ВМРО ќе го укинеСе комуњари биле бе овие....
аман немој така....ако сакаш да знаеш славењето на први мај започнало од САД...ДА во чикаго кога работници се побуниле:smir:ВМРО ќе го укине
Се што е комуњарско е труло, а дрвото што не дава плод се сече и се фрла во огин.
Па нормално во Горно Којнско, дваесетина километри одалечено од центарот на градот, убаво местенце т.е. планина, иначе ке одам со друштво а таму ке седиме во една викендичка... и си се знајт скара, пијалоци, музика, зезања а можеби и едно турнирче, само да ни се погодит денот
Активно сме вклучени во протестите со добра скара, големи кременадли и неколку флаши пиво. Кромид по желба.Цел нормален свет за 1 мај иде на протест, се бори за правата на работниците. Но, ние како најбогата земја на светот со најсреќни граѓани ќе мрсиме брци на некоја ливада.
И после некој ни е крив за малите плати. Додека се прави пикник наместо револуција така ќе биде.
Брате јас живеам во Којнско, пази не горно (то е планина) долу кај плажине и од Охрид до Којнско има 7 километри а до горно Којнско има уште десетина па тука се негде се бедат 17-18 километри..Аман бе другар, Горно Коњско е максимум 7 километри оддалечено од Охрид
Една каса пиво (24 пива) ти се 750 денари мислам.За Дојран,оддамна не сум бил.За Мај качуват ли цените у супермаркетите т.е. на пивото :smir:?
Тапа?Kако бе никој не иде ваму река, Тресонче...Источна Македонија е тапа,сум бил секаде...:nenene: