LustingVertigo
Snopdan Dogovich
- Член од
- 1 декември 2017
- Мислења
- 833
- Поени од реакции
- 1.215
Каде може да најдам коњски мадлаци? За другар прашувам бидеќи заслужува
И јас само во Рамстор сум нашол. Порано го купував често, ама прочитав нешто за него што ме одврати од желбата да јадам басмати.
baki sho e fintata so orizot?+ е поздрав од било кој друг ориз.
Басмати не се произведува во Македонија, туку таму Пакистан, Индија. Обично се извезува во големи количини спакуван во големи вреќи во кои многу често мувлосувал. За да не се создава мувла, го прскале со хемикалии, за да остане "свеж". Сега, ова е тоа што сум читал, не можам да тврдам дека е така, ама постои сомнеж. Затоа најдобро - кочански.baki sho e fintata so orizot?
sho e problemot so basmati?
jas najchesto jasmin ili basmati kupuvam (ne sum vo mkd).
Земи обичен оризParboiled ориз ми го решава проблемот. Зрното не е лепливо и се двои како што сакам. 900 грама чини 105 денари, 4 пати поевтин од басмати
Jas zemam od Albania, 5kg nekade 20 Evra. Odlicen kvalitet.Басмати ориз. Каде бре да најдам басмати што не е толку изгор скап. До сега само во Рамстор најдов али 500 грама е 240 денари. Тинекс, Веро, Жито, Кам, Стокомак, Кипер никој од овие нема басмати. Во Веро има еден што го пишува басмати дека е али везе нема само е подолго зрно. Значи не ми треба Long Grain Rice, не е Басмати тоа.
Работата е што само басмати можам да го направам како што сакам затоа што е сув и нелеплив, па секое зрно посебно паѓа и се двои откако ќе се зготви.
Firmava sto go prodava, ima prodavnici na nekoluku lokacii po Albania i Kosovo (Lokacii). Jas za sebe imam prijatel sto ide redovno za Albania, pa narucuvam preko nego.