Како да ги решите проблемите со Youtube

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
@sneui
На Chrome, default е HTML5, но има случаеви кога видеото не може да се отвори во HTML5, и автоматски Chrome-от те префрла на Flash Player.
Имам Windows 7:
- ОВА видео од старт го отвора во HTML5
- ОВА видео од старт го отвора во Flash Player

На Mozilla, default e Flash Player. За да не комплицираш многу со бришење флешови, чистење регистри, инсталирање плагини и тн., доволно е да го направиш следново:
Tools - Add-ons - Plugins - на Shockwave Flash му правиш Never Activate
И двете видеа и на хром и на експлорер ги отвара во хтмл.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.743
На Internet Explorer и 2те ги отвара со HTML5 :oops:
Ооо па добар си ти. Проблем е ако IE ти побара Јава за да гледаш YouTube видеа.

И двете видеа и на хром и на експлорер ги отвара во хтмл.
Епа пичка му матерна, ај да те видам најди му НЗС. Еднаш пребарував нешто на Google, отворам Google Chrome, впишувам keyword-от, ми излегоа некои страни. После некое време преку Mozilla истото го пребарав, сосема други страни ми излегоа. И што ќе кажеш за ова? Непотизам од страна на Google?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.939
Ооо па добар си ти. Проблем е ако IE ти побара Јава за да гледаш YouTube видеа.

Епа пичка му матерна, ај да те видам најди му НЗС. Еднаш пребарував нешто на Google, отворам Google Chrome, впишувам keyword-от, ми излегоа некои страни. После некое време преку Mozilla истото го пребарав, сосема други страни ми излегоа. И што ќе кажеш за ова? Непотизам од страна на Google?
Е заради вакви луѓе се откажав од помагање на форумов... Му барало Јава на IE за да гледа YouTube видеа :facepalm: Којзнае колку вируси има во компјутерот.

А за втората работа читни го ова:
http://searchengineland.com/google-now-personalizes-everyones-search-results-31195

Имплементирано уште во 2009та.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.743
Е заради вакви луѓе се откажав од помагање на форумов... Му барало Јава на IE за да гледа YouTube видеа :facepalm: Којзнае колку вируси има во компјутерот.
Исто и на filmovizija.com нон-стоп ми бара да инсталирам некои драјвери, видео плеери, кодеци, Java, Flash Player и др. Tие што ми ги нуди сајтот секогаш ги инсталирам сите до едно, ама пак истиот проблем. Секој ден пак одново ми бара да ги инсталирам. 20 пати ги имам досега инсталирано, ама ништо, не се пуштаат филмовите + некогаш компјутерот ми се укочува.

Исто и стримови кога ќе гледам, нон-стоп ми излегуваат прозорчиња за да инсталирам кодеци и драјвери, сите ги инсталирам, ама џабе, не фаќаат. Чаре некое?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.939
Исто и на filmovizija.com нон-стоп ми бара да инсталирам некои драјвери, видео плеери, кодеци, Java, Flash Player и др. Tие што ми ги нуди сајтот секогаш ги инсталирам сите до едно, ама пак истиот проблем. Секој ден пак одново ми бара да ги инсталирам. 20 пати ги имам досега инсталирано, ама ништо, не се пуштаат филмовите + некогаш компјутерот ми се укочува.

Исто и стримови кога ќе гледам, нон-стоп ми излегуваат прозорчиња за да инсталирам кодеци и драјвери, сите ги инсталирам, ама џабе, не фаќаат. Чаре некое?
:facepalm:

Инсталирај си мозок.

@Psyside Е на вакви се обидуваш да помогнеш.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.743
:facepalm:

Инсталирај си мозок.

@Psyside Е на вакви се обидуваш да помогнеш.
А ова gkPluginsLib програмче е нешто? Од кај да го симнам? Ај прати ми линк ако имаш да го симнам и инсталирам.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Јас имам проблеми кога отварам клип од јутуб преку некој сајт, фејсбук пример или било која страна која во неа има јутуб клип. Го отварам клипот, небитно дали во страната или во ново јазиче во јутуб, и иако е наполнет тоа кругчето само врти и не се отвара. После и на search истиот клип да го најдам нема да го отвори, а сите други клипови ги отвара. Од неодамна почна проблемов, а тоа на 1 страна од @Psyside сето го направив и пак е исто.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Јас имам проблеми кога отварам клип од јутуб преку некој сајт, фејсбук пример или било која страна која во неа има јутуб клип. Го отварам клипот, небитно дали во страната или во ново јазиче во јутуб, и иако е наполнет тоа кругчето само врти и не се отвара. После и на search истиот клип да го најдам нема да го отвори, а сите други клипови ги отвара. Од неодамна почна проблемов, а тоа на 1 страна од @Psyside сето го направив и пак е исто.
Десен клик на било кое видео, и види дали има сетингс опција.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Незнам за вас мене јутуб ми се препороди со ова... си фуче

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Youtube нуди од поодамна опција кој плеер да биде дифолтен HTML5 или Flash, порано пробав со HTML 5 ама ми правеше проблеми и го вратив флешот. Сега скоро пак пробав со HTML 5 (Мозила Ф.) и работи без проблеми. Факт е дека флешот често паѓа и ми го блокира (заледува) цел браузер се додека не се појави опција да го сопреш плагинот, цел флеш е збагуван од старт.

Јава или ја деинсталирав или ја тргнав од секаде каде имав опција.

Член од
16 декември 2012
Мислења
98
Поени од реакции
12
мала помош...аплаудирам предходно направено видео а во позадина одат неколку нумери на музика односно вметнат во него,сега јутуб ми го мутирал гласот требало копирајд да е музиката е како да ги направам да не се копирајд

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
мала помош...аплаудирам предходно направено видео а во позадина одат неколку нумери на музика односно вметнат во него,сега јутуб ми го мутирал гласот требало копирајд да е музиката е како да ги направам да не се копирајд
Tвоја е музиката или не?

Kajgana Shop

На врв Bottom