Каде средно?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Jas sakam da se zapisam vo nekoe sredno, ama mama i tato mi vikaat deka ne sum za sredno!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ne be, zavrsiv fakultet, sea sakam pak sredno, ama mama i tato mi vikaat deka ne sum za u sredno (mnogu sum bil postar, ke me kazel nekoj i ke me sudele za hmm....)

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Каубојското у Кавадарци има информатика........е сеа од 900 ученици 70 девојчиња се,така да мерак ти е таму да идеш :pos: :pos: :pos:

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Ne be, zavrsiv fakultet, sea sakam pak sredno, ama mama i tato mi vikaat deka ne sum za u sredno (mnogu sum bil postar, ke me kazel nekoj i ke me sudele za hmm....)
Со ова алудираш на најдобри школки се средношколки или тоа е погрешна интерпретација на мотивите? :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Што не ти е потребно?

Математика? Ти изгледа како непотребно, ама еден ден ќе ти користи. Ако ништо друго, ја развива логиката.
Биологија? Не те интересира како ти функционира организмот?
Физика? За утре сијалица да незнаеш да смениш?
Хемија? Да не разликуваш што е атом а што молекула?
Историја? Па утре да се трескаш од земја за тоа како си чистокрвен антички македонец?

Ова не ти треба? Непотребна глупост е? Имаш да бираш меѓу 6 смера во трета година, избери она што најмногу ти одговара и она што сакаш да го учиш. Ако ти си избрал нешто што не те интересира, проблемот е до тебе.

Гимназиите се најдобрата понудена опција на идните средношколци. Дете на 13/14 години не е способно да одлучи што ќе сака да работи во иднина за да отиде во стручно школо.
Да потребни ти се предметите ако одиш на Кој сака да биде милионер, али ќе паднеш на некоја поговорка.....

Математика... нема да ти користи НИКОГАШ....
Биологија.... мислиш дека не си научила доволно во основно?? и коа ќе отидеш на на пр. Правен ќе ти треба тоа??? неееее
Физика... Мислиш дека ако знаеш да смениш сијалица си генијалец/ка??? :nenene:
Хемија... Молекула??? Што е тоа....
Историја... Што учите историја повеќе од некои други училишта....

Ако мислиш дека ќе ти служат овие ствари понатака во животот учи си ги..... али коа ќе се запишеш на Економски,Правен,Електро,ПМФ(си учела биологија, хемија,историја) ќе видиш колку само не ти требаат тие работи...

Замоли ги барем во основно пак да те запишат :toe:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Тврдам... освен ако не сака да се запише на Електро/Економски/ПМФ кај што имаш математика за полагање... иначе мислиш дека некој од нашиве "интелектуалци" знае да решава Интеграли, Изводи, Веројатност итн... све се заборава тоа...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тврдам... освен ако не сака да се запише на Електро/Економски/ПМФ кај што имаш математика за полагање... иначе мислиш дека некој од нашиве "интелектуалци" знае да решава Интеграли, Изводи, Веројатност итн... све се заборава тоа...
Значи сепак ќе користи некаде и некому, а не никогаш како што кажа погоре.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Јас мислам дека најдобра опција ти е да се вработиш како хигиеничар.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Значи сепак ќе користи некаде и некому, а не никогаш како што кажа погоре.
А сакате да кажете дека само во гимназија се учи математика??? Па јас не учев гимназија имав 4години математика, и 2 години изборна математика.... а они ја направија гимназијата ко да е којзнае што... Изгледа уште не си стигнала до тој степен коа ќе увидиш дека си учела многу небитни работи... затоа почитувани 8мо оделенци, одлучете се уште од сеа на кој факултет сакате да идете(од прилика ако неможете точно) за да не учите непотребни работи во средно.... ајде поздрав:smir:

Е

експерт

Гостин
САМО ГИМНАЗИЈА

Стручно ако сте сигурни дека нема да одите на факултет.

сакам фармација ..(има пари од тоа) ..ама дали ќе ме примат лол ..не ми се сите 5ки xD
Со завршено средно си фармацевтски техничар, не знам што пари има во тоа. А, факултет фармација е друго.

Ако сакаш да одиш на факултет фармација ти препорачувам да одиш гимназија средно. Ако сакаш да се запишеш на Фармацевтски факултет, многу е потешко од медицинско средно отколку од гимназија, прво заради матурата, а после заради тоа што не се учи математика и физика во медицинско, а за факултет требаат.

Каде сакаш да се запишеш средно, Скопје? Оти мислам дека повеќе не е толку тешко запишувањето, барем во Битола. Јас кога се запишував имавме приемни испити, а последниве години и со ниски оценки влегуваат.
Се на се, медицинското училиште изгуби многу на вредност.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Да потребни ти се предметите ако одиш на Кој сака да биде милионер, али ќе паднеш на некоја поговорка.....

Математика... нема да ти користи НИКОГАШ....
Биологија.... мислиш дека не си научила доволно во основно?? и коа ќе отидеш на на пр. Правен ќе ти треба тоа??? неееее
Физика... Мислиш дека ако знаеш да смениш сијалица си генијалец/ка??? :nenene:
Хемија... Молекула??? Што е тоа....
Историја... Што учите историја повеќе од некои други училишта....

Ако мислиш дека ќе ти служат овие ствари понатака во животот учи си ги..... али коа ќе се запишеш на Економски,Правен,Електро,ПМФ(си учела биологија, хемија,историја) ќе видиш колку само не ти требаат тие работи...

Замоли ги барем во основно пак да те запишат :toe:
Не, туку потребни ти се во секојдневниот живот. Баш поради твоето размислување имаме на форумов типични примери кога некој што не се потрудил да се заинтересира за една област филозофира и се инаети како е во право.

Математика, ќе ти користи повеќе од што можеш да замислиш.
Јас ќе одам на правен, па морам да учам биологија. Баш поради тоа што утре кога ќе треба да принесеш медицински докази, нема да знаеш кај се наоѓа срцето, а каде бубрезите. Колку што знам, до пред неколку години на Правен се изучувало и судска медицина. Што значи, не си у право, затоа што е потребна.
Физика ќе ти треба многу повеќе и од математика. Можеби нема да ти треба да знаеш да изведеш формули, но дека ќе ти треба, ќе ти треба.
Хемија ќе ти треба. Можеби не некое огромно познавање, но ќе ти треба.
Кога сме кај историја, не ме провоцирај да пишувам реферати за да ти објаснам колку само грешиш. Сите викате дека историја нема да ви треба, а после во најобична дискусија каде што не поседувате никакво знаење од таа област се чукате во гради за тоа како сте чистокрвни антички македонци!

Можеби некои нема да ми требаат за на факултет, ама неможам јас да се ограничам да изучувам цел живот една област и после тоа да немам никакво знаење од другите. Се е корисно во животот. Па и она за кое никогаш нема ни да ти текне дека ти е потребно, ќе ти затреба еден ден.

Kajgana Shop

На врв Bottom