- Член од
- 5 ноември 2012
- Мислења
- 2.908
- Поени од реакции
- 6.484
1. Plocest materijal secen po merka imas vo kup firmi... Soloprom, Novomak, Prodizajn, Megatehna... Site ovie mozam da gi preporacam. Material ti zavisi od zelba I finansii. Obicno korpus (stranici, polici) odi od iverica, a vrati mozes I iverica, I medijapan1. Дали може да препорачате од каде во Скопје да купам плочест материјал по мерка за вграден плакар, исто така и каков вид на материјал.
2. Дали некои од фирмите што продават дрвени тавански скали нудат услуги за стеснување/проширување на отворот? Ако не, дали имате број од некој мајстор/столар што нуди овакви услуги.
2.1 Доколу некој од вас ставал тавански скали на отвор во бетонска плоча со отвор од нестандардни димензии, како сте ја решиле оваа проблематика без притоа да кршите делови од плочата.
Фала однапред.
2. Nestandardni dimenzii na otvor moze da bide razlicno... Ako otvor na ploca e pomal od skalite, jas ne gledam drug nacin osven krsenje. Jas sum staval vo obraten slucaj, koga otvorot e pogolem, a prazninata sum ja resil so potpolnuvanje so parce drvena greda koja prvo ja zastrafiv na plocata, a potoa skalite gi strafev na ova parce.