И мене така ми велеа, ама ги заебав се запишав дирекно на факултет:helou:Jas sakam da se zapisam vo nekoe sredno, ama mama i tato mi vikaat deka ne sum za sredno!
не е фората само во парите... доколку имаш желба да го учиш тоа,терај,пробај дали ке те примат...сакам фармација ..(има пари од тоа) ..ама дали ќе ме примат лол ..не ми се сите 5ки xD
Вриело девојчињаКаубојското у Кавадарци има информатика........е сеа од 900 ученици 70 девојчиња се,така да мерак ти е таму да идеш![]()
![]()
![]()
Со ова алудираш на најдобри школки се средношколки или тоа е погрешна интерпретација на мотивите?Ne be, zavrsiv fakultet, sea sakam pak sredno, ama mama i tato mi vikaat deka ne sum za u sredno (mnogu sum bil postar, ke me kazel nekoj i ke me sudele za hmm....)
Да потребни ти се предметите ако одиш на Кој сака да биде милионер, али ќе паднеш на некоја поговорка.....Што не ти е потребно?
Математика? Ти изгледа како непотребно, ама еден ден ќе ти користи. Ако ништо друго, ја развива логиката.
Биологија? Не те интересира како ти функционира организмот?
Физика? За утре сијалица да незнаеш да смениш?
Хемија? Да не разликуваш што е атом а што молекула?
Историја? Па утре да се трескаш од земја за тоа како си чистокрвен антички македонец?
Ова не ти треба? Непотребна глупост е? Имаш да бираш меѓу 6 смера во трета година, избери она што најмногу ти одговара и она што сакаш да го учиш. Ако ти си избрал нешто што не те интересира, проблемот е до тебе.
Гимназиите се најдобрата понудена опција на идните средношколци. Дете на 13/14 години не е способно да одлучи што ќе сака да работи во иднина за да отиде во стручно школо.
Замоли ги барем во основно пак да те запишатNe be, zavrsiv fakultet, sea sakam pak sredno, ama mama i tato mi vikaat deka ne sum za u sredno (mnogu sum bil postar, ke me kazel nekoj i ke me sudele za hmm....)
Математика... нема да ти користи НИКОГАШ....
...
Тврдам... освен ако не сака да се запише на Електро/Економски/ПМФ кај што имаш математика за полагање... иначе мислиш дека некој од нашиве "интелектуалци" знае да решава Интеграли, Изводи, Веројатност итн... све се заборава тоа...Мисли си.
Значи сепак ќе користи некаде и некому, а не никогаш како што кажа погоре.Тврдам... освен ако не сака да се запише на Електро/Економски/ПМФ кај што имаш математика за полагање... иначе мислиш дека некој од нашиве "интелектуалци" знае да решава Интеграли, Изводи, Веројатност итн... све се заборава тоа...
Јас мислам дека најдобра опција ти е да се вработиш како хигиеничар.Ne be, zavrsiv fakultet, sea sakam pak sredno, ama mama i tato mi vikaat deka ne sum za u sredno (mnogu sum bil postar, ke me kazel nekoj i ke me sudele za hmm....)
А сакате да кажете дека само во гимназија се учи математика??? Па јас не учев гимназија имав 4години математика, и 2 години изборна математика.... а они ја направија гимназијата ко да е којзнае што... Изгледа уште не си стигнала до тој степен коа ќе увидиш дека си учела многу небитни работи... затоа почитувани 8мо оделенци, одлучете се уште од сеа на кој факултет сакате да идете(од прилика ако неможете точно) за да не учите непотребни работи во средно.... ајде поздрав:smir:Значи сепак ќе користи некаде и некому, а не никогаш како што кажа погоре.
Со завршено средно си фармацевтски техничар, не знам што пари има во тоа. А, факултет фармација е друго.сакам фармација ..(има пари од тоа) ..ама дали ќе ме примат лол ..не ми се сите 5ки xD
Не, туку потребни ти се во секојдневниот живот. Баш поради твоето размислување имаме на форумов типични примери кога некој што не се потрудил да се заинтересира за една област филозофира и се инаети како е во право.Да потребни ти се предметите ако одиш на Кој сака да биде милионер, али ќе паднеш на некоја поговорка.....
Математика... нема да ти користи НИКОГАШ....
Биологија.... мислиш дека не си научила доволно во основно?? и коа ќе отидеш на на пр. Правен ќе ти треба тоа??? неееее
Физика... Мислиш дека ако знаеш да смениш сијалица си генијалец/ка??? :nenene:
Хемија... Молекула??? Што е тоа....
Историја... Што учите историја повеќе од некои други училишта....
Ако мислиш дека ќе ти служат овие ствари понатака во животот учи си ги..... али коа ќе се запишеш на Економски,Правен,Електро,ПМФ(си учела биологија, хемија,историја) ќе видиш колку само не ти требаат тие работи...
Замоли ги барем во основно пак да те запишат![]()