Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

Статус
Затворена за нови мислења.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Не се сеќирај не е до тебе. До ова копуциве од телекабел е. На еден другар денес му паѓа интернетот на секои 15мин. Предтоа беше ок. Иначе телекабел ги расипаа и другите услуги. Пред два дена пола од радио-станиците ги немаше а некои се губеа.
Точно така и јас овој месец ќе се исклучам од Телекабел а има и некои информации дека бугарите ќе ги купуваат другава година ама нема да чекам до толку ги разбирам сосема ТК ,ќе дојдат тешки времиња за провајдерите, ќе мора да се тркаат со поголеми брзини ама со цените и договорите ќе биде тешко да бидат помалце од 1500ден и една година договор .

Во оваа состојба тешко ќе биде сите да останеме на ТК затоа што можеби немаат кеш да го зголемат линкот а да си бидеме искрени сакаме големи брзини со нереални очекувања !

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
кај мене е само срање денес, или кај сите? КОЈ qR ТЕЛЕКАБЕЛ?!?! ШО ВИ Е?!?!
рестартирав модем и пак џабе.. шо е работава?
Катастрооооофа се последниве два дена.. тоа што не можам да го разберам е - на speedtest цело време (секој тест) ми дава вредности над 900/100 на различни сервери (намален сум на мегабит), а самата страна едвај ја отвора. Download се влече со по неколку KB/s, torrent-и не ни работат. Имаат нешто гадно сјебано штом наеднаш се влоши се` :)

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Катастрооооофа се последниве два дена.. тоа што не можам да го разберам е - на speedtest цело време (секој тест) ми дава вредности над 900/100 на различни сервери (намален сум на мегабит), а самата страна едвај ја отвора. Download се влече со по неколку KB/s, torrent-и не ни работат. Имаат нешто гадно сјебано штом наеднаш се влоши се` :)
ај упм! се тегне ко полжав на отварање страници. дај ти таму ти се у комшии, по аеро линија прашај шо е работава -) ќе се опораи ли наскоро?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Сејм шит и у Центар...не сум намален конекцијата ми е 4мбит, на тестови 512кбпс и ретко до 1мб...закључок, или имаат нешто сјебано ко што вика Овердриве или (сопред мене) линкот стана толку слаб па неможе да не издржи сите корисници да сме на 4Мб наеднаш, очигледно е дека проблемов секогаш се јавува на почеток од месецот. Крајно време е да ги изедат гомната и да си признаат дека немаат доволен бандвит ни по 2мб да пуштат, а рекламана за Најбрз интернет се повеќе ми звучи како виц.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Од синоќа негде кај мене се поправи.. ќе видам после преку ден дали ќе држи.

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Истото срање и кај мене, денес е нешто подобро, синоќа имав ~500ms пинг и ~1mbit download.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
малце е боље, ама пак не е тоа... неам пречекорено 3гб, а од 4мбит, неам видено ни "ч"... срање. незнам шо да кажам.

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Петокот и Саботата беше срање ..на тест си покажува нормално али страна не отвараше....
Јас имам 13 гига напрено до сеа сум на 1мб моментално али супер си е во моментов нема никакви проблеми..Стандардно пинг 56-60мс без разлика Франкфурт или Будимпешта..

А за тоа дека Бугарите ке ги купат мислам дека врска нема..зошто да бидат купени кога вака си вадат пари без проблеми ем се шират постпено.. а наскоро ќе понудат и нови услуги..
Кога влезе КАБЕЛТЕЛ овие од ТК изјавија дека не ги сметаат за некоја голема конкуренција ..ја се зачудив си викам што е работава...
Сеа глеам биле у право овие од Кабелтел биле гола-вода...врска немаат ,може ке се опраат али сеа се тапааа..

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Нема збор за купување на ТК (т.е. Роби), зошто потенцијалните купци ќе треба да го одврзат ќесето (во случајов - торбата) со пари.. ќе треба да купат 6 оператори во најмалку 3 градови, вклучувајќи ги и едни од најголемите во Македонија - Телекабел, Теленет, Роби, Моби.

Инаку, и кај мене е сега се` во ред со брзината, останува уште латенцијата да се среди.. 180ms до Будимпешта.

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Петокот и Саботата беше срање ..на тест си покажува нормално али страна не отвараше....
Јас имам 13 гига напрено до сеа сум на 1мб моментално али супер си е во моментов нема никакви проблеми..Стандардно пинг 56-60мс без разлика Франкфурт или Будимпешта..

А за тоа дека Бугарите ке ги купат мислам дека врска нема..зошто да бидат купени кога вака си вадат пари без проблеми ем се шират постпено.. а наскоро ќе понудат и нови услуги..
Кога влезе КАБЕЛТЕЛ овие од ТК изјавија дека не ги сметаат за некоја голема конкуренција ..ја се зачудив си викам што е работава...
Сеа глеам биле у право овие од Кабелтел биле гола-вода...врска немаат ,може ке се опраат али сеа се тапааа..
Cabletel vaka taka davaat 4Mbit i ide full brzinata samo sto mrezata ima nekoi padovi.Taka da sporedbeno so TK se mnogu pogolema firma i mozat da investiraat povekje pari za linkovi!

Toa e pravilo vo biznisot a mojava matematika kazuva deka Telekabel ne se spremni za 4Mbit i toa im bese ziv promasaj so brzinata !

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Kaj Telekabel si e 4mega samo na pocetokot i toa si e onaka kako sto treba da e..ne ni vikaat deka celo vreme ke e taka..
A i sto mislis ti zosto ne pustaat seuste 4 megabita koga "konkurencijata"
veke pusti strasnoo brz internet so 4 mega i neogranicen transver..Pa sto se Telekabel idioti? GLupi li se? Znaat deka ovie aber nemaat od 4 mega biti...Poveke nemaat nego sto imaat..
A za tie 4 mega biti bidi siguren deka ke gi ima..

Ona sto e imaat e super stabilnost nesto za sto ti ke sanjas podugacko vreme(ako si na CableTel)..

Na kraj kraeva jas nieden ne vidov od CableTel da prikaze Speedtest slikicka od negov licen test tuka na forumov...ili pa tie sto se na toj paket i toj operarot ne go posetuvaat ovoj forum a!? MOZNO E

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Pa odlicno e ova so 2mega ama neli na 4 treba da e?? ili ti go imas toj paket od 2megabita??

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Pa odlicno e ova so 2mega ama neli na 4 treba da e?? ili ti go imas toj paket od 2megabita??

Ete gledas deka CableTel ide bolje nego Telekabel .Da ti kazam najiskreno mozebi imaat pomalku korisnici ili sto i da pravat na kraj kraeva ne me interesira fakt e deka im odi dobro linkot!

Znaci alcnosta za mnogu korisnici ne dava nekoj rezultat otkolku lojalni i zadovolni korisnici pa neka se i 1000 me boli.................:uvo:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
А да читнете малце во темата за интернетот на Оннет? Таму веке пишавме дека се работи за заебан меѓународен линк, па сите провајдери беа срање, не само Телекабел.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom