Кадрава или права коса?

Кадрава или права коса?

  • Права

    Гласови: 200 65,6%
  • Кадрава

    Гласови: 105 34,4%

  • Вкупно гласачи
    305

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
значи со мојата коса имам преживеано патешествија:)
како помала имав ептен виткана коса,преубави локни и ми беше до струк.ама пуста градинка и тие вошките ми го кажаа вицот:)и морав да се шишам:(
кога имав негде 11 год косата ми се исправи,ама не скрос,онака брановита и како што ми е густа беше тешко да се справам со неа и многу се нервирав:)
па пак ми се навитка во 8мо,ама не како порано.и таква ми е и сеа,виткана,ама многу сакам права коса иако сите ми викаат дека е подобро виткана.во последно време често ја исправувам и баш ми се допаѓа
дефинитивно е точно дека сите(повеќето барем)што имаат виткана коса сакаат права,а тие што имаат права сакаат виткана.секогаш е поубаво она што не е твое:)
едит:забораив,за права коса сум:)
 
Член од
21 јануари 2008
Мислења
27
Поени од реакции
2
Па вака сега, јас имам права коса и цел живот давам пари за да ми ја виткаат. А каква коса на кој како му стои, мислам дека најдобро на секого би му стоела природната, бидејки таа најдобро му одговара на лицето. А инаку многуууу сакам кадрава коса :back:
 

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
И кадрава и права коса,и двете ги сакам.
Имам права коса,ама некогаш знае да ми забега,а пошто ми е многу тенка, како што ќе ја наместам,така ми седи.Инаку и ја виткам и ја пеглам,зависи како ќе ми текне.
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Права коса имам и не сум од оние кои жалат што немаат виткана коса. Можеби помалку мака би видела во животов и еден час плус ќе си имав кога ќе се спремав за излегување ако ми беше кадрава, немаше да ја тинтрам толку многу, ама па немаше да ми е интересно и цели тертипи да си имам.
Некогаш ми текнува да ја извиткам (само ако ми е долга најмалку до половина грб), ама онака како прекршена. Не ми стојат ситни локни.
 

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Имам права коса, а многу сакам виткана да имам. Одескогаш ми било желба да имам виткана коса, така да направив ладна и многу си се бендисав, ама тоа беше одамна и сеа ми е пак права. :toe:
 
Член од
9 февруари 2008
Мислења
542
Поени од реакции
15
imam prava kosa iako na momenti posakuvam i kadrava ali toa e samo na momenti obicno spoed mene mislam deka poubavo izgledam so prava :D
 

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Права, наравно. :eek:jea:

Права си имам и многу си ја сакам. :pipi:
Никогаш не би ја мењала за кадрава. :nenene:
 
Член од
12 јануари 2008
Мислења
105
Поени од реакции
1
imam kadriva kosa i sakam prava i skoro sekoj den ja peglam i toa so pegla za alista (zada bide poprava) :ija: :pos:
 

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.818
Поени од реакции
10.965
Vaka sega jas nemam nekoj shablon za devojki taka da mi se svigjaat i so prava i so kadrava kosa znaci liceto mi e povazno, e sega vo momentov ima edna kadrava devojka sto mnogu mi se dopagja...
 

a_n_a

...TotAllY n LovE...
Член од
9 мај 2008
Мислења
89
Поени од реакции
1
jas imam ni vitkana ni prava...i me nervira epten poradi toa i zatoa vo 99% od slucaite ja feniram ili peglem za da ja ispravam i mnogu si ja ostetuvam...vo posledno vreme sum zadovolna epten od nivea toa ko maska za ispravuvanje so e zoso gi imav i shamponot i regeneratorot ali dzabe bese a ova ok mi e sega
znaci ne deka ne sakam koga mi e i navitkana ubavo ali sepak sum poveke za prava kosa :)
 
A

Anck-Su-Namun

Гостин
Ја имам долга права коса и си ја сакам како таква :)
ама понекоаш знам и да ја свиткам :)
 

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.618
Поени од реакции
10.875
Jас имам кадрава коса, што си ја сакам највеќе на свет, иако понекогаш се вадам од такт, што ми здивува на моменти :) ама се трпи и проаѓа со шишање, еднаш или два пати годишно :pos: е сеа па сакам девојки со права коса, ретко сум начекал некоја со кадрава а да и фрлам окце.
 

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Јас имам права коса и среќна си сум со таква коса.За излегвање знам да ја извиткам понекогаш,ама не би ја менвала за виткана.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom