник кои одвај чекаат да бидат стрижени...