Каде може да најдам? (Општи прашања)

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.908
Поени од реакции
6.484
1. Дали може да препорачате од каде во Скопје да купам плочест материјал по мерка за вграден плакар, исто така и каков вид на материјал.
2. Дали некои од фирмите што продават дрвени тавански скали нудат услуги за стеснување/проширување на отворот? Ако не, дали имате број од некој мајстор/столар што нуди овакви услуги.
2.1 Доколу некој од вас ставал тавански скали на отвор во бетонска плоча со отвор од нестандардни димензии, како сте ја решиле оваа проблематика без притоа да кршите делови од плочата.

Фала однапред.
1. Plocest materijal secen po merka imas vo kup firmi... Soloprom, Novomak, Prodizajn, Megatehna... Site ovie mozam da gi preporacam. Material ti zavisi od zelba I finansii. Obicno korpus (stranici, polici) odi od iverica, a vrati mozes I iverica, I medijapan

2. Nestandardni dimenzii na otvor moze da bide razlicno... Ako otvor na ploca e pomal od skalite, jas ne gledam drug nacin osven krsenje. Jas sum staval vo obraten slucaj, koga otvorot e pogolem, a prazninata sum ja resil so potpolnuvanje so parce drvena greda koja prvo ja zastrafiv na plocata, a potoa skalite gi strafev na ova parce.

O

ob1

Гостин
Каде можам да најдам организатор за кабли прикачен на биро?
Нешто во овој стил.

s-l1600.jpg

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.574
Поени од реакции
2.793
Shekerot mi e pokacen i na gladno mi e 7, i pocnav da pazam.na ishrana,shekeri i sl.Prestanav so gazirani sokovi i slatki ,so eden zbor gledam da vnesuvan sto pomalce karbohidrati i sl.Da ne dolzam mnogu.Doma pieme ruski caj vo tekot na denot a realno cajot ne mozam da go pijam bez sheker.E sega muabetot mi e mi treba nesto sto ke go zameni shekerot a da prodolzam so cajot.Sega nekoj ke kaze pij bez sheker.Ne mozam.Zemav stevia zasladuvac od Vitaminka kako demek najzdravo ali vkusot ne mi prai merak.Nekoj da preporaca od iskustvo nekoja pozdrava zamena.Fala odnapred

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.940
Поени од реакции
43.931
Shekerot mi e pokacen i na gladno mi e 7, i pocnav da pazam.na ishrana,shekeri i sl.Prestanav so gazirani sokovi i slatki ,so eden zbor gledam da vnesuvan sto pomalce karbohidrati i sl.Da ne dolzam mnogu.Doma pieme ruski caj vo tekot na denot a realno cajot ne mozam da go pijam bez sheker.E sega muabetot mi e mi treba nesto sto ke go zameni shekerot a da prodolzam so cajot.Sega nekoj ke kaze pij bez sheker.Ne mozam.Zemav stevia zasladuvac od Vitaminka kako demek najzdravo ali vkusot ne mi prai merak.Nekoj da preporaca od iskustvo nekoja pozdrava zamena.Fala odnapred
Имаш захарин. Тоа се мали бели како апченца. Тоа е засладувач исто што не се базира на шеќер и реално има океј вкус. Види по аптекиве би требало да го има.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.788
Поени од реакции
10.750
Земи мед, поубав и поздрав засладувач нема.
Чај со медче ти е мерак....јас на пример поред мед, употребувам и маџун
Бел шекер не употребувам воопшто.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.574
Поени од реакции
2.793
Имаш захарин. Тоа се мали бели како апченца. Тоа е засладувач исто што не се базира на шеќер и реално има океј вкус. Види по аптекиве би требало да го има.
Ako mislis na natrenot toa e mnogu stetno,vo nekoj drzavi duri i zabraneto so zakon kako sto citam po nekoj verodostojni sajtovi.Taka da toa otpagja ali sepak fala ti za preporakata.Ako e nesto drugo togas ke prasam po aptekite.
Автоматски споено мислење:

Земи мед, поубав и поздрав засладувач нема.
Чај со медче ти е мерак....јас на пример поред мед, употребувам и маџун
Бел шекер не употребувам воопшто.
I medot e edna od opciite iskreno ali aj vikam da prasam da ne ima nesto shekerasto slucajno kako proizvod a da ne znam za toa.Gledam od Vitalia ima ovosni shekeri (fruktozi) vo pakuvanje od 300gr pa ne znam i toa dali e pozdravo od shekerot ili e samo skap marketing.Za kafeaviot nerafiniran sheker citam deka e isto skoro kako i beliot taka da ne gledam tuka nekoja si korist.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.038
Поени од реакции
3.635
Дали може да се најде некаде низ Скопје ваков уред со кој би се контролирал клима уред кој нема стандардна опција за WiFi? :)

1702250595630.png

Делува дека овој уред од AliExpress го решава проблемот, сепак би требало да го чекам можеби и 2 месеци...

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.591
Дали може да се најде некаде низ Скопје ваков уред со кој би се контролирал клима уред кој нема стандардна опција за WiFi? :)

Прегледај го приврзокот 400634

Делува дека овој уред од AliExpress го решава проблемот, сепак би требало да го чекам можеби и 2 месеци...
nema vrska ,
sega poracav od Ali, i mi dava termin 19,12 za da stasa pratkata.
Автоматски споено мислење:

Jas koristam
Xylit
.
Podobro zdravje!

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Da, vo Makedonija.
Ama sega gledav ushte ednash, toa zavisi od prodavacot.
Ne nudi sekoj brza isporaka. Prebaraj dali nekoj nudi takva opcija.
Никад не ми се десило у Македонија да ми стигне нешто од Али за 2 неделе. Најбрзо шо било е месец и пол.

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.939
Поени од реакции
901
Ако може контакт информации од мајстор што може да вгради плотна и рерна во веќе направена кујна.

Член од
3 јуни 2009
Мислења
385
Поени од реакции
409
Столар или работилница што може изработува кревети на спрат по мерка?

Друго прашање: Фирма за ПВЦ прозори?

Kajgana Shop

На врв Bottom