Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
дечки планирам на ЗАкинтос евентуално Лефкада ама слушам за забава поарно закинтос......па сеа

отприлика колку е билет у два правца до таму.....од агенцииве

сместување некој предлог да даде и слично....

каде да шопингуваме

благодарам ..

п.с. барав назад 20 страни и ретко некој напишал за бараниве дестинации

Da i jas bi ti preporacala za Zakintos ako si po zabavite poveke, ama da znaes deka plazi nesto posebno ubavi nema. Site se taka da odis edno kilometar za da dojdes do dlaboko da se iskupes. Na Navagio plazata (onaa sto ja ima po razglednicite za Zakintos) se stignuva samo so brod taka da na taa plaza ke odis ednas i posle ke se kapes na drugive plazi. No zatoazabava, zenski i zurki i pijani anglicani i anglicanki imas kolku ti dusa saka.
Lefkada od druga strana e preubava so priroda, ima mnooooogu ubavi plazi koi se so isklucitelno tirkizna boja na moreto (recisi ne stvarna) nema sansa da ne ti se dopadne nekoja plaza, no zatoa e posiromasna so noken zivot. Nema ona zurki, diskoteki, zabavi...poveke e restorancinja, barovi i taka.
Eve zemi ja i Kefalonija vo predvid ako si za grcija za letovo. Noken zivot imas super ama vo glavniot grad Argasi (ako si smesten vo Skala ke ti treba kola, grdaot e daleku nekade 20km) a imas i preubavi plazi.
Kade i da odis moja preporaka e da si iznajmis skuter/kola i da si prosetas se okolu.....pozzz

П

Пепси_

Гостин
Бил некој во Малта или Кипар ? ефтино/скапо ? убаво е ? има понуди од нашиве агенции за некои тамошни дестинации ? :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Цената хотел е 400 евра + колку ке биде авио-билет до малта и слични давачки или незнаеш ?

Imas eftini karti do Malta Skopje-Venecija (wizzair) i Venecija - Malta (ryan air), sega vidi koi datumi ti odgovara no mozes da si kombiniras nesto do 100 evra povratna karta, no se zavisi kolku porano ke rezerviras. A inaku od kmentari sto sum slusala velat deka Malta e poprilicno skapicko, no ne mozam da ti kazam so sigurnost.....pozz

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
zdravo narode
aj ako moze nekoj da predlozi nekoe dobro mesto za familiaren odmor :) fala
Би ти ги препорачал местата на кои сум бил

-Калитеа
-Крф (посебно Палеокастрица)
-Црна Гора (мирно место)

Имам идено на тие места и мирни убави места се. Нема многу галама и такви работи. Во Црна Гора има закон од 10 навечер до 5 сабајле не смее да има галама, во спротивно казна 1.000 евра.

Член од
7 јули 2011
Мислења
309
Поени од реакции
57
Би ти ги препорачал местата на кои сум бил

-Калитеа
-Крф (посебно Палеокастрица)
-Црна Гора (мирно место)

Имам идено на тие места и мирни убави места се. Нема многу галама и такви работи. Во Црна Гора има закон од 10 навечер до 5 сабајле не смее да има галама, во спротивно казна 1.000 евра.
grcija ne mi se ide no ova za crna gora me bendisuva uste ako samo mozes da mi kazes kako se dvizat cenite primer ulcinj sveti stefan budva tie mesta mi se onaka top od ona sto go gledam na internet e sea ke bide podobro ako nekoj mi kaze od licno iskustvo

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
grcija ne mi se ide no ova za crna gora me bendisuva uste ako samo mozes da mi kazes kako se dvizat cenite primer ulcinj sveti stefan budva tie mesta mi se onaka top od ona sto go gledam na internet e sea ke bide podobro ako nekoj mi kaze od licno iskustvo
Види вака, Будва ти е место повеќе за млади. Не е за фамилијарен одмор за релаксација. Јас бев на едно место блиску до Херцег Нови. Е сега тоа ти е не залив со чело на Котор. Водата од сабајле беше онака чиста до 11-12 часот. А после беше како во нафта да се бањаш. Танкери поминуваат цело време и мириса на нафта а и многу треви се собират. Не е толку многу прљава ај да не те исплашам, но има треви и слични работи. Будва ти се повеќе дискотеки и најдобар живот за млади во Црна Гора. Уљцин не сум бил. Дубровник имам одено, водата перфект е, но скапо е. Таму ти е за западни стандарди. Една топка сладолед ти е 1.5 / 2 евра. Доколку не ти се допаѓа Грција би ти препорачал Албанија. Саранда, и Валона само. Другиве места не ги бива. Со цените се како нашите негде, ако не и поефтини во некои работи.

Член од
7 јули 2011
Мислења
309
Поени од реакции
57
Види вака, Будва ти е место повеќе за млади. Не е за фамилијарен одмор за релаксација. Јас бев на едно место блиску до Херцег Нови. Е сега тоа ти е не залив со чело на Котор. Водата од сабајле беше онака чиста до 11-12 часот. А после беше како во нафта да се бањаш. Танкери поминуваат цело време и мириса на нафта а и многу треви се собират. Не е толку многу прљава ај да не те исплашам, но има треви и слични работи. Будва ти се повеќе дискотеки и најдобар живот за млади во Црна Гора. Уљцин не сум бил. Дубровник имам одено, водата перфект е, но скапо е. Таму ти е за западни стандарди. Една топка сладолед ти е 1.5 / 2 евра. Доколку не ти се допаѓа Грција би ти препорачал Албанија. Саранда, и Валона само. Другиве места не ги бива. Со цените се како нашите негде, ако не и поефтини во некои работи.
fala covece so ova mnogu mi pomogna

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
Нека каже некој импресиии што бил на Неа Пори или Закинтос ...
Дали има добар ноќен живот дали е добро за млади кој најчесто оди таму ..

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Имам пријател што бил на Закинтос. Што е добро, и скапо е. :D

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Неи пори е мирно место, со кафичи, убаво шеталиште и огромна песочна плажа. Морето е чисто, нема многу гужва на плажа бидејќи е ептен долга. Ноќен живот и нема баш, ама затоа на 3 км е Платамона, таму има повеќе забава.Ако бараш вистински одмор, убава плажа и чисто топло море, тогаш Неи пори ти е топ.
А на Закинтос не знам како е.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Едвај го чекам летото. Би одел 2 одмори. Бугарија (Сончев Брег пак) и негде Шпанија, Португалија, Италија. Живи се док си млад.
Од кај пари бе брат? Ја до Охрид ако отидам пресреќен ќе бидам, ти 2 одмори o_O
Алал да ти е .

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Од кај пари бе брат? Ја до Охрид ако отидам пресреќен ќе бидам, ти 2 одмори o_O
Алал да ти е .
Не е толку скапо во Мајорка. Туку самото тоа дека е во Шпанија го носи вау ефектот и мислат луѓе кој знае колку е изгор.

Kajgana Shop

На врв Bottom