Epa nemoj da seres v gaki zs ovdeka citaat i deca od 14,15 godini koi se vo toj nekoj period kade sakaat da experimentiraat
Покрај вакви ставови морам да се посерам, колку и да не сакам.
Ja klasificiram vo teski drogi zardi faktot sto e odskocna daska znaes ne se pocnuva so herioin od prva
Марихуана-тешка дрога=апсурд.
Разграничи субјективизам и објективизам.
А, зошто и за кого преставува одкочна даска ти потенцирав во претходниот пост.
И, не значи дека марихуаната е старт.
Старт може да биде и еден лексилиум, па да се се премине во таблети, за да се заврши со хероин.
Може воопшто и да не се проба марихуаната, тоа не преставува бариера за конзумација на тешки опојни дроги, опијати...
Генерализациите ти се неприфатливи и апсурдни.
Kaza za cigarite deka se legana droga DA se se soglasuvam ali pazi ne ja menuvaat svesta i ne gi budat euforicnite custva kako marihuanata,ima razlika neli
Тука е правото на инвидуален избор.
Некој сака да ја конзумира за расположение, некој да го намали интензитетот на преокупацијата со проблемите во реалноста(глупост, која ни јас не ја оправдувам), некој за моментална креативност, некој пошто му е наметнато.
Значи, постојат повеќе групации на конзументи, а тоа дека ја менува свеста до крајност воопшто не може да се прифати како точно, пошто се работи за умерен интензитет во променливоста(не е халуциногена), а воедно и личноста е способна да воспостави баланс и постојано да биде свесна дека е во реалноста, а сепак под дејство.
Единствената негативност е состојбата на очите, кои се распаѓаат додека личноста се наоѓа под дејство.
I ne ja propagiraj kako nesto normalno zosto ne e ke ti povtoram pak citaat i deca...podobro bi bioo da kezes za nekoja fizicka aktivnost koja go relaxira duhot a go hrani razumot od kollu za nesto koe bega od realnosta.
Каде забележа да ја пропагирам?
Не може да пропагирам нешто кое не го конзумирам, само се сметам за компетентен да му конфротирам на твојот став, кој од моја гледна точка е безвезален.
Конзумирав, тоа не можам да го негирам, а не и сега.
Еве ќе кажам:
Деца, одете на стадион да удрите по една маратонска од десет круга, спортувајте, поведете кампања против марихуаната, пошто во спротивно ќе си имате страшни проблеми со Селена.
А, да...
И немој да сте избегале од реалноста!(Од марихуаната не се бега од реалноста, уште еднаш ќе ти напоменам)
Isto sega ova go prezentira tolku lesno kako cigarite da se ubijcite a marihuanata hrana za respiratorn trakt i belodrobieto.
Потенцирав дека цигарите се убијци, а не и дека марихуаната е храна за респираторниот тракт.
Цигарите, создаваат потешки респираторни проблеми.