Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување
Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
не дувам бе со ти ее:kesa:
samo po edna dvojka nedelno?
I da se navratam na temava ,spored mene marihuanata spaga vo teski oppojni drogi i ako se klaificira vo lesni opijati,no bitniot moment zapocnuva od tuka taa e kako nekoja odskocna daska za ponatamosnoto experimentiranje i uzivanje na drugite vidovi drogi.A toa kako deluva na zadrvjeto po cita logika ne dobro,ako mozat cigarite sto ne ja menuvaat svesta da deluvaat kancerogeno togas ova e nesto sto ne e preraboteno doaga kako surov proizvod i kako bi mozelo da deluva neka si odluci sekoj sam za sebe.

U

UnholY

Гостин
spored mene marihuanata spaga vo teski oppojni drogi i ako se klaificira vo lesni opijati,no bitniot moment zapocnuva od tuka taa e kako nekoja odskocna daska za ponatamosnoto experimentiranje i uzivanje na drugite vidovi drogi
Од овие патетики веќе почнав во гаќи да серам, сериозно.

Марихуаната во тешки опојни дроги?
Овоа би можело да се искористи само како иронија и сарказам кон патетиките кои ги сервираат, луѓето од твој тип.
Марихуаната не би ја класифицирал ни како дрога од било каков вид, иако ја вметнуваат во групациите на лесни и независни дроги.

Најпрво.
-Психофизичка зависност од марихуана не постои.
Значи создавање на апстиненцијален синдром, после нејзиното нагло откажување не постои.
-Дека преставува преодна фаза кон понатамошната процедура во уживање на тешките и опојни дроги е законитост која постои како важечка, единствено за лабилниот карактер и немоќта да се потпреш на сопствената волја и решителност.

A toa kako deluva na zadrvjeto po cita logika ne dobro,ako mozat cigarite sto ne ja menuvaat svesta da deluvaat kancerogeno togas ova e nesto sto ne e preraboteno doaga kako surov proizvod i kako bi mozelo da deluva neka si odluci sekoj sam za sebe.
Ајде, пошто претпочиташ да се водиме по рационализам и чиста логика, да ја проанализираме проблематиката, на тоа како делува.
Со умерена и ретка конзумација воопшто неможе да наштети, а тоа го верифицира и поставката која тврди дека се што е прекумерно не може да биде од корист.
Штетна е доколку се конзумира постојано, неконтролирано, во големи количини, а пред се во прашање е и составот кој го конзумираш.
Хемиските супстанци кои се преточуваат во оксиди преку марихуаната се и тоа како штетни, и не постои негација за да се одбрани таквиот факт.
Значи, може да биде и штетна и не.
Дали ќе има негативен импакт е проблематика која е во зависност од личниот избор.

Инаку, дали си забележала или си сретнала случај во кој марихуаната довела некого во критична состојба?

Како шо знам тоа е резултат на цигарите.

-Против цигарите се поведуваат секакви кампањи.
-Цигарите се инцијатива за добивање на огромен број канцерогени заболувања, рак, бронхити и сл. глупости.
-Секојдневно има огромен процент на случаи кај кои е дијагностицирано сериозно заболување од проста причина, прекумерната конзумација на никотин.
-Компаниите кои ги преработуваат цигарите и вршат нивна подготовка за продажба, вметнуваат супстанца која предизвикува зависност, а самото тоа се создава и страшен профитабилен суфицит.

Значи, заклучокот е дека цигарите се всушност легална дрога.

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Epa nemoj da seres v gaki zs ovdeka citaat i deca od 14,15 godini koi se vo toj nekoj period kade sakaat da experimentiraat.Ja klasificiram vo teski drogi zardi faktot sto e odskocna daska znaes ne se pocnuva so herioin od prva.....
2.Kaza za cigarite deka se legana droga DA se se soglasuvam ali pazi ne ja menuvaat svesta i ne gi budat euforicnite custva kako marihuanata,ima razlika neli....
I ne ja propagiraj kako nesto normalno zosto ne e ke ti povtoram pak citaat i deca...podobro bi bioo da kezes za nekoja fizicka aktivnost koja go relaxira duhot a go hrani razumot od kollu za nesto koe bega od realnosta...Isto sega ova go prezentira tolku lesno kako cigarite da se ubijcite a marihuanata hrana za respiratorn trakt i belodrobieto.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.906
Поени од реакции
11.666
Добро бе шо го тупите, цитрони веќе накај лубеници отидоа.
Индивидуална ствар, факат. На некој шо му се дува не моеш да му црташ и да му тврдиш дека е лоша или не знам што кога ја конзумира веќе, а и нормално не е идиот (ваљда) да не знае шо зима (фала богу 21 век на нет има се).
Истото е и со тие шо не дуваат, да не повтарам :)
А тоа што читаат мали деца, епа шо сеа? Се најде некој/а паметен/паметна да глуми загрижена особа или "родител"? Фак оф еј бедно е жими мајка.
Или па скроз некои трети што глумат стручњаци од таа област а немаат со очи видено и знаат искуства од другарчиња шо глеале нивни другари како гледаат четврти?
Е такви муабети се праат на секоја страна во темава, факинг поинт?
Се вртиме во круг, а кога се прави круг, во него кружи едена мрсна туфка.
И пак не разбираат многумина :) Нека останат поздравени :helou:

U

UnholY

Гостин
Epa nemoj da seres v gaki zs ovdeka citaat i deca od 14,15 godini koi se vo toj nekoj period kade sakaat da experimentiraat
Покрај вакви ставови морам да се посерам, колку и да не сакам.

Ja klasificiram vo teski drogi zardi faktot sto e odskocna daska znaes ne se pocnuva so herioin od prva
Марихуана-тешка дрога=апсурд.
Разграничи субјективизам и објективизам.
А, зошто и за кого преставува одкочна даска ти потенцирав во претходниот пост.
И, не значи дека марихуаната е старт.
Старт може да биде и еден лексилиум, па да се се премине во таблети, за да се заврши со хероин.
Може воопшто и да не се проба марихуаната, тоа не преставува бариера за конзумација на тешки опојни дроги, опијати...
Генерализациите ти се неприфатливи и апсурдни.

Kaza za cigarite deka se legana droga DA se se soglasuvam ali pazi ne ja menuvaat svesta i ne gi budat euforicnite custva kako marihuanata,ima razlika neli
Тука е правото на инвидуален избор.
Некој сака да ја конзумира за расположение, некој да го намали интензитетот на преокупацијата со проблемите во реалноста(глупост, која ни јас не ја оправдувам), некој за моментална креативност, некој пошто му е наметнато.
Значи, постојат повеќе групации на конзументи, а тоа дека ја менува свеста до крајност воопшто не може да се прифати како точно, пошто се работи за умерен интензитет во променливоста(не е халуциногена), а воедно и личноста е способна да воспостави баланс и постојано да биде свесна дека е во реалноста, а сепак под дејство.
Единствената негативност е состојбата на очите, кои се распаѓаат додека личноста се наоѓа под дејство.

I ne ja propagiraj kako nesto normalno zosto ne e ke ti povtoram pak citaat i deca...podobro bi bioo da kezes za nekoja fizicka aktivnost koja go relaxira duhot a go hrani razumot od kollu za nesto koe bega od realnosta.
Каде забележа да ја пропагирам?
Не може да пропагирам нешто кое не го конзумирам, само се сметам за компетентен да му конфротирам на твојот став, кој од моја гледна точка е безвезален.
Конзумирав, тоа не можам да го негирам, а не и сега.

Еве ќе кажам:
Деца, одете на стадион да удрите по една маратонска од десет круга, спортувајте, поведете кампања против марихуаната, пошто во спротивно ќе си имате страшни проблеми со Селена.
А, да...
И немој да сте избегале од реалноста!(Од марихуаната не се бега од реалноста, уште еднаш ќе ти напоменам)

Isto sega ova go prezentira tolku lesno kako cigarite da se ubijcite a marihuanata hrana za respiratorn trakt i belodrobieto.
Потенцирав дека цигарите се убијци, а не и дека марихуаната е храна за респираторниот тракт.
Цигарите, создаваат потешки респираторни проблеми.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Пеер,не ми се веруе дека уште пишуеш на темава.
Фактите се тука,кој сака може да верува,кој не сака...слободно нека продолжи да спие.
Freewill
Едит:
Се вртиме во круг, а кога се прави круг, во него кружи едена мрсна туфка.
И пак не разбираат многумина :) Нека останат поздравени :helou:
Ја разбирам:pipi:
:pos2::pos2:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.906
Поени од реакции
11.666
Абе знам дека ти, Анхоли и уште неколку фаци од овде плус минус разбираат :pos:

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Vaka, za marihuanata mozete da barate informacii i "fakti" cel zivot. 90% od toa sto ke go najdete (osobeno na internet) e djubre nevideno. Poveketo od informaciite se pristrasni, neobjektivni, glupavi, i mnogo netocni. Moj sovet, ako ne ste probale, voopsto ne probuvajte. A ako ste probale togas vie najdobro si znaete. Imam licno iskustvo, super e neli? Ama se sto e ubavo kratko trae, a ova voopsto ne se isplati.

Inaku procitav nekade pogore deka marihuanata ne stvarala "nikakva psihofizicka zavisnost". Mozam samo da kazam: roflmao. I uste edno roflmao za tipot sto kaza deka marihuanata ne dovela nikoj vo kriticna sostojba, i deka ne treba da se klasificira kako droga. Sigurno mu udril pubertetot u glava.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
toa sto se bara toa vredi, drogata se bara, zatoa se prodava. baska marihuanata ne e droga i treba da se legalizira ko sto se prodavaat cigari, pa ako se tolku stetni sto gi proizveduvaat i prodavaat.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
toa sto se bara toa vredi, drogata se bara, zatoa se prodava. baska marihuanata ne e droga i treba da se legalizira ko sto se prodavaat cigari, pa ako se tolku stetni sto gi proizveduvaat i prodavaat.
Aha, znaci heroinot "vredi" spored tebe. Tabletite "vredat". Se toa vredi zasto se bara.

Cekaj kako mislis da se legalizira marihuanata? Vo Makedonija isto ko da e legalna.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
mislam ko u holandia so e si vlezes u kafana i mesto pivo si naracas joint. a toa za heroinot i dr.drogi posto se bara zatoa se sverca a nikoj ne sverca poezija posto ne se cita u taa smisla.

Член од
30 септември 2008
Мислења
36
Поени од реакции
2
од ова муабетов ми се припуши, а тие шо не пушат тешко нив

Kajgana Shop

На врв Bottom