Како да ги решите проблемите со Youtube

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Пишав претходно, енејблирај исто како што изгаси, во chrome:plugins, на плусчето стисни и пак енејбл. Не е морално да се гаси, повеќе е за ако имаш проблеми ептен, немора да го гасиш...

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.379
Поени од реакции
8.980
Овој проблем ми се јавуваше пред да го инсталирам Magic Actions. Од кога инсталирав Magic Actions, последниве две недели, исчезна ова. Сега еве повторно и со Magic Actions се јавува. Има некој да помогне пошто стварно удав е...?

asdas.png

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Хмм ти се сменил од HTML5 во флеш на дифолт. Енејблирај го плагинот за флеш, објаснето е од мене на постот горе. Ако стиснете десен кил на одредено видео, и ви дава опција сетингс, тоа значи дека флеш плеерот е активен во моментот, некогаш знае да се пребаци, и проблемите веднаш почнуваат. Пробај со друг бровсер, или вклучи го плагинот.

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
По дифолт видеава се у html5, зашо би се замарале со овие сетинзи? :coffee:

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
Никој не ме излажал кај мене и на хром и на интернет експлорер по дифолт ги отвара на html5. Не сум мењал ништо.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Има вариации, но генерално на дифолт е флеш плеер, а понекогаш дури и со форсиран HTML5 повторно се префрлува на флеш.

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
Незнам како може да има варијации? Беше дифолт флеш до пред неколку месеци сега е дифолт html5. Прво промената беше направена на Хром а после неколку дена на Експлорер.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Некогаш видеата крашуваат (се ре-лоадираат) на кратко, и од HTML5 се префрла во флеш, или од старт е во флеш, зависи од тоа каков оперативен систем имаш, која верзија на бровсер итн. Кај мене на пример, на дифолт работат во флеш, освем ако не енејблирам форсиран HTML5 плеер во Magic Actions.

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
најнов win 8.1 и најнов хром. Незнам која верзија користиш али ако сме на иста верзија стварно не ми е јасно како може кај мене дифолт да е хтмл а кај тебе флеш? Еве сега отворив може над 30 видеа чисто да проверам и на хром и на експлорер најновите верзии сите ги отвара у хтмл ни едно видео не ми отвори во флеш. Освен ако ти не успеваш да заебеш нешто кога правиш апдејт и ги повторуваш постапките кои си ги навел во темава.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Исто све како тебе користам, ама кај мене е флеш дифолт. Тоа што е наведено во темата, не е заебување никакво нити постапките во темата се, тие се начин ако ИМАШ проблем со флеш да го избегнеш, или ако немаш да не дозволиш да го имаш. Со најмалце 3 члена зборев преку пп и сите го имаат истиот проблем т.е. кај нив дифолт е флеш.

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
http://googlesystem.blogspot.com/2014/05/youtube-switches-to-html5-player-in.html
It turns out that the HTML5 player is now enabled by default in Chrome and it's the only player you can use, at least officially. YouTube's HTML5 player now supports all the features of the Flash player, including ads and encrypted streams.
Проблемот е у тебе и тие што си правел муабет по ПП. Незнам може сите сте ги правеле постапкиве у темава или пак е до екстензијата magic actions, али дефинитивно дифолт плејер на најновата верзија на хром а и на неколку верзии уназад е хтмл.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ок, не планирам да објаснувам 20 пати, имаш горе све што ти треба.

Kajgana Shop

На врв Bottom