- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 127
- Поени од реакции
- 2
depresiata doaga posle pogolem stres. stresot trae pokratko a depresiata moze da trae i godini.covek vo depresia se poznava od kilometri
1. промени ја фризуратаVolkswagen напиша:Верувам сите сте биле или сте во депресија на дневна база. Како да се надмине тоа? Споделете „лек“. Јас лично...медитација...немам друг избор. Немам големо друштво веќе (сите на студии се или СК или Бугарија) па кафиња мафиња...а и искрено во БТ нема што да се прави.
На компјутер сум цел ден...учам одвај некако (го мразам факсот)...
Гадно ми е...
Па...лек драги мои?
1) Лустер сум стрижан...па...неам избор многу...filmadzijka напиша:1. промени ја фризурата
2. зачлени се во градската аматерска ликовна секција (има откачен избор на типци и типки)
3. закачи се за некој „плиток“ веселјак
4. ослободи се од предрасудите при изборот на друштво (премногу млади, премногу стари, премногу ниски, премногу дебели...)
5. смени го факултетот
освен тој промашајот со фризурата...:jaj:Volkswagen напиша:1) Лустер сум стрижан...па...неам избор многу...
2) Не постои такво нешто во Битола
3) Не познавам такви (иако ми требаат)
4) Јас сум ослободен, другите не се!
5) Неам баш многу избор
Кога се збори за минливо "тмурно" располпжение кое трае краток период тогаш тоа не е депресија.Депресија е нешто многу посериозно, и не исчезнува доколку не се третира медицински(а, понекогаш не помага ни лекарска помош).Volkswagen напиша:Верувам сите сте биле или сте во депресија на дневна база. Како да се надмине тоа? Споделете „лек“. Јас лично...медитација...немам друг избор. Немам големо друштво веќе (сите на студии се или СК или Бугарија) па кафиња мафиња...а и искрено во БТ нема што да се прави.
На компјутер сум цел ден...учам одвај некако (го мразам факсот)...
Гадно ми е...
Па...лек драги мои?