Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Со оглед на тоа дека ќе идам на апсолвентска екскурзија и почнувам со пракса/работа, летово ќе биде или Албанија или дома.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
па нели сите КУКАМЕ дека немаме пари??????

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Мој предлог до сите што се у можност да си дозволат поскап одмор од просечното е да ја посетат Малта ... Стварно прекрасни журки и пејсажи има во таа мала држава преку лето. :)

M

macgowan

Гостин
Sefce znaci vikas deka se isplati da se odi so kola. jas planiram da odam so kola 4 osobi. pa ako moze da mi kazes nesto okolu cenata za traektot i kolku vreme se ceka dokolku go promasis.
Kako bi zakazal za traekt i slicno? ke mi bide prv pat za krit pa ako moze nesto poveke info.... fala
E pa bate,vaka.Ke otvoris na http://www.ferries.gr/ pa ke kliknis na greek island ferries pa potoa te vodi programata,si odbiras,Pireas pa zavisi do koja luka sakas na Krit-Heraklion,Chania...
Ili,moj sovet ti e,posto e najeftin,odi na www.anek.gr (vozi i Minoan lines i drugi ama da znaes se poskapi) i istoto pravi go tamu.Ke si klikas,ke si vnesuvas i odbiras dal sakas vo kabina ili na deck i sl.pa ke ti dade ceni.
Jas provervav za Chania kolku e pred nekoe vreme i mi se vide poskapo otkolku do Heraklion no ne mora da znaci proveri si sam.
Ne smetaj na toa `da go promasis`ferry-to oti nema cekanje na drug,drugiot odi sabajle drugiot den,pa treba da se menuvaat karti bi se iskompliciralo samo.Zatoa se odi pred vreme sat do dva da bides vo Pirej,pa na Gate E3 mislam bese za Krit,otvori na mapa na Limani Peiraias ke gi vidis gejtovite koj za kade e.
Kola na Krit e obavezna oti ima tolku mnogu da se seta...

M

macgowan

Гостин
...в казанууу...њет!
ето харошо в финландии!

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Во Јуни ќе одам дена во Охрид, а во август си планирам 10 дена во Хрватска. :)

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Дечки, слушнав нешо за Одеса Украина убај муабети. Па да не знај некој нешто појќе информаци, некој ангажмани, пат, престој итн.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Како е во Кушадаси за летување некој да ми даде информации? Колку чини отприлика апартманско сместување, какви се цените на храната, се исплаќа ли да се тепа толкав пат со кола, какво е морето, плажите итн...???

M

macgowan

Гостин
Кушадаси апартмаското сместување е евтино,и општо е поефтино од на рпимер Анталискиот регион или Бодрум.
Види на пр.ова http://www.tripadvisor.com/VacationRentalReview-g297972-d1923634-Golden_Sunset_Complex-Kusadasi_Turkish_Aegean_Coast.html#map
Има и поевтини.Некаде видов и за 30еур дневно апартмани кај Ladies beach.Види на booking.com.
Кушадаси со кола дефинитивно се исплати,цените се нешто поефтини откако Грција.Плажите се добри,морето е супер.Забавата такуѓере.
Имаш must see Ефес.
На влезот во Кушадаси има 2 феноменални аквапаркови Adaland i Aquafantasy,имаат сајтови погледни ги.
Јас 3 пати имам одено,цел тој реон го изроварив со колата.Доста се исплати и хотелскиот смештај,посебно со деца бидејќи во повеќето хотели не се плаќа за до 14 год.деца.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Имаш must see Ефес.
И маст дринк Ефес :)

На влезот во Кушадаси има 2 феноменални аквапаркови Adaland i Aquafantasy,имаат сајтови погледни ги.
Мислам дека три аквапаркови беа, третиот се викаше Waterland мислам. Јас бев у Адаленд, препрепреубаво беше.

--- надополнето ---

Како е во Кушадаси за летување некој да ми даде информации? Колку чини отприлика апартманско сместување, какви се цените на храната, се исплаќа ли да се тепа толкав пат со кола, какво е морето, плажите итн...???
Морето и плажите се топ.
Со кола се исплаќа да одиш али секоја чест ако издржиш да возиш толку време.
Обавезно да одиш во воден парк.
Јас бев оломлани преку агенција и за пат и смештај во хотел со 3 ѕвезди со доручек и вечера платив 200 евра.

--- надополнето ---

И дај бе некој кажете ми дали во Албанија има аква паркови - ако да, нивно место и состојба. Зеленко ќе ви дадам.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Сакам да одам крајот на јуни околу 27-29 на сопствена режија околу 12 ноќевања. Затоа и ме интересира колку отприлика чини наем на четворокреветен апратман (не барам луксузи да има), со пристојна цена и нормално добар апартман, во кој опсег се движат цените, сепак ќе фатам и пред сезона... И колку чинат отприлика цените на храна и пијалоци (дали се изгор скапи или во некоја нормала со оглед дека се работи туристичко место). Знам дека има доста наши луѓе што одат таму, кој преку агенција, кој сопствена режија, затоа и реков да си се распрашам совреме. Ако не се исплаќа да се оди, да барам алтернатива...
А кај јужњациве не е да цапниш, четворокреветен апартман, среќен биди и клима ако има, скромно наместен го изнајмуваат по 35-45 евра од вечер, а храната и пијалоците 3-4 пати повисоки отколку кај нас (ова од луѓе што биле и ми кажувале, лично не знам како е).

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Планирам оваа година да ги посетам плажите на Португалија,во своја режија. Доколку бил некој нека каже како е.
И секако ќе скокнам доле јужно на некој ден,чисто за релаксација,да не ми пишат минус грците.
Се ова во духот кукаме,а одиме на летување.

Kajgana Shop

На врв Bottom