Какво однесување ги привлекува жените? (или: Sussaro-style против Шкорпион-style)

Какво однесување ги привлекува жените?

• Sussaro-style

Гласови: 86 69,9%
  • Шкорпион-style

Гласови: 13 10,6%
  • Друг-style - ќе наведам во мислење

Гласови: 24 19,5%

• Вкупно гласачи
    123
N

NikolaMKD91

Гостин
На пример цел ден учам, но толкава концентрација колку за постов на Sussaro не вложив во ниту една секунда.
Страшилиште муабет, уживав дури го читав
Иста ситуација !
Мој длабок поклон пред ликот и делото на Сусаро :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:
Соговорник и познавач на женската психа пар екселанс.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Колку анилингус видов на темава, страшно чудо е. Џоа испраксирани сте во истото. Па барем некој совет да дадевте, да ве стигнам и јас во вештината ....

L

Luki Junior

Гостин
Јас сам зборлив, ама не сам доволно красноречив да се изразувам како тукашните талентирани човеци. Ама ќе се пробам колко толко да опишам некакви ситуации, без да раскривам идентитети на човеци шо не са тука.

Зашо не е прифатливо некој да си праа сметката колку пари троше на невестата? Или зашо на невестите и е неприфатливо ако ергенчето има претстава колку инвестира за да биде со неа? Или колку пари момата инвестира за да биде со ергенчето? Не знам дали на машките и смета тава де (ако момата инвестира повеќе), не сам бил досега у таква ситуација... Ама сам бил у ситуација да инвестирам ного повеќе време, пари, и енергија отколку другата страна за искрено да успејат работите. Е сега, повеќето ќе кажете оти јас си судам субјективно, и ќе сте у право донегде де (сите работи шо ги говорам са искривени низ мојте очи)... Ама кој ми е ставал бензин/нафта на колите, кој ми е плаќал астрономски телефонски сметки, кој ми е давал пари да ја носам невестата на шетајне, по ресторанти, дискотеки, кафиќи, викенди у државата и странство, авионски билети, проблеми со власти, и сето тава да си е од мој џеб, мои нерви, мое време, а она како кокона да е испрчена на совозачко седиште, и да ми јаде трици за се шо е, и се шо не е (Читај, да те пумпа со негативна енергија, демек тешко било, демек не ти знам шо, демек друго, демек трето, демек четврто). На мен лично, не ми смета да и платам сметка, не ми смета уопште да и платам за вечера, за викенд, да си ставам бензин у кола, да возам 5 саата (иако цел ден сам го поминал некаде на работа (читај земјоделие)), да и купам релативно скапи поклони оти ме е ќеф... Печалам, трошам ги как ме е мерак... Имал сам време, посветил сам го максимално. Имал сам планове, вклучил сам ја и неа, по дифолт... И се така убаво, ама после некое време зашо пукнува балоно? Дека одат сите тија нешта шо Луки ги е инвестирал самоволно, како заљубен и попален мајмун со тенденции за Мистер Најс Гај (сепак имам една купа маани, според невестите)? Коа резултато на крајо е идентичен (Луки седе сам дома у Сабота вечер и дреме на форумо...)

И на крајо, Луки отвори си ексел, и собра ги сите суми шо си ги е дадел по женцки (по меморија, само најважните)... Удрих сметката, и на крајо коа ја видех бројката, ми дојдеа нагони да се самоутепам... А да не говорам за енергија, време, и нерви. Од женцките мој јас имам 1 кошула, 1 блуза, и еден парфем. И 4 вечери, шо никојпат не ги забравих оти низ носо ми ги извадија.

И потпрашање, как требе јас да се однесувам? Да си се врнам како Најс Гај, или да си продужам как шо сам почнал последните 6-8 месеци, со суптилен сељанчизам?

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
И потпрашање, как требе јас да се однесувам? Да си се врнам како Најс Гај, или да си продужам как шо сам почнал последните 6-8 месеци, со суптилен сељанчизам?
Тоа што дава повеќе резултати :).

S

Stef Bachatero

Гостин
Јас сам зборлив, ама не сам доволно красноречив да се изразувам како тукашните талентирани човеци. Ама ќе се пробам колко толко да опишам некакви ситуации, без да раскривам идентитети на човеци шо не са тука.

Зашо не е прифатливо некој да си праа сметката колку пари троше на невестата? Или зашо на невестите и е неприфатливо ако ергенчето има претстава колку инвестира за да биде со неа? Или колку пари момата инвестира за да биде со ергенчето? Не знам дали на машките и смета тава де (ако момата инвестира повеќе), не сам бил досега у таква ситуација... Ама сам бил у ситуација да инвестирам ного повеќе време, пари, и енергија отколку другата страна за искрено да успејат работите. Е сега, повеќето ќе кажете оти јас си судам субјективно, и ќе сте у право донегде де (сите работи шо ги говорам са искривени низ мојте очи)... Ама кој ми е ставал бензин/нафта на колите, кој ми е плаќал астрономски телефонски сметки, кој ми е давал пари да ја носам невестата на шетајне, по ресторанти, дискотеки, кафиќи, викенди у државата и странство, авионски билети, проблеми со власти, и сето тава да си е од мој џеб, мои нерви, мое време, а она како кокона да е испрчена на совозачко седиште, и да ми јаде трици за се шо е, и се шо не е (Читај, да те пумпа со негативна енергија, демек тешко било, демек не ти знам шо, демек друго, демек трето, демек четврто). На мен лично, не ми смета да и платам сметка, не ми смета уопште да и платам за вечера, за викенд, да си ставам бензин у кола, да возам 5 саата (иако цел ден сам го поминал некаде на работа (читај земјоделие)), да и купам релативно скапи поклони оти ме е ќеф... Печалам, трошам ги как ме е мерак... Имал сам време, посветил сам го максимално. Имал сам планове, вклучил сам ја и неа, по дифолт... И се така убаво, ама после некое време зашо пукнува балоно? Дека одат сите тија нешта шо Луки ги е инвестирал самоволно, како заљубен и попален мајмун со тенденции за Мистер Најс Гај (сепак имам една купа маани, според невестите)? Коа резултато на крајо е идентичен (Луки седе сам дома у Сабота вечер и дреме на форумо...)

И на крајо, Луки отвори си ексел, и собра ги сите суми шо си ги е дадел по женцки (по меморија, само најважните)... Удрих сметката, и на крајо коа ја видех бројката, ми дојдеа нагони да се самоутепам... А да не говорам за енергија, време, и нерви. Од женцките мој јас имам 1 кошула, 1 блуза, и еден парфем. И 4 вечери, шо никојпат не ги забравих оти низ носо ми ги извадија.

Во комуникација не барај логика,зашто ништо не е логично во комуникација.Тој што највеќе инвестира во врската тој губи,без разлика дали ќе ти се допаѓа или не.
Така да мој совет е да бидеш едноставен и краток 15 мин разговор земи и број закажи состанок и ако во рок од 3 состаноци не бива иди на друга.
Претстави се дека нема друг како тебе и нема подобар од тебе,биди шмекер и уживај си во муабетот не се влечи ако не бидне нешто со типката има милион и една.
Не барај логика и погледни го филмот The big lebowsky и како се однесува нема тронка гајле за животот и секогаш е позитивен.Потоа погледни Californication со David Duhovny и ќе разбереш повеќе за женските од било кој друг филм.
Не велам да бидеш како него но земи некој негови карактеристики опуштеност,смиреност,фраерче,знае како да состави и да се постави во одредени ситуации.
И ако бараш совет не барај од жени ни тие самите не знаат што сакаат,ако ти знаеш што сакаш ќе го бараш и ќе го добиеш нормално ако доволно нудиш :)

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419

Луки, што и да праеш, да го избришеш прво пеколнио егзел шит да не те дразне.

L

Luki Junior

Гостин
Тоа што дава повеќе резултати :).
Ајде сега, smartass да бидеш со друг, не со мен...
Во комуникација не барај логика,зашто ништо не е логично во комуникација.Тој што највеќе инвестира во врската тој губи,без разлика дали ќе ти се допаѓа или не.
Така да мој совет е да бидеш едноставен и краток 15 мин разговор земи и број закажи состанок и ако во рок од 3 состаноци не бива иди на друга.
Претстави се дека нема друг како тебе и нема подобар од тебе,биди шмекер и уживај си во муабетот не се влечи ако не бидне нешто со типката има милион и една.
Не барај логика и погледни го филмот The big lebowsky и како се однесува нема тронка гајле за животот и секогаш е позитивен.Потоа погледни Californication со David Duhovny и ќе разбереш повеќе за женските од било кој друг филм.
Не велам да бидеш како него но земи некој негови карактеристики опуштеност,смиреност,фраерче,знае како да состави и да се постави во одредени ситуации.
И ако бараш совет не барај од жени ни тие самите не знаат што сакаат,ако ти знаеш што сакаш ќе го бараш и ќе го добиеш нормално ако доволно нудиш :)
Стварно добар човек си. :)

Луки, што и да праеш, да го избришеш прво пеколнио егзел шит да не те дразне.
Аааааа нјет... Нјет... ето ваапше нeприемлемо... Баш пред малко го наприх, и оште се чудам на бројката, и си мислам колко посензибилни нешта сам можел да напраам со тија пари... :D

S

Stef Bachatero

Гостин

Стварно добар човек си. :)

Аааааа нјет... Нјет... ето ваапше нeприемлемо... Баш пред малко го наприх, и оште се чудам на бројката, и си мислам колко посензибилни нешта сам можел да напраам со тија пари... :D
Добар човек што секогаш ги бутка границите :).
Не калкулирај уживај и пливај и однесувај се најнормално,биди свој но секогаш подобрувај се и ако не сакаш да бидеш идиот немора ни да бидеш :)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ма налет и Биг Лебовски и Смол Кифловски, налет и Дејвид Духовни и Голијат Теловни. Оаа твоја задња реченица ја запечати дискусијата. Логички, концизно и прецизно. Стеф за прецедник!

L

Luki Junior

Гостин
Добар човек што секогаш ги бутка границите :).
Не калкулирај уживај и пливај и однесувај се најнормално,биди свој но секогаш подобрувај се и ако не сакаш да бидеш идиот немора ни да бидеш :)
Ако не ги печалеш парите, нема да ги калкулираш.. За мојте, најчесто крв и пот капе од некаде... Па викам да покалкулирам малку...

Луки, остав! Без маабети за огрлици, појадоци и тушеви, читат те тука формџики што те аресат!
Добро шефе... Значи на Шемса, и такви како неа само да ги трошам.. Гарант ќе пофатам повеќе и ќе омрсам мустаќи?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Оние што во постовите гледаат аргумент за генерализирање тотално ја промашиле суштината на истите. Многу револт и критики кон постовите на Sussaro според мене се производ токму на тоа.
Некој го прават тоа поради "мувата на капата", обидувајќи се да укажат дека не се сите исти (што е вистина) и индиректно или директно да дадат назнаење дека ете тие не се такви. А некој едноставно не се способни да избегнат генерализирање.
Од моето лично искуство, можам да кажам дека итекако постојат голем процент на жени (а и мажи подеднакво) кој како што рече Сусаро освен интересот или гладот по внимание, немаат никаков друг мотив. Тие се едноставно емотивни вампири, кој таа "глад" ќе ја спакуваат во било каква "амбалажа" само за да се почуствуваат во центарот на вниманието.
Секој има право да го живее животот како што сака, дали само со еден партнер, дали со десет, дали ќе ги менува еднаш неделно....негов живот негово право, но никој нема право да манипулира со емоциите и животот на останатите и потоа да рече дека било поседување ако некој очекувал искреност!
Де бе пријателе,глад за внимание сите имаме женскиве малку повеќе од машките а и повеќе лажат уствари со самата шминка лажат до даске ама и машкиве почнаа да се феминизираат затоа не знам што е проблемот.
Епа гледаат на пари,курви се , незнаат што сакаат, сакаат добро плескање, сака гушка, сака нешто повеќе, и треба некој да ја подбутне ама тоа не е само карактеристика за жените уствари сие сме такви.
Е сега што е проблемот во целата приказна, проблемот е што така сме опшествено поставени имаат можност да бираат не можат сечии желби да исполнуваат, фактот останува дека таа решава со кого ќе се ебе не ја интересира што ти мислиш и како мислиш дали ти имаш високо мислење за себе си или други те сметаат за паметен, те гледа те мерка си вели ок ми одговара / не ми одовара ете толку е просто.
Сите врски вака или онака се ИНТЕРЕС ништо повеќе ништо помалку заеднички интереси помеѓу сексуално зрели човечки суштества.
Малку ми е смешен фактот дека одредени луѓе мислат дека “ НАЈАКИТЕ “ девојки кој што на него му се допаѓаат по дифолт треба и тој на нив да им се допаѓа,епа не одат така работите.
Тоа би му досло исто како да имаш дефектен пенис, да не можеш да одржиш ерекција ,спермата да ти биде за никаде и да се чудиш зошто некоја не сака да биде со тебе.
Ете тргаме од најосновното , нема пари нема имот нема ништо друго во приказната,дали некоја треба да остане со некој кој што не може ниту основното да и го обезбеди квалитетен секс и потомство ?
Дали таа би требало по секоја цена да биде со него само затоа што тој мисли дека тоа така треба да биде а нема врска со реалноста.
Тргам од мене,зошто јас би бил со некоја која што не може да ми го даде основното добар секс и потомство, за муабети, исповеди,олеснување на душа,интелектуални надметања, искачање во град,вечери и се останато не ми треба таа тоа можам да го правам со другарка.
Мое глледиште симптомот рането кутре емоционални закани,барањето да остане некоја личност само поради фактот декаа јас неа ја сакам, па преминувањето на плукање манијакално однесување,закани , омаловажувања ми се далеку од во ред.
Поента не можеш да бараш нешто коешто ти мислиш дека го заслужуваш,уствари ти можеш да бараш ама тешко дека ќе го добиеш,туку секогаш ќе го добиваш она што навистина го заслужуваш.
Или во кратки црти
-Ако си вол не трчај по кобили., ќе те исклоцаат.
Нема ништо полошо од тоа да се прецениш кој си што си и колку вредиш,остај што ќе живееш во илузија туку и секогаш другите ќе бидат виновни затоа што не можат да го согледаат/препознаат/ценат твојот “ потенцијал “ арно ама не можеш другите со сила да ги натераш какво мислење ќе имаат за тебе,дали ќе те сакаат/нема да те сакаат/или едноставно ич нема ни да им чуе дали воопшто постоиш.

Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
Ова сѐ е веќе познато, не е ништо ново: не е јасно зошто се третира како нешто ново!

Најголем број од големите мислители кои *почнале* да размислуваат на оваа тема,
поточно тие кои оставиле некаков запис по темата,
без исклучок стигнале до исти или слични заклучоци (дури и во различна ера).

Иако скоро сите никогаш не ни почнале да размислуваат (што е исто така аргумент сам по себе!)

Пресметливоста на жените и општа сила на мажот се две дефинициони својства нивни, дадени од природата.
(За едното постои ригорозен доказ.)
Таа (со нецелосно познати механизми) се грижи секој да употребува максимум од себе.

Се разбира, тоа важи за скоро сите луѓе. Природата ги обучува своите да го продолжат родот.
Секој кој се противи на тоа не успеал.

Една реченица што ја чув во песна (има шанси да не е оригинална) е употреблива:
„Совеста не попушта ако си творец на сопствена пропаст“.
Таа е вистинита. (Еден од претходните споменати механизми на природа)

Имаме генерична грешка при рамномерните очекувања од луѓето.
Повеќето луѓе не вредат ниту за разговор од една линија.
„...тие се животни чии вилици ги држат затворени законите...“ (T.H.).

Ова делува разочарувачки и прва реакција е да го отфрлиме како невистина. А што ако е вистина ? :)
Повеќето луѓе се во повеќето луѓе, затоа и го отфрлаат веднаш.

(Една важна забелешка (на многу теми е вредна): ако имате контрапример единечен, вие немате ништо (т.е. никаков аргумент).
Кога ќе кажете „не генерализирај“, тоа е како да кажете „не размислувај“.
Сите размислувања водат кон обопштување. Идеално обопштување е тоа кое опфаќа сѐ.
Иако не може за секое тврдење да постои такво обопштување, се зема најдоброто моментално.
Секој што не е опфатен од тоа тврдење е грешка, пропуст, аномалија на размислувањето.
По интуиција, се стремиме грешките да бидат од прифатлив ред.
Значи, со секое тврдење, постојат грешки кои не се опфатени (посебно во социјални науки).
Ова не е тајна.
Затоа кога ќе се изјави некое тврдење, а вие да одговорите со „не генерализирај“, тоа е погубно по себе, тоа нема никаква поента.)

Од тие сум кој верува дека само вистината има таква карактеристика да доведе до толку бурна реакција. (Вистината генерира омраза.)
(Интересно што од сите страни се наметнува да *не се соопштува вистината*, а ако се соопштува, да се биде многу внимателен
(Што како практичен совет е во ред, но зошто е така ?)
Апсурд е да се плашиме од вистината (не зависи од нас).)

Сѐ останато се отфрла како невистина, т.е. нема потреба да се размислува околу тоа.
(Колку време (во опуштен разговор) би потрошиле за да го побиете тврдењето: белото е црно?)

Според тоа, иако некој не би се согласил можеби со сите тврдења, кога ќе ја види реакцијата од засегнатите, веднаш ќе се подзамисли - можеби грешка
направил што не се согласил со сѐ. (Се случувало многу пати.)

Бидејќи е така и сите наоди тврдат дека така и било откога се знае, неизбежно се наметнува следната линија на мислење:
имаме проблем со очекувањата! Ние очекуваме да не е така, очекуваме да е грешка. Уште повеќе, сакаме да е грешка.
(Вистината не се грижи за нашите очекувања.)
Но, личи дека не е. (Тука треба да ви прелетаат низ глава сите „мали“ зла што сте ги забележале кај партнерот.
N.B.: Не постојат *мали* зла. (Злото, штом постои, е ограничено само од околностите))

Кој е следниот чекор ? Дали има потреба од следниот чекор ?
Можеби овој степен на однесување е максимумот што можеме да го дадеме како раса. Понатаму, на шансата е препуштено.
(Шпанците имаат интересна поговорка за ова: роди ме среќен и фрли ме во море.)

Ceteris paribus, личи дека е.

Овој пост можеби нема практична примена. Неколку совети што имаат:
-Во принцип, ако некој ни значи, мора да го скриеме тоа од него (инаку, во 9/10 следува ароганција).
(Ова е совет што е најефикасен, според мене)
(Од тоа што гледам, скоро целата дискусија се базира на ова. А овој став бил познат најмалку во 19 век (за кој што сум сигурен), а најверојатно и претходно).
-Eleusis servat quod ostendat revisentibus (Seneca преку Goethe)
(Eleusis чува нешто што ќе го соопшти при втората средба).
-Да не се игнорираат т.н. мали зла. (Не можеме да побегнеме од природата! (Исто од Seneca))
-На крајот од денот, пред спиење, да се размисли за дејствието од целиот ден. (Platon)
-Однесувај се така како што мислиш дека останатите те гледаат (Socrates).
(Резонирањето позади последното е: карактер-за-карактер (Goethe); Можеш да очекуваш од другите, ако тие очекуваат од тебе.
Quid-pro-quo. Или, подиректно: ако бараш висок степен на морал, мораш да поседуваш.)

Темава повлекува различни прашања (во најголем дел неодговорени (или парцијално одговорени)).
Не е јасно зошто се дозволуваат неколку (а едни исти!) да ја уништуваат дискусијата, на еден ист, неоригинален начин.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Батали smart ass, чиста логика е. Се држиш до методот кој дава повеќе резултати. Аки ниедно не раѓа плод, тогаш грешката е на друго поле, не е до методот.

L

Luki Junior

Гостин
Батали smart ass, чиста логика е. Се држиш до методот кој дава повеќе резултати. Аки ниедно не раѓа плод, тогаш грешката е на друго поле, не е до методот.
Разбирам те јас тебе.
Ама проблемо иде коа јас како јас, воспитан убаво од дома (шо со ќотек, шо со говорејне), не го аресам баш методо шо дава повеќе резултати. Понижувачки е, у најмала рака. А од друга страна, сакам да омрсам мустаќи... Од трета страна, сакам да не бидам оштетен емоционално и материјално. Па оди најди му крајо... :)

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Разбирам те јас тебе.
Ама проблемо иде коа јас како јас, воспитан убаво од дома (шо со ќотек, шо со говорејне), не го аресам баш методо шо дава повеќе резултати. Понижувачки е, у најмала рака. А од друга страна, сакам да омрсам мустаќи... Од трета страна, сакам да не бидам оштетен емоционално и материјално. Па оди најди му крајо... :)
Малка страстна путка, т'си батко да и го набута - GSM 090363094.
http://off.net.mk/zezalici/meshano/kakov-seks-nudi-bugarija

Kajgana Shop

На врв Bottom