Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 август 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
Jas ne sum manijak kako Sephiroth pu pu pu, nedaj boze pa ni kultura nema voopsto
PS:Kako sto kazav ima mnogu potrckovci-spioni TK

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Абе ја сум на телекабел и мора да кажам дека е супер..Ја сум корисник едно 4 месеци и до сеа е стварно одлично ..Праам по 40-50 гига месчно и нема никаков проблем ..некад Аплоудот се намалува али,али даунлодот си е ок..
Јас разбирам дека некои од вас што се на ТК имаат проблем али се што треба да направите е да се јавите таму и ке се среди...

За брзината и преку ден,не само навечер

И дајте не прајте тестови у Софија ,не е право мерило
А за тоа дека некој симнувал со 20 кб незнам што да кажам..
Еве ја со колку симнувам..

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Jas ne sum manijak kako Sephiroth pu pu pu, nedaj boze pa ni kultura nema voopsto
PS:Kako sto kazav ima mnogu potrckovci-spioni TK

Што тресеш зелени бре будало, јас посочив кон Ернесто и ти викам еве еден од тие што ги објасни во твојот пост. Не реков дека јас сум еден од нив, читај малце затоа ти се очите и знаењето од 1во одделение.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Ima sansi Telekabelov da naprai 100Gb paketi kako so imaat mtnet ili nema teorije???
Milsam dzabe mi se 4Mbit samo za 3Gb trafik koa 28dena u mesecot brzinata mi e 1Mbit (ova teoretski, realno ni 1Mbit).
Ako ima nekoj info za ova neka pise pod hitno :)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Не ми се верува да воведат такви пакети.. вака даваат неограничен 1 мегабит, што за големи трошачи е далеку подобро од пакетите на MT или ОнНет :)

Плус, 100GB со 4 мегабита = неколку дена, а после? 64/64 како кај МТ, или доплаќање по GB како кај ОнНет? Убаво би било да остават мегабит после 100 гига, ама реално, нема шанси :)

Член од
18 јануари 2006
Мислења
195
Поени од реакции
0
навечер е солиден , преку ден може и да биде тапа

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Не ми се верува да воведат такви пакети.. вака даваат неограничен 1 мегабит, што за големи трошачи е далеку подобро од пакетите на MT или ОнНет :)
Vo sto toa e podobar ? Latencija ping golem, brzina/stabilnost promenliva (od vremenski uslovi i komsiluk/Fer user polisa), cena ista. Neznam za drugite ali barem za mene 100Gb=Neogranicen Internet, pojse od toa zdravje.

Плус, 100GB со 4 мегабита = неколку дена, а после? 64/64 како кај МТ, или доплаќање по GB како кај ОнНет? Убаво би било да остават мегабит после 100 гига, ама реално, нема шанси :)
Mnogu tesko ke se simnat i 50GB na 1Mbit, rekord mi se nagde 70Gb za mesec dena, mislam realno tesko moze da se simne povekje od 100Gb a sea za teoretski...., treba da sum freak i da siminjam 24/7. Kako i da go vrtime sepak 2Mbit za 100Gb e mnoooogu pojako od 2Mbit za 10Gb ili 6Gb ili kolku se sea. (tie 4Mbit za pisljivi 3Gb ic da ne gi spominjam ;) )

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Абе сеа ми го направија нетов 3гига со 4 мегабита у секунда, ама после 3гига се намалува брзината, и ѕверско ми е! За 500ден ...

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Vo sto toa e podobar ? Latencija ping golem, brzina/stabilnost promenliva (od vremenski uslovi i komsiluk/Fer user polisa), cena ista. Neznam za drugite ali barem za mene 100Gb=Neogranicen Internet, pojse od toa zdravje.

Mnogu tesko ke se simnat i 50GB na 1Mbit, rekord mi se nagde 70Gb za mesec dena, mislam realno tesko moze da se simne povekje od 100Gb a sea za teoretski...., treba da sum freak i da siminjam 24/7. Kako i da go vrtime sepak 2Mbit za 100Gb e mnoooogu pojako od 2Mbit za 10Gb ili 6Gb ili kolku se sea. (tie 4Mbit za pisljivi 3Gb ic da ne gi spominjam ;) )
Кога има сериозни проблеми, плукам, ама еве ОК ми е. Јас имам симнато над 100 гига без проблем, а мои другари (двајца, еден над друг живеат) еден месец стигнаа до 180 гига. За тоа што се нуди, ТК имаат најповолна понуда.. нема шанси да потпишам едногодишен договор со МТ за пак да плаќам 350 денари поскапо отколку што е пакетот на ТК, или 600 денари поскапо без договор.

Затоа, секој со своето..

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Знае некој како да си проверам колку сообраќај сум направил?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Последниве 3-4 недели интернетот на Телекабел е неподнослив. Го изгубија квалитетот што го имаа.....

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Pomirisa li nekoj 4Mbit brzina mesecov ili samo kaj mene e sporo???
U 90% od denot download mi ide posporo od 50KB.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Вчера беше катастрофа.. преку ден ми се рестартираше конекцијата едно 20 пати (по минута време, ама пак - 20 пати). Отидов после кај другар во комшии (и он е на ТК) - исто, до сабајлево до 4 негде и кај него се рестартираше. И двајцата имавме фул 4 мегабита, него го намалија на 2 одма после 3 гига, мене после 3,5.

Редно време е да откупат нови линкови.. а имаат пари.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom