Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Црна Гора поточно во Игало со другари/ки(ако бил некој нека каже како е) а после планирам еден мал во Охрид нормално ако ми останат пари од ЦГ што стварно не верувам).:pipi:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Имам понуди за Охрид викенди, за Црна Гора, за Хрватска и за Бугарија, значи цело друштво се кани на 2-3 одмора да идеме, но ова лето размислувам за една моја долгодишна зелба, сакам сам да одам негде, и размислувам почеток или средина на Август да се распрашам по агенцииве,за некоја Европска турнеја, но значи сакам сам, без да знам никој никого, и што и како , се качуваш во Автобус и тргаш, авантура која не се заборава, почнуваш од 0 , се запознаваш , комуницираш , забавуваш , делиш искуства со сосема непознати трети лица, па ќе видиме

M

Mario Gómez

Гостин
Црна Гора или Албанија, малце во Тирана на шетање и малце во Драч.Moже до Охрид неколку дена иако дел од одморот го поминав.Секој ден ќе капиме на езеро само да се среди времево 5 дена врне...

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Сакам мини тур со воз низ Македонијава... ранец,нешто кеш, фотоапарат и момчето ми...
Септември може едно феминорелаксирање надвор од Мк, или Маврово.
Како и да е... Плановите се тука, реализациите ќе ги дочекувам.

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Или Будва или Крф, па ќе видиме.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Никаде дома, нема пари за леб а не пак за одмор!

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Охрид или Струга [најверојатно е двете на неколку дена] ама дури некаде за 2 месеца.:( Таму некаде при крај,средина на август почнува мојот одмор.:)

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.972
Поени од реакции
143
Планирам за Грција. Парајлија или Олимпик Бич.. 50-50 се шансите

М

Мрак

Гостин
Би сакала да одиме во Дојран. Поврзана сум со местото. Викаат дека водата била надојдена, па сигурно уште поубаво е. I love Dojran! Дај Боже таму да одиме..

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
не мрдам од охрид :) рај ке биде :)

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Дајте линкови од туристичките агенции тука кај нас?:smir:

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Охрид, како што стојат работите. Инаку, колку што можев да видам/прочитам деновиве, од странскиве дестинации, Грција ми се виде како најевтина од сите можни варијанти, а каде што Турците, лупнале цени до небо.

Така да секој по своја желба и услови. Ја не би во Грција, ни за џабе. :wink:

M

Mario Gómez

Гостин
Oхрид-претерано набилдани цени како хрватско приморје, премногу луѓе...
Струга-грд град, премногу запустен, неубава инфраструктура, неуреден, плажите полни со некултурни косовари...
Дојран-еееех помина време од кога бев таму, памтам како заглавував во калта и се боревме со водни змии цело време...
Преспа-можеби најдобро што нудат нашиве езера, само што ќе немате ноќен живот ко во Охрид...

Албанија...Плажите пренатрупани, секој што му текнало изградил хотел, освен ако не сте во убав и среден хотел на јавните плажи ќе најдете од лушпи од банана и јајца до цели камиони со отпад.Водата нечиста често луѓеето во недостаток од јавни вецеа се кењаат во вода...Совет, ако сте решиле Албанија пробајте кон југ,што поблизу до Грција, поголема култура, тропски и прекрасни плажи, уредени градчиња.Последно време и тамо екстремно набилдани цени така да не ја препорачувам Албанија на никого.Со 200 евра повеќе ќе тргнете 100 км погоре до Црна Гора...Мислам ноу комент...Од прекрасни плажи, ноќен живот, расположени Црногорки и Србинки, ќе се преродиш повторно.Хрватска и Грција се веќе луксус а за Турција , Египет не можам да коментирам не сум бил...Се надевам сите ќе имате убав одмор, само ве молам не идете во Грција:helou:

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Албанија...Плажите пренатрупани, секој што му текнало изградил хотел, освен ако не сте во убав и среден хотел на јавните плажи ќе најдете од лушпи од банана и јајца до цели камиони со отпад.Водата нечиста често луѓеето во недостаток од јавни вецеа се кењаат во вода...Совет, ако сте решиле Албанија пробајте кон југ,што поблизу до Грција, поголема култура, тропски и прекрасни плажи, уредени градчиња.Последно време и тамо екстремно набилдани цени така да не ја препорачувам Албанија на никого.

Истиот совет и од мене.
Ја веќе еднаш се заебав и то лани.Бев во местото пред Драч.Најпрво од се патот е невидена катастрофа.110 км се возат негде за 4 саати.Вечност ќе ви се види.А до Валона и Саранда каде што многу идат наши тоа и е дупло повеќе.За смештај е добро али таму каде што бев за другото срање.Патот во градот е катастрофа центар труе на ѓубре,секој ден снемува струја водата е ептен нечиста.А во Драч колку што некој ми кажа има само 3 семафори?
Значи се на се во наредни 10 години не стапнувам таму.

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Vacation with the folks...OMFG...:vozbud:
Кафе татино на утро...
Пченка на плажа..
Kaрти на зајдисонце...