Какво однесување кај вас предизвикува контра ефект?

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Во една врска можеме да бидеме љубоморни и посесивни, а во следната не.
Или во една иста врска со време може да се смени односот.
Љубомората и посесивноста постојано предизвикуваат отпор.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Дефинитивно наметнувањето на заштитнички став према мене, демек, ти си женско, јас ќе те бранам.
Можам и сама да се бранам, гони се у три лепе сега.
Е ај иди брани се кога некоја будала ке те грабне да те силува.
Вербално можеш самата да се одбраниш, ама физички... тоа само на филмови го има, кога девојката со 15ка штикла му мава ударци со нога на некој фраер и го усмртува. Добро сега не знам во која категорија спаѓаш ако си тешкаш, тогаш можеби и ке издржиш малку да се одбраниш, ама ако си баш женствена тогаш не се сили, дозволи му на појакиот да те заштити.
Се знае мажот каква улога има, заштитничка, да ги штити луѓето околу него, поготово понежниот пол, баш затоа што е понежен.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.998
Поени од реакции
12.656
Претерано внимание, нежности и романтики...искажување на љубов и слично...

П.С. И секако Стеф Ангел...

L

Ligeia

Гостин
Јас глатко ќе поминам преку тоа...

:D

Добра душа, па тоа ти е...
Непамтам никнејм дами спречиерекција.

Иначе, драма.
Нека ви е со среќа.:D
--- надополнето: 25 април 2012 во 18:39 ---
Е ај иди брани се кога некоја будала ке те грабне да те силува.
Вербално можеш самата да се одбраниш, ама физички... тоа само на филмови го има, кога девојката со 15ка штикла му мава ударци со нога на некој фраер и го усмртува. Добро сега не знам во која категорија спаѓаш ако си тешкаш, тогаш можеби и ке издржиш малку да се одбраниш, ама ако си баш женствена тогаш не се сили, дозволи му на појакиот да те заштити.
Се знае мажот каква улога има, заштитничка, да ги штити луѓето околу него, поготово понежниот пол, баш затоа што е понежен.
Обрни внимание на нејзиниот ник.:D

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Многу ме гасат жени кои го сакаат и честопати цитираат Кјеркегор. Кјеркегоријанките сакаат да имаат секс, но се плашат од Вечниот Суд, па по било каков однос со нив, имам чувство дека сум направил некаков грев. Познавајќи ги однапред таквите последици и познавајќи го учењето на Кјеркегор, станав алергичен на девојки кои го имаат истото адаптирано во својот начин на живот и ги избегнувам со силна предрасуда.
Тука некаде се и поклоничките на Шопенхауер, но со таа разлика дека после било каков однос со Шопенхауеријанка, ми останува некое чувство дека ништо од тоа што сме го имале заедно нема смисла. Дека е џабе и дека поарно би било да се самоубиев уште пред да почнеме. Затоа и нив ги избегнувам.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Многу ме гасат жени кои го сакаат и честопати цитираат Кјеркегор. Кјеркегоријанките сакаат да имаат секс, но се плашат од Вечниот Суд, па по било каков однос со нив, имам чувство дека сум направил некаков грев.
Кјер...Кирк... Кој?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Кјер...Кирк... Кој?
Кјеркегор... ах паметам во четврта година средно требаше баш за него да предавам. Само кога ги читаш неговите основни постулати паѓаш во депресија, не па да земе човек сериозно да се задлабочи во неговите писанија...:eek: Фројд сум сигурна дека би му рекол дека му треба секс на човекот. Уствари има теории дека станал таков откако ја откачил свршеницата. :) Подепресивен филозоф од него, нема... според мене. :) Иако се откажав од подлабоко негово анализирање, пошто ќе завршев на психолог. :icon_mrgr:

Инаку по темата... не мора сите да ја гледате стрикно низ призма на љубомора. Иако очигледно е според постовите дека тоа највеќе придонесува за контра ефект. И се согласувам, на почеток на врска некои работи изгледаат баш како од филм, дури и премногу добри за да бидат вистинити. Затоа и јас лично од досегашните искуства сум многу претпазлива. Кога нешто изгледа дека е премногу добро за да биде вистинито... ондак навистина Е премногу добро за да биде вистинито. Сите тие “филмски“ илзуии се добри на почетокот, после мислам дека преминуваат во контра ефективни, затоа што човек сфаќа дека се само илузии и не се реални. Како на пример претерано симнување на ѕвезди и давање комплименти. Тоа на почеток е супер, ама после некое време дава контра ефект и мислам дека до некаде всадува и црв на сомнеж.

L

Ligeia

Гостин
Многу ме гасат жени кои го сакаат и честопати цитираат Кјеркегор. Кјеркегоријанките сакаат да имаат секс, но се плашат од Вечниот Суд, па по било каков однос со нив, имам чувство дека сум направил некаков грев. Познавајќи ги однапред таквите последици и познавајќи го учењето на Кјеркегор, станав алергичен на девојки кои го имаат истото адаптирано во својот начин на живот и ги избегнувам со силна предрасуда.
Тука некаде се и поклоничките на Шопенхауер, но со таа разлика дека после било каков однос со Шопенхауеријанка, ми останува некое чувство дека ништо од тоа што сме го имале заедно нема смисла. Дека е џабе и дека поарно би било да се самоубиев уште пред да почнеме. Затоа и нив ги избегнувам.
Со Спинозијанка најдобро ќе ти дојде.:)

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Кјеркегор... ах паметам во четврта година средно требаше баш за него да предавам. Само кога ги читаш неговите основни постулати паѓаш во депресија, не па да земе човек сериозно да се задлабочи во неговите писанија...:eek: Фројд сум сигурна дека би му рекол дека му треба секс на човекот. Уствари има теории дека станал таков откако ја откачил свршеницата. :) Подепресивен филозоф од него, нема... според мене. :) Иако се откажав од подлабоко негово анализирање, пошто ќе завршев на психолог. :icon_mrgr:
Teбе би ти препорачал да избегнуваш следбеници на Емил Зола. Не те познавам лично, но според постовите изгледаш на личност на која и' е битен емоционалниот фидбек. Мажите, иако мајстори за прикривање на перверзниот сегмент од нивниот карактер, можно е да се издадат преку нивните симпатии кон одреден филозоф, писател, теоретичар...
Во случајов, Золаистите се најопасни за емоционални девојки, бидејќи претставуваат противтежа на романтичарите и обично излегува дека се тешки первертити.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Всушност, има теорија дека бил импотентен. А неговата вереница се викала Реџина Олсен. Претставник на религиозниот егзистенцијализам, го имал Хегел како омилен опонент. Чуда ти прави оваа Википедиа, се научив за човеков во неколку минути...

;)

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Љубомората навистина предизвикува контра ефект во врската.Колку се повеќе притиска во неа толку повеќе има проблеми а со тоа и кавги.
Од недовербата доаѓа љубомората,од љубомората кавгите, од кавгите нервозите и разочарувањата,а од тоа прашалникот дали е тоа тоа вистинското што се сака навистина.

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Еден краткотраен бивши ми предизвикуваше контраефект со неговата рака префрлена преку моите рамена, обично пред публика - демек ова е моја сопственост; башка што тежеше упм.

Kajgana Shop

На врв Bottom