- Член од
- 26 март 2011
- Мислења
- 659
- Поени од реакции
- 667
дечки планирам на ЗАкинтос евентуално Лефкада ама слушам за забава поарно закинтос......па сеа
отприлика колку е билет у два правца до таму.....од агенцииве
сместување некој предлог да даде и слично....
каде да шопингуваме
благодарам ..
п.с. барав назад 20 страни и ретко некој напишал за бараниве дестинации
Da i jas bi ti preporacala za Zakintos ako si po zabavite poveke, ama da znaes deka plazi nesto posebno ubavi nema. Site se taka da odis edno kilometar za da dojdes do dlaboko da se iskupes. Na Navagio plazata (onaa sto ja ima po razglednicite za Zakintos) se stignuva samo so brod taka da na taa plaza ke odis ednas i posle ke se kapes na drugive plazi. No zatoazabava, zenski i zurki i pijani anglicani i anglicanki imas kolku ti dusa saka.
Lefkada od druga strana e preubava so priroda, ima mnooooogu ubavi plazi koi se so isklucitelno tirkizna boja na moreto (recisi ne stvarna) nema sansa da ne ti se dopadne nekoja plaza, no zatoa e posiromasna so noken zivot. Nema ona zurki, diskoteki, zabavi...poveke e restorancinja, barovi i taka.
Eve zemi ja i Kefalonija vo predvid ako si za grcija za letovo. Noken zivot imas super ama vo glavniot grad Argasi (ako si smesten vo Skala ke ti treba kola, grdaot e daleku nekade 20km) a imas i preubavi plazi.
Kade i da odis moja preporaka e da si iznajmis skuter/kola i da si prosetas se okolu.....pozzz