Како да преболите?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па што знам, обично гледам да не мислам на типот, него на нешто позитивно, на нешто убаво. Гледам да бидам опкружена со другарки да збориме за се и сешто, да се смееме, само да не седам меѓу 4 ѕида, бидејќи знам дека ќе плачам.
Ама сепак колку и да е можеби стара и изветреана изреката, точна е: времето ги лечи сите рани.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Додека не се најди нов, нема да го преболиш...:toe:

Член од
11 ноември 2008
Мислења
47
Поени од реакции
2
Сакам со друштво да седам, да се смејме и нешо весело да слушам, ама никогаш не плачам-така само уш полошо е :toe:

GrD

Член од
27 октомври 2008
Мислења
289
Поени од реакции
5
Ednostavno ne mislam na nejze. I od msn ja izbrisav :P. seriozno zasto cim ja vidam na msn on mi se vrtat sekakvi misli.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Досега само еднаш сум преболувала.
Немаше некоја тактика на преболување,едноставно помина многу време и чувствата исчезнаа.Во право биле луѓето кога рекле дека времето ги лечи раните.:smir:

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Еххх пребплување е гадна работа ама па баш у тие ситуации се гледа кој е слина личност. Како и да е мора да пројде одреден интензивен бедиран период кадешто не правите ништо, само спиете, не јадете животот ви нема смисла....Кај дае ќе ви текне у глава дека е крај , дека другиот не те зслужува , дека едноставно не сте еден за друг. Тоа ќе го сфатите кога ќе го допрете дното, во зенитот на вашето бедирање. И од тој момент идете само на подобро. Она што ми го кажаа мене кога раскинав е следновоvreme leci se, life goes on! 6‘ збора а колкава мудрост содршат во себе. Жива вистина, само за да го разберете ова треба да поминете низ ова. Е сега нешто што мааалце кочи, барем мене ме кочи е искуството. Колку и да си мислам дека е готово, не можам да гарантирам дека е дефинитивно готово, зашто некои работи не зависат од нас. Животот е чудна работа, не знаете што ви носи!
Инаку јас не филозофирам,.....зборам од лично искуство -раскинување на 5 годишна врска која мислев дека нема шанси да заврши. Ам тоа ти е живот.

.Еве јас си терам 9-ти месец без да го заборавам тој што го сакам(иако веќе никогаш нема да бидеме заедно)...гадна работа е тоа...:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Постов на Скулгрл е стар две години , ама во врска со болдираното сакам да раскажам една преубава приказна .Поентата на приказната е никогаш не вели никогаш!!!

Другар и другарка идат 3 години, љубов што да ви зборам. како од бајките се најнај за нив. После некој период почнуваат да паѓат у криза, се караат се оддалечуваат и ..раскинуваат!!! И тоа на многу гаден начин! И двајцата беа убедени дека готово...дојде крајот на нивната врска и на нивната љубов. После раскинувањето и двајцата започнуваат нови врски.....кои траеја 4-5 месеци. И веќе и ние од страна што не ни се веруваше си се помиривме со фактот дека нивното заврши.
После 6 месеци во кои они еднаш не се виделе нити слушнале на телефон , случајно се сретнуваат во Солун! И во истиот момент сфаќаат дека и двајцата се сакаат сеуште(ова е цитат од нивни изјави). отишле на кафе, па се шетале па на ручек и завршиле водејќи љубов. Од тогаш поминаа 2 години, а они се сеуште заедно , се сакаат позаљубени се од кога било. и она најбитното....самите они викаат дека раскиувањето им ја зајакнало врската после.

Што е поентата на приказнава.Не можеш да кажеш готово е! Човек си се работи за љубов , и не ожеш со сигурност да знаеш како ќе сечувствуваш во иднина. Но тоа не значи дека после раскинувањето треба да чекате таков момент. Вие мора да продолжите, зашто можеби веќе следната девојка е вашата вистинска љубов.
Тоа е живот, нема правила!

cinderella_

In love with you...
Член од
27 јануари 2007
Мислења
852
Поени од реакции
5
hah pa nema nekoja posebna teorija za toa kako da se preboli nekoj...mora da ima period koga ke bide tesko i ke ne mavaat bedovi,no sepak treba da imame na um deka toa e zavrseno i deka nema pak da se vrati...zivotot ide dalje,nie ideme dalje so svojot zivot...

Unknown!

Непознат!
Член од
5 август 2009
Мислења
81
Поени од реакции
1
Што правите кога сте тажни/разочарани?

Што правите кога сте разочарани/тажни?. Ете пр. сте раскинале со дечкото/девојката, или па ве разочарале нешто, се затварате во соба и плачете, или искачате на некое место да се журкате,и да заборавите на све тоа што се случило?.

BeatMaster

The Rising of The Neofit
Член од
22 септември 2009
Мислења
51
Поени од реакции
5
Ни едното ни другото не е некоја опција, ако ме прашаш мене. Прво, ретко се случува да сум разочаран. Доколку се случи тоа, седнувам и се прашувам зошто е тоа така. Кога ќе ја најдам причината, размислувам како да го сменам фактот што ме прави разочаран.
Еве во примеров што ти го наведе, раскинување. Кога ќе ги согледам причините, расмилувам дали вреди да се разочарувам или не. Искрено, не вреди да се разочаруваш за ништо во животот, затоа што тоа е животот. Главата горе. Има девојки на светов. Едноставно, не вредела, или има подобра. Секад размислувај позитивно. Верувај подобро ќе ти биде.
Најди некоја занимација, играј некоја игрица на PS или PC. Оди до играчница, фрли некоја DotA, некоја партија CS, заборави на тие моменти. Кога ќе видиш дека е подобро да не мислиш на лоши работи, потсвесно ќе почнеш да забораваш на тоа што се случило, па ќе ти биде подобро. Понатаму, животот продолжува како и порано.
Поздрав

Unknown!

Непознат!
Член од
5 август 2009
Мислења
81
Поени од реакции
1
Ни едното ни другото не е некоја опција, ако ме прашаш мене. Прво, ретко се случува да сум разочаран. Доколку се случи тоа, седнувам и се прашувам зошто е тоа така. Кога ќе ја најдам причината, размислувам како да го сменам фактот што ме прави разочаран.
Еве во примеров што ти го наведе, раскинување. Кога ќе ги согледам причините, расмилувам дали вреди да се разочарувам или не. Искрено, не вреди да се разочаруваш за ништо во животот, затоа што тоа е животот. Главата горе. Има девојки на светов. Едноставно, не вредела, или има подобра. Секад размислувај позитивно. Верувај подобро ќе ти биде.
Најди некоја занимација, играј некоја игрица на PS или PC. Оди до играчница, фрли некоја DotA, некоја партија CS, заборави на тие моменти. Кога ќе видиш дека е подобро да не мислиш на лоши работи, потсвесно ќе почнеш да забораваш на тоа што се случило, па ќе ти биде подобро. Понатаму, животот продолжува како и порано.
Поздрав
Е ова ми се засвига, а и точно е ова, се разбира понекогаш има и моменти кога ке се разочараш, али после коа ке сватиш дека за џабе е тоа, тогаш ке си викаш е зашто не ми текна порано или што знам јас, али неможеме секогаш све да праиме добро, т.е. неможеме да бидеме перфектни :smir:

N

navivacka

Гостин
Едвај сум го преболела бившиот,после 3 години еј:uvo:срека сега не го гледам толку,а и кога го видам ништо не чуствувам,но периодот додека го преболував полека ми беше најтежок...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Едвај сум го преболела бившиот,после 3 години еј:uvo:срека сега не го гледам толку,а и кога го видам ништо не чуствувам,но периодот додека го преболував полека ми беше најтежок...
И што правеше за да го преболиш?Излегуваше,шеташе,се дружеше,се затвораше во темно?
Чисто да има дискусија,ништо лично:smir:

N

navivacka

Гостин
И што правеше за да го преболиш?Излегуваше,шеташе,се дружеше,се затвораше во темно?
Чисто да има дискусија,ништо лично:smir:
Долга приказна...ке почнам од почеток...

Го сакав повеке од себе,мислев дека е оној вистинскиот...Имав другарка која ми кажуваше се за него (му беше комшика)и ми пренесуваше се што ке и порачал за мене бидејки бил премногу срамежлив...еден ден случајно дојдовме во разговор јас и тој и одлучивме да бидеме заедно,но веднаш уште првата Недела проблеми,де со другари де брат му де ова де она,не можев да истрпам што секогаш ги ставаше неговите другари пијаници кои го расипаа него пред мене,и одлучив да ставам крај со голема болка...веднаш другиот ден неговата комшика односно мојата другарка пак почна да ми пренесува дека згрешил дека сака да се поправи,но јас не сакав да попуштам толку лесно...една вечер кога отидов со друштво тамуѕ кај што излава решена да му простам се вџашив од случката,го гледам него со некоја девојка од село кој а ја бие лош глас...но тој ми се само насмеа,а јас цела во солзи се вратив дома и се прашувам кај згрешив толку...Утре дента истата приказна-и кажав на другарката да не ми зборува повеке за него зашто несакав да слушнам едноставно...бев трета година тогаш...и тој ден кога и го кажав тоа кога си отидов дома се затворив во собата и плачев со часови,сите се чудеа што ми е зашто мне знаеа како весела девојка...плачев со денови со месеци...една вечер друштвото се собрта дома кај мене,ми беше роденден а јас не бев расположена и ми рекоа:Остави го,тој губе не ти...имаш срека што не си со него зашто западна во многу лоши работи,и ги послушав...почнав да излегувам повеке,да се дружам со друштвото на брат ми и моето,одевме во соседните градови на шопинзи,едноставно почнав да заборавам на него запознавајки нови личности од секаде,и кога го видов една вечер знаев дека го бев заборавила конечно,депресијата ја оставив зад себе...се поздравив со него бидејки брат му беше заедно излезен со него ами беше школски, тој ми рече дека се уште не ме заборавил...додека зборував со него не осетив ама баш ништо,а кога се вратив вечерта дома се смеев зашто знаев во себе дека го бев заборавила...единствениот лек доколку сакаш да заборавиш некого е дружењето што повеке,излегување,зашто доколку паднеш во депресија тешко тебе.....

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Сум морала да ја преболам првата љубов (тинејџерска).Пред 3 години идев со еден тип скоро една година и се беше супер.Деца,наваливме секој ден се гледавме,се сакавме ептен и такви чуда...И после 10 месеци отидов на одмор и добри 10 дена си пишувавме пораки како си фалиме ,се сакаме,се лигавевме и слично и наредните 3 дена го немаше никаде.Ми раскина преку порака со она стандардното `сакам да сум со другарите и не ми треба женска` а кога се вратив не сакаше ни кога го прашав озбилно зошто ми раскинал да ми каже.После у истата вечер дознав дека се мува со една од наше друштво.И зошто сум голем инает,си правев лошо да ми биде на самата себе си со тоа ама искачав 1 месец со истото друштво,ги гледав како се разлапаваат пред мене се гушкаат и слично се` правев за да го преболам и добро ми одеше.После тој месец веќе не осеќав ништо.Кругот се сврте после пола година ама касно беше.Сега истиот тој ми ѕвони на секое искачање,кога ќе се видиме ми збори како сум му била слаба точка ама мене ми е смешен.Дури и го сожалувам.Така се ми поминало од тоа што го чувствував за него што сум горда на себе низ што се поминав тогаш за да дојдам до овој стадиум на сожалување и одбивност кон него.:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom