Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Не е толку скапо во Мајорка. Туку самото тоа дека е во Шпанија го носи вау ефектот и мислат луѓе кој знае колку е изгор.
Не е скапо може храна и пиво у кафич,ама хотел,карта ова она..под 800 евра неможеш да пројдеш..а ако 200 евра е просечна плата,треба 4 месеци само за одмор да работиш..каде се другите трошоци годишно..а каде е и другиот одмор :)
Кој си живи си живи,кој не па рамно му е од тука па до Ѓевѓелија.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Од кај пари бе брат? Ја до Охрид ако отидам пресреќен ќе бидам, ти 2 одмори o_O
Алал да ти е .
Охрид ти е 2 пати поскапо од Бугарија. А и во Шпанија не е скапо. Јас лани во Бугарија ако ти кажам со колку пари поминав за 10 дена ќе ти се слоши. :pos:
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 09:38 ---
Не е скапо може храна и пиво у кафич,ама хотел,карта ова она..под 800 евра неможеш да пројдеш..а ако 200 евра е просечна плата,треба 4 месеци само за одмор да работиш..каде се другите трошоци годишно..а каде е и другиот одмор :)
Кој си живи си живи,кој не па рамно му е од тука па до Ѓевѓелија.
Па ако збориме за хотел, и Дојран ти е скапо. Јас ти кажувам за приватно сместување.

LMC

Член од
26 август 2011
Мислења
147
Поени од реакции
46
Како одите на одмор во Охрид или Дојран? Та таму е поскапо од Мајорка! А да не зборуваме дека е тесно, плажа е шит, а водата во езерото е ладна. Само луди одат... Почивате на камењата во Охрид, додека останатите сме на меко на вистински песок и море. :tapp:

Schhh87

schhh...
Член од
3 февруари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
16
Дечки ме интесира дали има некој што оди редовно на летовање за Мајорка? Летово се решив за таму - него имам една дилема. Имам познати што пред 2 години биле таму и платиле по 600 - 700 евра од човек со вклучен лет, а денес јас ги гледам истите хотели на букинг.ком и само хотелот во кој биле е 1800 евра за 2ца. Ме интересира толку се рипнати цениве од пред 2 години или јас нешто грешам :D и импресии за таму?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Дечки ме интесира дали има некој што оди редовно на летовање за Мајорка? Летово се решив за таму - него имам една дилема. Имам познати што пред 2 години биле таму и платиле по 600 - 700 евра од човек со вклучен лет, а денес јас ги гледам истите хотели на букинг.ком и само хотелот во кој биле е 1800 евра за 2ца. Ме интересира толку се рипнати цениве од пред 2 години или јас нешто грешам :D и импресии за таму?
Еве ти понуда со попуст за рани резервации, рагледај па може ќе ти фати око :D
http://www.terratravel.com.mk/content/pdfs/aranzmani/171-palma-de-majorka-leto-2012.pdf

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
Ako najdam zirant i mi daat kredit Barsa ILI Holandija
Ako ne ohrid....

Schhh87

schhh...
Член од
3 февруари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
16
Еве ти понуда со попуст за рани резервации, рагледај па може ќе ти фати око :D
http://www.terratravel.com.mk/content/pdfs/aranzmani/171-palma-de-majorka-leto-2012.pdf
видена ми е :) Туку јас морам да одам со одредена агенција која што не прави тури, а само индидуални патувања. Е сега пријателиве цените што ми ги кажаа што ги платиле пред 2 год и тие денес на букинг немаат врска. Изгледа кризава ги поскапела хотеливе (n)

Член од
12 декември 2007
Мислења
108
Поени од реакции
41
Има ли некој патувано накај Мармарис,Турција со кола?Колку саати отприлика е патот ?

едит : Не мора да е баш Мармарис,кое било место во Турција,чисто колку да добијам некоја претстава.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Јас планирам за Црна Гора или за Бугарија да идам...дај кажете кај би било подобро и кое место (кој град) е поубав да се иде на одмор:)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Јас планирам за Црна Гора или за Бугарија да идам...дај кажете кај би било подобро и кое место (кој град) е поубав да се иде на одмор:)
Херцег Нови, Будва, Котор, Сончев Брег, Созопол, Китен, Несебар, Златни Песоци.

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Ај некој споредби помеѓу Црна гора и Бугарија,Услови искуства,каде е боље?

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.772
Поени од реакции
11.789
Имам слушано за Поморие во Бугарија, некој да не знае нешто повеќе за местото...
Фамилијарно или за млади? :D

M

macgowan

Гостин
Има ли некој патувано накај Мармарис,Турција со кола?Колку саати отприлика е патот ?

едит : Не мора да е баш Мармарис,кое било место во Турција,чисто колку да добијам некоја претстава.
До Мармарис одиш комотно со 1 преспивање. Одиш преку Дарданелите/Чанакале оф корс...
Ако преспиваш Чанаккале имаш првиот ден 7-8 сати возење, вториот ден, до Мармарис 9-10 сати сигурно.
Јас би ти предложил првиот ден вожња до местото Акчај или околината-ќе имаш 9 сати возење, преноќиште, па другиот ден тераш за Мармарис за некаде 7-8 сати со паузи. Оваа втората варијанта ти ја предлагам со оглед на фреквенцијата на сообраќај во тој, втор дел од патот.
Види http://forum.kajgana.com/threads/Турција.53228/
Имам пишано тука на темата.
Не е конкретно за до Мармарис, ама ќе видиш корисни работи.
Прашај што те интересира, неколку пати го имам врвено со кола тој пат, во разни комбинации.

Член од
12 декември 2007
Мислења
108
Поени од реакции
41
До Мармарис одиш комотно со 1 преспивање. Одиш преку Дарданелите/Чанакале оф корс...
Ако преспиваш Чанаккале имаш првиот ден 7-8 сати возење, вториот ден, до Мармарис 9-10 сати сигурно.
Јас би ти предложил првиот ден вожња до местото Акчај или околината-ќе имаш 9 сати возење, преноќиште, па другиот ден тераш за Мармарис за некаде 7-8 сати со паузи. Оваа втората варијанта ти ја предлагам со оглед на фреквенцијата на сообраќај во тој, втор дел од патот.
Види http://forum.kajgana.com/threads/Турција.53228/
Имам пишано тука на темата.
Не е конкретно за до Мармарис, ама ќе видиш корисни работи.
Прашај што те интересира, неколку пати го имам врвено со кола тој пат, во разни комбинации.
Уф,многу ми изгледа,2 шофери би биле,може малку полесно да биде,сам ако возиш е многу хардкор.:icon_lol:

пс.За дополнителни информации ќе те потпрашам ако одлучиме натаму да идеме.Благодарам !

Kajgana Shop

На врв Bottom