Каде да наjдам? [Food Edition]

  • Креатор на темата Креатор на темата davidov
  • Време на започнување Време на започнување
За проба подобро е помалку, ама ако тргне работата тогаш тоа од 25 кила не изгледа лошо. :D

Сега сум на дилема дали камен и метална плотна (за пица), а ми се вртат низ глава некои идеи за фурна на плин.
Метал.
 
За проба подобро е помалку, ама ако тргне работата тогаш тоа од 25 кила не изгледа лошо. :D

Сега сум на дилема дали камен и метална плотна (за пица), а ми се вртат низ глава некои идеи за фурна на плин.
Ќе правиш фурна или за во релна?
За првото камен, за второто метална плотна ама нема да најдеш кај нас.
 
Планот е да земам парче метална плоча дебела 6-10 мм од железарија/браварија, потоа да го обработам со брусилка да го избрусам површинскиот слој и ивиците, па на крај неколку „зреења“ со зејтин или маст во рерна.
Автоматски споено мислење:

Тие металните плотни од продавница се прават од некој посебен челик? Претпоставувам дека се работи за обичен mild steel.
 
Последно уредено:
Планот е да земам парче метална плоча дебела 6-10 мм од железарија/браварија, потоа да го обработам со брусилка да го избрусам површинскиот слој и ивиците, па на крај неколку „зреења“ со зејтин или маст во рерна.
Автоматски споено мислење:

Тие металните плотни од продавница се прават од некој посебен челик? Претпоставувам дека се работи за обичен mild steel.
Најверојатно, за овие зборам јас
 
Басмати ориз. Каде бре да најдам басмати што не е толку изгор скап. До сега само во Рамстор најдов али 500 грама е 240 денари. Тинекс, Веро, Жито, Кам, Стокомак, Кипер никој од овие нема басмати. Во Веро има еден што го пишува басмати дека е али везе нема само е подолго зрно. Значи не ми треба Long Grain Rice, не е Басмати тоа.
Работата е што само басмати можам да го направам како што сакам затоа што е сув и нелеплив, па секое зрно посебно паѓа и се двои откако ќе се зготви.
 
Басмати ориз. Каде бре да најдам басмати што не е толку изгор скап. До сега само во Рамстор најдов али 500 грама е 240 денари. Тинекс, Веро, Жито, Кам, Стокомак, Кипер никој од овие нема басмати. Во Веро има еден што го пишува басмати дека е али везе нема само е подолго зрно. Значи не ми треба Long Grain Rice, не е Басмати тоа.
Работата е што само басмати можам да го направам како што сакам затоа што е сув и нелеплив, па секое зрно посебно паѓа и се двои откако ќе се зготви.
И јас само во Рамстор сум нашол. Порано го купував често, ама прочитав нешто за него што ме одврати од желбата да јадам басмати.
 
И јас само во Рамстор сум нашол. Порано го купував често, ама прочитав нешто за него што ме одврати од желбата да јадам басмати.
Parboiled ориз ми го решава проблемот. Зрното не е лепливо и се двои како што сакам. 900 грама чини 105 денари, 4 пати поевтин од басмати :cool:
 
Parboiled ориз ми го решава проблемот. Зрното не е лепливо и се двои како што сакам. 900 грама чини 105 денари, 4 пати поевтин од басмати :cool:
+ е поздрав од било кој друг ориз.
 
Ги имаше во фреш сторе но информацијата е стара 2 години
 
Басмати ориз. Каде бре да најдам басмати што не е толку изгор скап. До сега само во Рамстор најдов али 500 грама е 240 денари. Тинекс, Веро, Жито, Кам, Стокомак, Кипер никој од овие нема басмати. Во Веро има еден што го пишува басмати дека е али везе нема само е подолго зрно. Значи не ми треба Long Grain Rice, не е Басмати тоа.
Работата е што само басмати можам да го направам како што сакам затоа што е сув и нелеплив, па секое зрно посебно паѓа и се двои откако ќе се зготви.
Најде ли некаде по нормална цена? Јас последно земав од ДМ, ама излезе дека е интегрален, не се вари у пм...

dmbio-riza-basmati-integralna
 
Најде ли некаде по нормална цена? Јас последно земав од ДМ, ама излезе дека е интегрален, не се вари у пм...

dmbio-riza-basmati-integralna
Басмати не, треба од странство да носиме изгледа :confused: Овој која цена е?
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom