Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Вчера беше катастрофа.. преку ден ми се рестартираше конекцијата едно 20 пати (по минута време, ама пак - 20 пати). Отидов после кај другар во комшии (и он е на ТК) - исто, до сабајлево до 4 негде и кај него се рестартираше. И двајцата имавме фул 4 мегабита, него го намалија на 2 одма после 3 гига, мене после 3,5.

Редно време е да откупат нови линкови.. а имаат пари.
Isto bese i kaj mene so restartiranjeto, nego za brzinata me interesira, zboris za 4 megabita u docsdiag ili za 400kb brzina na download ?
Docsdiag kaj mene javuvase 4Mbit (sega 2Mbit) ama sho fajde od toa koga brzinava mi e sosem druga, u prosek 50KB shto e mnooogu daleku od 400 ili 200.
A i ova, neli uploadov kao ne se racunase od koa pustiva 4Mbit ama izgleda i toa e lazga na TK...me namaliva na 2Mbit a samo download bez upload imam pomalce od 3Gb, dodeka vkupniot trafik sose uploadot mi e preku 3 i odma secat.
Stipska rabota brat, ne se nadaj na nov link!

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Како што кажав у претходниот пост. Веке месец ипол се осеќа екстремно неквалитетниот интернет. Се јавувам на техничка поддржка али џабе......

КУПЕТЕ НОВИ ЛИНКОВИ МАМЕ ВИ ЕБАМ ЗА ШТО ВИ ПЛАЌАМ ПОСЛЕДНИВЕ ДВА МЕСЕЦИ???? ЗА КУРТАШАК ДА ИГРАТЕ СО МЕНЕ???

Незнам за другите, али јас ке бидам на АДСЛ од декември, ако и само ако во договорот ми напишат дека ке имам квалитетен интернет со загарантирана брзина во 95% од времето, дека цената може да иде само надоле и дека лимитот може да иде само нагоре. А пошто тоа никад нема да го направат МТнет, а не сум будала да ми се повторат оние тероризирачки 2 години на АДСЛ со 4 гига лимит, заглавив со ТК......

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
10-20 Октомври интернетов беше невидено брз...Симињаше со 200 kbps у секунда...Али после тоа пак почна старото "шалабајзерство". Редно време е да превземат нешто и да го средат интернетов

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Isto bese i kaj mene so restartiranjeto, nego za brzinata me interesira, zboris za 4 megabita u docsdiag ili za 400kb brzina na download ?
Docsdiag kaj mene javuvase 4Mbit (sega 2Mbit) ama sho fajde od toa koga brzinava mi e sosem druga, u prosek 50KB shto e mnooogu daleku od 400 ili 200.
A i ova, neli uploadov kao ne se racunase od koa pustiva 4Mbit ama izgleda i toa e lazga na TK...me namaliva na 2Mbit a samo download bez upload imam pomalce od 3Gb, dodeka vkupniot trafik sose uploadot mi e preku 3 i odma secat.
Stipska rabota brat, ne se nadaj na nov link!
Не бе друже, 450-500 KB/s, еве денес (намален на 2048/512) иде до 250 KB/s на HTTP download.. не ми е јасно, како кај некој иде супер, кај некој катастрофа (со исклучок на тие рестартирањата). Изгледа проблеми имаат само одредени nodes.

И не знам колку пати им имам спомнато да го поправат системот за проверка, ама не им доаѓа памет.. ќе се најде некој, ќе се изнервира, ќе ги тужи, па тогаш ќе им текне.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
срање е кај мене. едвај дали има 1мбит.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
E pa blisku sme bile, neznam kako im se podeseni nodovite ama spored kazuvanjevo na Overdrive deka u Aerodrom e dobar netot i izgleda dur dojde netov od bazata u Aerodrom nakaj nas, za nas neso sitno ostanuva, barem na pocetok na mesec e taka. Ali eve denes mi e Ok netot.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Уште почудно ми е што исти проблеми како вас имаат и мои другари кои се 100-200 метри од централата на ТК во Аеродром.. не знам што е работава, а нормално немаат форум веќе за да се жалиме.

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Има ли некоја понуда од македонскиве кабелски оператори да ставам интернет меѓутоа да немам кабелска телевизија?Имам сателитска и џабе ке им плаќам кабелска тв

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Овие од телекабел со сигурност ти тврдам дека нема да ти стават интернет без да користиш кабелска телевизија од нив. За други незнам.

Сапун

. . .
Член од
10 јули 2007
Мислења
1.642
Поени од реакции
4
Имам Интернет од Кабел нет и 3адоволен претходно бев на адсл и ич не беше добро немаше инт по цели денови

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Дојдете во Бутел, кабелскиот оператор мести интернет без пари, нема договор, нема лимит плакаш месец за месец. Подобро од тоа здравје!

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
кај мене е само срање денес, или кај сите? КОЈ qR ТЕЛЕКАБЕЛ?!?! ШО ВИ Е?!?!
рестартирав модем и пак џабе.. шо е работава?

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
кај мене е само срање денес, или кај сите? КОЈ qR ТЕЛЕКАБЕЛ?!?! ШО ВИ Е?!?!
рестартирав модем и пак џабе.. шо е работава?
Не се сеќирај не е до тебе. До ова копуциве од телекабел е. На еден другар денес му паѓа интернетот на секои 15мин. Предтоа беше ок. Иначе телекабел ги расипаа и другите услуги. Пред два дена пола од радио-станиците ги немаше а некои се губеа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom