kooperativa
Г-ин Пола Милениум
- Член од
- 2 октомври 2012
- Мислења
- 7.633
- Поени од реакции
- 8.601
рачен метал детектор можеш да набавиш/купиш....исто и метал детекторот не е оружје...

рачен метал детектор можеш да набавиш/купиш....исто и метал детекторот не е оружје...
рачен метал детектор можеш да набавиш/купиш.
![]()
по она што го знам, нема никаков проблем да си купиш. само што реално никој нема потреба да го има. али кога се работи за гајгер, е тука одма се префрла топката на радијација која нели е опасна по човекот и од тука причината за некаква дозвола за гајгер. ај ќе прашам па ќе видам колку и дали сум грешка за метал детектороти за нив имаше некој глупости...можеш да го купиш...ама треба нешто лиценца или незнам кој документ.....као фирма , агенција.... инаку не е казниво да го поседуваш....казниво е ако го транспортираш (истото важи и за гајгерот) или го употребуваш надвор од дома.... кај нас некои закони се толку глупи
Neznam dali si slusnal za grupata Cardas,svirat vo Debar maalo a za tocnoto ime na kafanta mozam naknadno da te obavestamДечки некој да ми препорача кафана со чалгии во Скопје и бројче од кафаната ако има![]()
Neznam dali si slusnal za grupata Cardas,svirat vo Debar maalo a za tocnoto ime na kafanta mozam naknadno da te obavestam![]()
ne sum sigurna, ama mislam nostagijaБев во Дебар Маало. Мислам кафаната се викаше Ганза
Буре во лептокарија (не старо буре) одејќи од центар накај карпош одма на почетокот од десна страна прва еДечки некој да ми препорача кафана со чалгии во Скопје и бројче од кафаната ако има![]()
Дали некој знае каде во Скопје има тампони за уши (од оние за бучава што се за спиење)...
Во било која аптека имаДали некој знае каде во Скопје има тампони за уши (од оние за бучава што се за спиење)...
Спортска футрола ?Kako se vikashe toa be na biceps se stava i telefonot go stavas na nego za da ti meri vreme kolku si istrcal izglea u jumbo ima takvo ? 170 den bilo smao kako se vikase da znam kakvo da baram ???
150 денари од Џамбо. Armband, футрола за мобилен за рака - на нашкиKako se vikashe toa be na biceps se stava i telefonot go stavas na nego za da ti meri vreme kolku si istrcal izglea u jumbo ima takvo ? 170 den bilo smao kako se vikase da znam kakvo da baram ???