Како да се дојде до девојка?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
нема филозофија нит скриена порака...
за да фатиш девојка немоеш да се однесуваш ко што се однесуваш со останатите, може останатите ги третираш ко гомно, не верувам дека такво третирање ќе ти донесе нешто повеќе од - гомно
хаха.. абе дај не заебавај сеа и ти нормално нема да земеш да ја резичиш или да и опалиш некоја за да ја ќариш или за да и покажеш дека ја свиѓаш.. мислев на најнормално и најобично однесување како шо се однесуваш со другари другарки роднини пријатели и слично.. не познавам некој да се однесува со нив како со гомнио.. може према еден двајца али па со сите не верувам... :)

Хмм можеби подсвесно сакаш да бидеш free. Обрати се кај психијатар или во Together салоните па ке ти објаснат што понатаму.

:vozbud:
хахаха ме насмеа... браво... можеби ти со сила се правиш паметен а длабоко во себе знаеш дека не е така ама баш ич а? и ... со психијатриве... те упатил тебе некој таму па од искуство делиш памет? добри си ја вршат работата изглеа шо ги препорачуваш...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
хаха.. абе дај не заебавај сеа и ти нормално нема да земеш да ја резичиш или да и опалиш некоја за да ја ќариш или за да и покажеш дека ја свиѓаш.. мислев на најнормално и најобично однесување како шо се однесуваш со другари другарки роднини пријатели и слично.. не познавам некој да се однесува со нив како со гомнио.. може према еден двајца али па со сите не верувам... :)
јас со другарите се понашам се само не другарски :) тоа зошто тие ме познаваат 4-10 години, па знаат дека моите навреди, глупирања, јадење гомна и маање заушки не треба да ги земат при срце...
ако ја се понашам така опуштено со сите, као прво од дома моите ќе ме избркаат, ко фторо женските ќе бегаат од тебе сметајки те за поголем сељак од некој припорчанец (часни изузетци)

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.106
Поени од реакции
25.431
Со Фејсбук и мсн. Ако ви тргне добро врската може да ја крунисате и со првото видување на кафе заедно ама тоа е веќе крупен чекор, ќе треба во живо да се видите, да направите муабет, опасни се тие работи не ко на времето пристапи и на женска видете се на кафе. Секакви работи има во ова време, целиот тој процес е стресен, носи главоболки. Што ако тој не е правиот за да одиш на кино со него? Што ако таа ги има излажирано цицките од профилот? Што ако бакнежот се докаже дека е ризична работа во остаткот од вашиот живот? А како да и се направи нејзе муабет кога пред тебе немаш тастатура? Како тој ќе реагира на твојот шарм кога не може да кликне лајк и смајли? Што ако не дај Боже сред прошетка ви задува силен ладен ветар? Како ќе се справите со таа ситуација, друго е дома кога можеш парно да појачаш. И секако по колку разголени фотографии треба да си пуштите еден на друг за да дојде до првиот секс чет. Па дали ќе го напалиш доволно со сексљавите иконки што ќе му ги пушташ? А дали таа ќе мастурбира на твоите описи на порничите што си ги гледал? Така мислите лесно се фаќало девојка...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
јас со другарите се понашам се само не другарски :) тоа зошто тие ме познаваат 4-10 години, па знаат дека моите навреди, глупирања, јадење гомна и маање заушки не треба да ги земат при срце...
ако ја се понашам така опуштено со сите, као прво од дома моите ќе ме избркаат, ко фторо женските ќе бегаат од тебе сметајки те за поголем сељак од некој припорчанец (часни изузетци)
хахха ти кажав у претходниот пост.. ваљда нема да земеш да и опалиш една на девојката за да и покажеш дека ја свиѓаш... целта на муабетот ми беше да не се правиш она што не си односно да не правиш лице... сваќаш????

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
хахха ти кажав у претходниот пост.. ваљда нема да земеш да и опалиш една на девојката за да и покажеш дека ја свиѓаш... целта на муабетот ми беше да не се правиш она што не си односно да не правиш лице... сваќаш????
ти си тоа што си
што си ти?
кој си ти?
оној кој е опуштен со другари
или оној кој е стегнат со женска?
кога ќе го одговориш прашањево ќе дознаеш кон кого си лицемерен
сума-сумарум: не се понашаш со сите исто; значи дека не треба да се понашаш со женска како што се понашаш со останатите
наравоучение: стави ја “добрата“ и фина маска, а после покажи ги твоите мани, и чекај да те прифатат...за тоа време прифати ги туѓите

Член од
14 јуни 2009
Мислења
147
Поени од реакции
21
Ете, и јас сум во мнозинството :)
супер, остани таму

иначе на темава...битно е да не бидеш со мислата„ идам да си барам девојка“...не се замарај премногу, едноставно бркај си работа и биди дружељубив, пробај си каде мислиш дека имаш шанси, издејствувај едно кафе и после тоа ќе знаеш дали ќе ја ќариш или не

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.821
Поени од реакции
11.446
Кажи и дека имаш ниви , комбајни, фабрики за порцелан и фротири во источна Македонија, бе ем ве, студираш на приватен, кеш во банка и татко ти е Свето...па сабајлето фаќаш магла...ако си емотивец, вади кешот и твоја е засекогаш :icon_lol:
А да, и однесувај се по нејзин терк, мачовците само на папир се прават, а во реалност одат на пазар и чистат во недела по дома :wink:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
^Среќно оженет човек ви се обраќа, хев сам риспект :)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
First thing, get a suit. Suits are cool.

И уште неколку финти

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
You need to be Awesome т.е. да занеш да лажеш :lazgo:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
2-1.jpg

Укради го ликот и телото на типов...нема жена што ќе остане рамнодушна.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791
Не дека сум пре-искусен во ова поле, ама ќе пробам да дадам некој рационален совет.

Прво и основно 90% за некој некому да се допадне се должи на првиот впечаток... тука улога игра изгледот, шармот и однесувањето (во кафиќ, пред зграда, на автобуска постојка... nwm... со еден збор-секаде).
Да не се лажеме, изгледот е мноооогу битен. Има многу добра реплика од серијата Хаус, каде Хју Лори вика:
House: Sevens marry sevens, nines marry nines, fours marry fours. Maybe there’s some wiggle room if there's enough money or if somebody got pregnant. But you’ve got at least three points on your husband and your frock says he didn't do it for the money and your breasts say you haven't had any kids.
Judy: So you figure my marriage is a mathematical error.
House: Numbers don't lie.

Иако звучи сурово ова е донекаде точно, можеби не олку конкретно, но во пракса ова би одело: ако не си Џони Деп или Џорџ Клуни немој да атакуваш на девојки кои личат на Анџелина Џоли или Адријана Лима... секој треба да знае каде му е местото.

Првиот контакт е можност да ја освоиш или да ја оплескаш... стари "офуцани" финти се помалку се во мода, а под опасност да звучам сурово секоја почетна мана ти кине по некој бод кај спротивниот пол... било тоа да е глупаво кезење, д`дкање, расипани заби, гаден здив, мирис на пот, црно под ноктите :) :toe:.

Мој совет при остварување на контакт (доколку си одговарате еден на друг- односно ако сте во баланс со бројките) е шармантен, постојан контакт со очите, посветување на целото внимание на неа, водење на занимливи и искрени муабети кои ве ставаат вас двајца во центарот на приказната (пр: најмногу ми се допаѓа убав поглед, насмевка, очи... кое подоцна ќе отвори простор за добар муабет... а веднаш даваш до знаење дека ти се допаѓа преку комплимент... само немој да бидеш вулгарно/нечувствителен во тоа, се со мерка).
Ако сте во клуб, понудија на танц во право време на права песна... ако сте на отворено понуди се да ја отпратиш до дома (што гарантира телефонски број).
Мислам дека не е добра тактика да се воодушевуваш со се што ќе рече, но и тоа со мерка. Дај веднаш до знаење дека имаш свој став и дека знаеш да го браниш. Но биди искрен. Пример таа обожава топли места/ти си повеќе за планински воздух или скијање... пробај да аргументираш зошто мислиш дека си во право истовремено почитувајќи го нејзиното мислење.
Ако имаш нешто за фалење пофали се, но немој да ја потечеш со тоа. Пример те бива за Географија, пофали се дека сакаш да отпатуваш на некој малку познати места кои се преубави... и тука сопри- ако е заинтересирана самата ќе те потпраша. Ако си по Историјата кажи некој прикладен афоризам на историска личност, но гледај тоа да не се претвори во монолог... впрочем најбитно е муабетот да си врви...
Нормално покажи и некоја слабост, некоја мана- ако муабетот дојде на таков правец...
Немој да се плашиш од романтика или покажување емоции... ако поминете покрај некој убави цветови скини еден и подари и го суптилно и емотивно... ако тоа го сфати како фолирање... тоа е нејзин проблем. (нормално тоа зависи и од карактерот на двајцата)

За жал денеска (па и во догледното минато) со врските и состаноците владее темницата на стереотипот и клишето на предрасуди... можеби тоа е од многу холивудски бул-шит романси или од стравот да се побегне од линеарноста на едно време... па навикнати сме мажите да бидат мачо-типови (без кредит за тоа) а жените да бидат нежни споредни улоги во романсата (после 2-3 години работите се вртат наопаку и оваа глупава предигра е само лицемерно минато). Но сеуште стереотипот палел, пали и ќе пали... бидејќи мажите не ги разбираат жените, а жените не ги разбираат мажите... па зошто тогаш да не се оди по добро познатиот шаблон, нели?

На крајот секој човек е различен, сите си имаме свои адути и мани, сите имаме свои страсти и "точки на вриење", сите имаме свој тип на жена/маж и сите сме глупави кога е во прашање како да се дојде до неа... затоа заборави се од ова што го напишав погоре и играј по свои ноти, пишувај ја својата приказна, немој да се плашиш да бидеш тоа што си и немој да се плашиш и да одглумиш кога тоа е за доброто на двајцата... пробај да се заљубиш и бори се за таа љубов... зошто тоа е најдоброто нешто кое што постои на светот!

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
вечно неодговорено прашање

И јас се прашувам КАКО ДА СЕ ДОЈДЕ ДО ДЕЧКО ???:vozbud:

Искуството нема везе со тоа ....:vozbud:

Член од
29 април 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
од мене совет

прво, биди си каков шо си ак те засакат убо ак не тогаш друга нај си.
второ, благодарам за тие што напишале добри совети, дури и оној што знае многу, не знае се. Секогаш во животот има за учење (мислам на она шо ќе научиш од животот не од оние арогантни малоумни лудаци во школо (разнобојна лудница според мене XD).
и трето не паѓај во депресија не вредит животот да си го одземаш за тоа што знаеш дека е невозможно, нити времето ке се врати нити таа ке те сака... толку од мене...

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Нема формула за да фатиш девојка.
Постојат некој точки за како да "ќариш" некоја, ама тоа не ти гарантира дека ќе ја задржиш. Играј по свој правила, биди умерен (топло ладно полудува), имај став ама немој да бидеш идиот, биди самоуверен исто како кога си со другарите - ова не значи истите муабети и понашање туку истото ниво на удобност и самодоверба (hint: чикс диг конфиденс)...и како последно немој да читаш совети од другите. Секој има своја приказна и сите најдобро учиме на сопствените грешки...кога сам ќе сватиш кој ти се доблести и мани тогаш се ќе биде како што треба. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom