Како да ги решите проблемите со Youtube

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
Не си у право, исправи си ја грешката, не шири дезинформации, не ми се верува дека и покрај тоа што цел свет знае дека дифолт на најновите верзии со месеци веќе е хтмл он се убедува со мене дека е флеш. :facepalm:
Ја ти давам линкови http://techdows.com/2014/05/google-makes-html5-player-default-for-playing-videos-on-youtube-in-chrome.html сам да видиш и ти кажувам како е кај мене без апсолутно никакви екстензии и мењање на сетинзи он ми вика со член од форумот праел муабет. Епа членот ако користи win xp со мозила од 99 година тогаш можно е. И променава е уште од мај 2014, ти темава ја отвараш крајот на септември :facepalm:

Последно уредено:
Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
Како кажеш ти така, у реду е.
Не како што ќе кажам јас туку како што е! Знаеш ли ти да признаеш кога грешиш или до толку си инат. Не ми се верува дека уште го убедувам у нешто што е општо познато :facepalm:. Па земи бре прогуглај и види и сам. Бог да чува е муабетов ццц :facepalm:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Прекини да спамираш и да ја труеш темава, трол. Со овој проблем се мачам со години, ти ќе ми кажеш како е или како било. Ти кажав дека кај некои се враќа на флеш, БЕЗ РАЗЛИКА ШТО СИ НАМЕСТИЛ ИЛИ Е ДИФОЛТ. Има багови на Youtube, а некои видеа воопшто не работат во флеш!

Прекини да ме замараш, нели го гледаш скриншотот горе? како ќе го објасниш тоа, о ти мудрецу?

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
Прекини да спамираш и да ја труеш темава, трол. Со овој проблем се мачам со години, ти ќе ми кажеш како е или како било. Ти кажав дека кај некои се враќа на флеш, БЕЗ РАЗЛИКА ШТО СИ НАМЕСТИЛ ИЛИ Е ДИФОЛТ. Има багови на Youtube, а некои видеа воопшто не работат во флеш!

Прекини да ме замараш, нели го гледаш скриншотот горе? како ќе го објасниш тоа, о ти мудрецу?
Целава тема ти е неточна. Се мачиш затоа што сам си го направил проблемов и сам си го влечеш со години. Го правиш ли ова идиотско чистење со Ccleaner и сите чекори што си ги пишал на темава после секој апдејт на хром од ново? Кажи ми само дали ги правиш со да или не?

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
Доста е дискусија со тебе.
Кажи да или не? Сигурен сум дека одговорот е ДА, затоа и неќеш да одговориш. Неам ни ја што повеќе да зборам со тебе на темава. Само продолжи да ги правиш истиве глупости али немој други да лажеш барем.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Одговорот е не, ај сеа иди види дали сум надвор.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.939
@sneui Зошто толку се напна? Psyside ја отвори темава со доста долг пост за користење на HTML5 на YouTube, јас пишав како тоа може истото да се направи со 2 клика, еве сега ти пишуваш дека HTML5 е активиран по дефолт на Google Chrome...

Но зошто се трудиш да го исправаш Psyside? Ако има луѓе што го следат него дури и кога би им кажал да направат формат на C drive - let it be. Ниту ти, ниту јас губиме. Туку тие што го слушаат него.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.743
@sneui
На Chrome, default е HTML5, но има случаеви кога видеото не може да се отвори во HTML5, и автоматски Chrome-от те префрла на Flash Player.
Имам Windows 7:
- ОВА видео од старт го отвора во HTML5
- ОВА видео од старт го отвора во Flash Player

На Mozilla, default e Flash Player. За да не комплицираш многу со бришење флешови, чистење регистри, инсталирање плагини и тн., доволно е да го направиш следново:
Tools - Add-ons - Plugins - на Shockwave Flash му правиш Never Activate

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.939
@sneui
На Chrome, default е HTML5, но има случаеви кога видеото не може да се отвори во HTML5, и автоматски Chrome-от те префрла на Flash Player.
Имам Windows 7:
- ОВА видео од старт го отвора во HTML5
- ОВА видео од старт го отвора во Flash Player

На Mozilla, default e Flash Player. За да не комплицираш многу со бришење флешови, чистење регистри, инсталирање плагини и тн., доволно е да го направиш следново:
Tools - Add-ons - Plugins - на Shockwave Flash му правиш Never Activate
На Internet Explorer и 2те ги отвара со HTML5 :oops:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не си у право, исправи си ја грешката, не шири дезинформации, не ми се верува дека и покрај тоа што цел свет знае дека дифолт на најновите верзии со месеци веќе е хтмл он се убедува со мене дека е флеш. :facepalm:
Ја ти давам линкови http://techdows.com/2014/05/google-makes-html5-player-default-for-playing-videos-on-youtube-in-chrome.html сам да видиш и ти кажувам како е кај мене без апсолутно никакви екстензии и мењање на сетинзи он ми вика со член од форумот праел муабет. Епа членот ако користи win xp со мозила од 99 година тогаш можно е. И променава е уште од мај 2014, ти темава ја отвараш крајот на септември :facepalm:
А за Јава какво мислење имаш? :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
@sneui Зошто толку се напна? Psyside ја отвори темава со доста долг пост за користење на HTML5 на YouTube, јас пишав како тоа може истото да се направи со 2 клика, еве сега ти пишуваш дека HTML5 е активиран по дефолт на Google Chrome...

Но зошто се трудиш да го исправаш Psyside? Ако има луѓе што го следат него дури и кога би им кажал да направат формат на C drive - let it be. Ниту ти, ниту јас губиме. Туку тие што го слушаат него.
Хахах следење? изгледа повеќе корисници тука имаат проблем со разбирање на основна пишана форма. Објаснив 273 пати дека понекогаш видеата се префрлаат во флеш, или HTML5 воопшто не е активен, незнам зошто мислите дека некој измислува топла вода или создава теми онака, за да го "следат" :facepalm:

За крај, методата со HTLM5 која ја постираше помага, ако веќе немаш проблем со флеш, ако веќе имаш не прави никаква разлика, оваа тема е повеќе за тие кои имаат конфликти - проблеми со youtube/fp, не за оние кои немале, па сега сакаат помазен плејбек.

П.С. Постојат корисници кои користат различни бровсери, не се сите на Хром, или Фајрфокс...

Kajgana Shop

На врв Bottom