Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.500
не ти иде памет ЛеткоБегам од нејзе како од 16 годишни![]()
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
не ти иде памет ЛеткоБегам од нејзе како од 16 годишни![]()
И двете видеа и на хром и на експлорер ги отвара во хтмл.@sneui
На Chrome, default е HTML5, но има случаеви кога видеото не може да се отвори во HTML5, и автоматски Chrome-от те префрла на Flash Player.
Имам Windows 7:
- ОВА видео од старт го отвора во HTML5
- ОВА видео од старт го отвора во Flash Player
На Mozilla, default e Flash Player. За да не комплицираш многу со бришење флешови, чистење регистри, инсталирање плагини и тн., доволно е да го направиш следново:
Tools - Add-ons - Plugins - на Shockwave Flash му правиш Never Activate
Ооо па добар си ти. Проблем е ако IE ти побара Јава за да гледаш YouTube видеа.На Internet Explorer и 2те ги отвара со HTML5![]()
Епа пичка му матерна, ај да те видам најди му НЗС. Еднаш пребарував нешто на Google, отворам Google Chrome, впишувам keyword-от, ми излегоа некои страни. После некое време преку Mozilla истото го пребарав, сосема други страни ми излегоа. И што ќе кажеш за ова? Непотизам од страна на Google?И двете видеа и на хром и на експлорер ги отвара во хтмл.
Е заради вакви луѓе се откажав од помагање на форумов... Му барало Јава на IE за да гледа YouTube видеаОоо па добар си ти. Проблем е ако IE ти побара Јава за да гледаш YouTube видеа.
Епа пичка му матерна, ај да те видам најди му НЗС. Еднаш пребарував нешто на Google, отворам Google Chrome, впишувам keyword-от, ми излегоа некои страни. После некое време преку Mozilla истото го пребарав, сосема други страни ми излегоа. И што ќе кажеш за ова? Непотизам од страна на Google?
Исто и на filmovizija.com нон-стоп ми бара да инсталирам некои драјвери, видео плеери, кодеци, Java, Flash Player и др. Tие што ми ги нуди сајтот секогаш ги инсталирам сите до едно, ама пак истиот проблем. Секој ден пак одново ми бара да ги инсталирам. 20 пати ги имам досега инсталирано, ама ништо, не се пуштаат филмовите + некогаш компјутерот ми се укочува.Е заради вакви луѓе се откажав од помагање на форумов... Му барало Јава на IE за да гледа YouTube видеаКојзнае колку вируси има во компјутерот.
Исто и на filmovizija.com нон-стоп ми бара да инсталирам некои драјвери, видео плеери, кодеци, Java, Flash Player и др. Tие што ми ги нуди сајтот секогаш ги инсталирам сите до едно, ама пак истиот проблем. Секој ден пак одново ми бара да ги инсталирам. 20 пати ги имам досега инсталирано, ама ништо, не се пуштаат филмовите + некогаш компјутерот ми се укочува.
Исто и стримови кога ќе гледам, нон-стоп ми излегуваат прозорчиња за да инсталирам кодеци и драјвери, сите ги инсталирам, ама џабе, не фаќаат. Чаре некое?
А ова gkPluginsLib програмче е нешто? Од кај да го симнам? Ај прати ми линк ако имаш да го симнам и инсталирам.
Десен клик на било кое видео, и види дали има сетингс опција.Јас имам проблеми кога отварам клип од јутуб преку некој сајт, фејсбук пример или било која страна која во неа има јутуб клип. Го отварам клипот, небитно дали во страната или во ново јазиче во јутуб, и иако е наполнет тоа кругчето само врти и не се отвара. После и на search истиот клип да го најдам нема да го отвори, а сите други клипови ги отвара. Од неодамна почна проблемов, а тоа на 1 страна од @Psyside сето го направив и пак е исто.
Не...Десен клик на било кое видео, и види дали има сетингс опција.
Ичисти DNS кешот, рестарт на рутер/модем и преинсталација на бровсерот.Не...
![]()
Tвоја е музиката или не?мала помош...аплаудирам предходно направено видео а во позадина одат неколку нумери на музика односно вметнат во него,сега јутуб ми го мутирал гласот требало копирајд да е музиката е како да ги направам да не се копирајд