Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
1 август 2007
Мислења
89
Поени од реакции
5
Знае ли некој агенција што нуди апартмани/студија на првиот крак во Грција што се опремени со безжичен интернет ?

Член од
14 јуни 2011
Мислења
73
Поени од реакции
9
Епа вака. Отсега одмор без агенции.

А истото и го препорачувам на сите помалку мрзливи од малку мрзливи, и оние кој сметаат дека можат да ја напуштат државата без онаа сигурност од знаење дека одат со агенција на одмор. Ќе ви кажам дека џабе им давате пари. Сигурно сега некој ќе се јави велејки дека тој тоа го знае уште од неговото раѓање епа не мора да чита, искрајно од скептицизам по форуми ми скисна, така да нека читаат заинтересираните.

Во најлоша можна ситуација ќе најдете смештај за исти пари но со услови кои вие ќе си ги изберете. Јас го сторив тоа и би го сторил пак. Е сега.... ова го тврдам со сигурност за Грција еве дури и поточно за Скиатос кој by the way е прекрасен остров, но верувам дека правилото важи за речиси секоја дестинација. Како што спомнав прекрасен остров, прилично скапичок, на вреди за тие пари.

Најисплатлива варијанта една кола и 4-5 луѓе во неа. Пат- Македонија, Солун, Волос, Скиатос и обратно. Тоа е така затоа што: Rent a car таму е скапо, а автобускиот превоз поради презаситеност од туристи е хаос. Автобусите се добри. Тие се нови и редовни но кога ќе ја видете толпата на постојката ќе бидете пресреќни ако воопшто влезете во автобусот.
Мал остров а со парите за дневни карти за 4јца имате гориво за 2-3 дена најмалце.
Друго: плажи - екстра 9/10
............забава - ако Сончев Брег е чиста 10ка, Скиатос - 8/10
............за цени да повторам - слушнав во повеќе наврати од грци дека е еден од најскапите острови
............друго, прашајте :)

P.S ------- Не правете ја мојата грешка ако одете и не препуштајте му се на напорниот автобуски превоз. :D

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
Епа вака. Отсега одмор без агенции.

А истото и го препорачувам на сите помалку мрзливи од малку мрзливи, и оние кој сметаат дека можат да ја напуштат државата без онаа сигурност од знаење дека одат со агенција на одмор. Ќе ви кажам дека џабе им давате пари. Сигурно сега некој ќе се јави велејки дека тој тоа го знае уште од неговото раѓање епа не мора да чита, искрајно од скептицизам по форуми ми скисна, така да нека читаат заинтересираните.

Во најлоша можна ситуација ќе најдете смештај за исти пари но со услови кои вие ќе си ги изберете. Јас го сторив тоа и би го сторил пак. Е сега.... ова го тврдам со сигурност за Грција еве дури и поточно за Скиатос кој by the way е прекрасен остров, но верувам дека правилото важи за речиси секоја дестинација. Како што спомнав прекрасен остров, прилично скапичок, на вреди за тие пари.

Најисплатлива варијанта една кола и 4-5 луѓе во неа. Пат- Македонија, Солун, Волос, Скиатос и обратно. Тоа е така затоа што: Rent a car таму е скапо, а автобускиот превоз поради презаситеност од туристи е хаос. Автобусите се добри. Тие се нови и редовни но кога ќе ја видете толпата на постојката ќе бидете пресреќни ако воопшто влезете во автобусот.
Мал остров а со парите за дневни карти за 4јца имате гориво за 2-3 дена најмалце.
Друго: плажи - екстра 9/10
............забава - ако Сончев Брег е чиста 10ка, Скиатос - 8/10
............за цени да повторам - слушнав во повеќе наврати од грци дека е еден од најскапите острови
............друго, прашајте :)

P.S ------- Не правете ја мојата грешка ако одете и не препуштајте му се на напорниот автобуски превоз. :D
епа ај ако никој од друштво нема кола..како ке одат?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.226
Поени од реакции
14.561
Дечки прашање едно до тие што биле на Закинтос.

Планирам да одам на почетоков на Септември таму.
Ме интересира какви се цените на плажа/продавница/ресторан, колку е да изнајмиш моторче за превоз, и препорачајте ми кои места да ги посетам.
Читав по нет малце ама сакам и ваши мислења.

тенк ју

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
да ми каже некој ако знае дали и како можам да најдам апартман за у грчка за 3-4 дена наредниот викенд???

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
да ми каже некој ако знае дали и како можам да најдам апартман за у грчка за 3-4 дена наредниот викенд???
На лице место :)
Ако веќе имаш одбрано каде, пали колата и оди. Смештај ќе најдеш сигурно.

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
И тоа ако идеш накај Лептокарија, Паралија ќе најдеш до 20евра топ студио-апартманче со клима,тв,кујна,вц и ред други работи :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
И тоа ако идеш накај Лептокарија, Паралија ќе најдеш до 20евра топ студио-апартманче со клима,тв,кујна,вц и ред други работи :)
до 20 евра апартманче за колку души???
ни ќе сме највероватно 4ца така да не ми се верува дека за 20 евра ќе ни дадат апартман, тоа излева поефтино и од камповите:))))

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
ни ќе сме највероватно 4ца така да не ми се верува дека за 20 евра ќе ни дадат апартман, тоа излева поефтино и од камповите:))))
Другарка моја само што се врати од Паралија. Биле 4 души кај што секогаш одиме(овој пат прескокнав јас) и плаќале 35 евра за студио со 4 кревети. Тоа им останало слободно. Инаку ова е прв ред до плажа на околу 300 метри од онаа дискотеката .. (како се викаше.. Омилос?!?) Цената не знам дали е иста за сите. Кај овие со години одиме.

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Другар мој беше у шицот негде 15-20јули и 3ца плаќаа студио 25евра. Сеа 100% се наоѓа и за 20 али ќе бараш на некои 100-150метри од плажа, а ако сакате во прв ред се движат по 30евра мах. Сеа мора и малце да се исценкате, тргнете да си идете и по вас ќе трчаат.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Другар мој беше у шицот негде 15-20јули и 3ца плаќаа студио 25евра. Сеа 100% се наоѓа и за 20 али ќе бараш на некои 100-150метри од плажа, а ако сакате во прв ред се движат по 30евра мах. Сеа мора и малце да се исценкате, тргнете да си идете и по вас ќе трчаат.
Инаку во Паралија за 20 евра можеш да најдеш само 250-300 метри од плажа.. и тоа повеќе накај влезот на Паралија (Лидл кај што е)
Во Олимпик бич е сосема поинаку т.е поефтино :)

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Инаку во Паралија за 20 евра можеш да најдеш само 250-300 метри од плажа.. и тоа повеќе накај влезот на Паралија (Лидл кај што е)
Во Олимпик бич е сосема поинаку т.е поефтино :)
Може за ова си во право, заборавив да пишам дека другаров беше у Лептокарија, а јас бев у Неа Пантелемонас и цените на апартманите-студијата беа приближно тука негде по 25-30евра на 50м од плажа и тоа во шпиц.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Може за ова си во право, заборавив да пишам дека другаров беше у Лептокарија, а јас бев у Неа Пантелемонас и цените на апартманите-студијата беа приближно тука негде по 25-30евра на 50м од плажа и тоа во шпиц.
Па во тој реон има непишано правило. Паралија е секогаш 20тина проценти поскапа за сместување:mad:
А сите останати се исто толку атрактивни места.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Некој да каже што бил летово на Закинтор импресии.Пред се од ноќен живот.

Kajgana Shop

На врв Bottom