Змејко и
Гледачот Дуле од Велес
- Член од
- 10 април 2005
- Мислења
- 1.103
- Поени од реакции
- 1.419
Се согласувам со делот дека има разлика во пристапот при ќарување за една ноќ(намена) и за врска...
Инаку навистина за делот со рационализација на процесот во право си, тешко би го разбрале, малтене на ниво на квантна физика е, а жените нАли не се по науката...
Зошто да не навреди делот враќање кон пештерите? .
Види во бронзено доба постоел и матријархатот кај одредени племиња, иако и тоа сега некои машки дејци се обидуваат да го оспорат, нејсе се гледа кој се чувствува позагрозен тука... Има една интересна серија, составена од повеќе книги, предисториска фикција со наслов - Децата на земјата http://en.wikipedia.org/wiki/Earth's_Children, јас на англиски ги имам читано првите 3 книги... Главната хероина е ловец и припитомувач на животни... Знам дека е фикција, ама ајде да размислиме малку... Кога мажите (како физички супериорни во однос на жените) тргнувале на лов на мамути да речеме, тие имале успех бидејќи напаѓале во група, со помош на примитивно изработени алатки за напад, ама со цел и стартегија, значи со употреба на мозокот го совладувале огромниот мамут, не со физичка сила... После толку векови и векови во кои жените се држат во неукост, неписменост, надвор од сите политички и општествени текови, денес нема студија која покажува дека интелектуално се инфериорни
... Значи вашите доминантни гени, изложени на сите научни и технички достигнувања со илјадници години, не даваат подобар исход од нашите на прости домаќинки... Која иронија, не
???
![](http://www.mwilliams.info/images/gite01.jpg)
Генерално во интелигенцијата нема голема разлика, според последните податоци мажите се за помалку пд 1 % поинтелигентни, но голема е разликата во дистрибуцијата на интелигенцијата низ популацијата. Жените се погусто сконцентрирани кон средината, а мажите ги има многу повеќе на двата краја (види сликичка). Клучот е во тие мажи што се во десниот дел на графикот, тие секогаш ќе ги надвладеат жените во најплатените позиции и секогаш ќе го држат врвот.
Жената госпот не ја дизајнирал да биде ловец, нема мускули, нема силно торзо, очите се поранливи и затоа не и дал ум за лов. Мажите ловеле, повеќе со интелигенција отколку со мускули (кои се неизбежна предиспозиција) и затоа еволуцијата ги направила супериорни во навигација, инжењеринг, правење алатки, и секој друг вид на апстрактно мислење.
Жената била воглавно собирач, и нејзината еволутивна предност е во социјалните вештини, каде мажите се страшно инфериорни. Затоа толку многу учителки, негувателки, медицински сестри и слични занимања кои не се баш многу платени.
Точно така. Дај две.И за последната твоја порака упатена кон жените, знаеш дека во скечот е создадена од маж за маж, зошто да и‘ ја намалуваме убавината на првобитната намена?!
--- надополнето: 9 декември 2012 во 17:40 ---
Ти си авантгарден сељак бе!Јас сам суптилен сељак.![]()
Јас сум обикновен сељак.