Какво кафе пиете и каде го прават највкусното кафе?

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Турско без шеќер, и никогаш сам... ако немам друштво кафе и алкохол непијам!!!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ретко пијам кафе, ептен ако ми треба да останам будна сред сесија. Арома или нескафе. А како можете без шеќер секоја ви чест.

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Не пијам често ама кога пијам, пијам на утро нескафе со повеќе млеко...ама затоа чај пијам 2л на ден

Член од
27 декември 2011
Мислења
164
Поени од реакции
89
Без кафе во денот не можам. Обично пијам најмногу три на ден. Едно си варам сабајле кога станам и го пијам пред компјутер. Второто ми е обично поручек, го пијам дома или ако сум испаднат во град. Третото го пијам обично кога си дојдам накај 22:00 часот. Дома секогаш си варам турско кафе, Браво или Грант Арома. Нескафе не сакам многу.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Ретко пијам кафе, чајот и лимонадата ми се 100 пати подобри, но периодов сега кога е поладно пијам понекогаш капучино. Ми пасува некако со зимскава идила у последно време .. ;)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Нескафе и еспресо/макијато.
PS. Кое еспресо ми го препорачувате? Досега пиев nescafe espresso али некако бргу ми се потроши а и скапо е :)

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.766
Поени од реакции
5.056
5-6 kafinja najmalce dnevno (golema sholja) , planiram bar da namalam do 2-3 ... i sam mi e pomerak da pijam kafe + cigarche (nekad joint) .. abe shta da ti pricam :drk:

edit: i kako bez seker .. da mi platish ne pijam bez seker = taste like some :гомце:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.028
Поени од реакции
8.711
У задње време преминав на нес кафе класик, турското ми стана слабо (n)

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Ако сака некој за дома убаво кафе да си пие.. моја препорука
Belmont Schonkaffee

Kajgana Shop

На врв Bottom