Каде може да најдам? (Општи прашања)

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
кај можам да најдам ланец сличен на оние плетените што се носат на рака, што се купуваат во црква?бев во еден куп цркви, немале, у соборна веке не продавале, а не знаат ни кај ги прават. Манастир некој или...? стварно сакам такво:))

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
ај некој да ми каже дали може да се поднесе тужба против професор за навреда или нешто слично или ке морам да го решам ова на мој начин
Зависи каков напад,каква повреда.... пиши што поточно

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
дали во сабота носи тој автобусот на рекорд што иде, до средно водно!? на страната ја ЈСП го прочитав ова:
и ме збунија. И сакам да прашам колку пари е карта.
и уште едно прашање и не какам више.
-колку има да се пешачи од средно водно до крстот!?
ВОЗЕН РЕД ОД ВТОРНИК ДО ПЕТОК, ВО ПОНЕДЕЛНИК НЕ РАБОТИ

Член од
22 февруари 2012
Мислења
7
Поени од реакции
3
ај некој да ми каже дали може да се поднесе тужба против професор за навреда или нешто слично или ке морам да го решам ова на мој начин
Sekako deka mozesh zavisi za sto se raboti mozesh da idesh da se pozalish kaj vrabotenite i da prezemat nesto a ako ne prezemat slobodno mozesh da go tuzish i nego i tie sto ne prevzmale nisto ... :) POZz

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.747
Поени од реакции
2.562
дали во сабота носи тој автобусот на рекорд што иде, до средно водно!? на страната ја ЈСП го прочитав ова:
и ме збунија. И сакам да прашам колку пари е карта.
и уште едно прашање и не какам више.
-колку има да се пешачи од средно водно до крстот!?
ВОЗЕН РЕД ОД ВТОРНИК ДО ПЕТОК, ВО ПОНЕДЕЛНИК НЕ РАБОТИ
Само во понеделник не вози, бидејќи жичарницата не работи во понеделник. Викенд може да има различен возен ред од делник, ама има податоци на сајтот на ЈСП. Картата е исто како и за било која друга линија - 30 денари или 35 во автобус.

А од средно ако одиш кон крстот по патот има бајаги за одење саат-два сигурно. А по патеките, зависи од кондиција.

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
кај можам да најдам ланец сличен на оние плетените што се носат на рака, што се купуваат во црква?бев во еден куп цркви, немале, у соборна веке не продавале, а не знаат ни кај ги прават. Манастир некој или...? стварно сакам такво:))
Побарај во другите цркви низ Скопје или ако те навее патот за накај Дебар таму ќе најдеш сигурно во Свети Ѓорѓија манастирот. :)

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Незнаев каде да прашам, дали некој знае дали УниБанка експозитурите во Скопје работат во Сабота и во кој временски интервал?

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Тие се викаат бројаници и не треба да ги носиш ако не знаеш за што служат и што значат ;)
Инаку едно време, покрај црквите, ги продаваа и по тезги, панаѓури, во Охрид особено ги имаше на секој чекор...

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
линк од форум од албанциве во Македонија.. anyone ?

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Помагајте заљубен сум веќе 3 години во патикиве ,можев да ги носам се додека кучето не ми ги уништи...стар модел се 2009. Срце ми ломат кога ќе ги видам дома ,а не можам да ги носам , дај помагајте. Каде да барам ,каде има стари модели ? Можам ли во најк да отидам и да им кажам да ми донесат ?

Еве ја љубовта ,три години ги носев и дење и ноќе ,немаа ни гребнатинка ,али она моено створење ги уништи...

Член од
18 септември 2011
Мислења
221
Поени од реакции
24
Дали некој знае каде може да се купи прашак или киселина за чистење на некои стари пари ?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Дали некој знае каде може да се купи прашак или киселина за чистење на некои стари пари ?
Подобро би ти било да си купиш ултрасонично апаратче за чистење на пари кое работи на вода. Која количина на пари ќе чистиш?

Член од
26 февруари 2012
Мислења
38
Поени од реакции
17
Kаде можам да најдам од оние онаквите слични на таквите во повеќе нијанси и приближна цена ко ваквите притоа да бидат во повеќе големина ама оприлика ко за мене ми треба за на подарок?! :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom