Каде може да најдам? (Општи прашања)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Да не мислиш на таа кај парк пред семафорите улицата што излегуваш на Илинденска?
Таа кај семафорите лево е вториот линк, таму има Мерида, Свин, Каприоло итн другата на која мислам е малце позбутана.
П.С. Ја најдов, еве ја тука.

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Препорачајте некој психолог во Куманово :)

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.617
Поени од реакции
769
каде би можеле да се најдат заштитни маски за заштита од хемикалии,пестициди и облека која би се користела при употреба на овие стретства :) ...
стварно ме интересира каде се може да се најдат маски за заштита од пестициди и дали некој знае детали како и што се прави за "дезинфекција" неутрализирање на отровите кои може случајно да се најдат на нашето тело ? се нешто ми се врти дека со сапун се мие местото ..?
?

Друже прашај во некоја земјоделска аптека или вторник и петок циганскиот пазар.Инаку деконтаминација се врши со вода и сода односно сапун бидејки сапунот е направен од сода .Ете затоа лошо направија што го укинаа часот одбрана и заштита на тој предмет ке дознаеше се за деконтаминација од било кој отров :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Таа кај семафорите лево е вториот линк, таму има Мерида, Свин, Каприоло итн другата на која мислам е малце позбутана.
П.С. Ја најдов, еве ја тука.
Изгледа ќе земам од таа кај семафорите. Прееска ги прошетав скоро сите. И најдобриот беше во продавницата кај парк (кај семафорите).

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
каде би можеле да се најдат заштитни маски за заштита од хемикалии,пестициди и облека која би се користела при употреба на овие стретства :) ...
стварно ме интересира каде се може да се најдат маски за заштита од пестициди и дали
Побарај по постарите бивши резервисти од ЈНА... многумина не ја вратија опремата...им се шутка по дома негде.. во неа има запечатена гас маска и заштитна НБХ наметка... ете ти бесплатна варијанта

К

Кнез Мишкин

Гостин
Ваква маска можеш да најдев во оние продавници за бои и лакови. Имаше во ГТЦ ми се чини една продавница за ХТЗ опрема.
Ако работиш со пестициди, моја стручна препорака е обавезно да користиш заштитна маска како на сликава. Пестицидите се озбилни хемикалии со нив нема играчка. Кога ќе ја купиш маската распрашај се како и дали се регенерира филтерот.

После користење на овие препарати најдобро е да се истушираш, а облеката да ја оставиш за перење, никако немој да прскаш со кратки панталони или мајца со кратки ракави некои пестициди се апсорбираат преку кожата и можат да те затрујат.
Ако си професионално изложен на пестициди, секојдневно треба да имаш и посебна исхрана, пиј секојдневно млеко или јогурт.
Секогаш кога ќе почуствуваш некоја иритација било на кожата или пак те тера на кашлање и слично, иди на лекар да те прегледа, ова ти го кажувам затоа што пестицидите може да предизвикаат алергии при подолга изложеност.

Член од
10 јуни 2012
Мислења
82
Поени од реакции
57
Знае ли некој да ми каже и да ми помогне, каде можам да ја најдам книгата Осознавање на историјата - Виолета Ачкоска и Даринка Петреска, или некој други книги за факултетот по историја, пошто мислам да се запишам таму.

Член од
18 ноември 2010
Мислења
194
Поени од реакции
101
Итно ми треба каде може да изнајмам собен точак ???

Член од
21 март 2009
Мислења
166
Поени од реакции
2
Дечки не знаев каде да го сместам на друго место оваа прашање.
Каде можам да проверам дали некој е регистриран, дали е во брак ?

Kajgana Shop

На врв Bottom