Kako be ne priznavaat garancija?ONAZIS напиша:Ajde pomagajte sega kade da kupam nov mobilen telefon ? Firmite kako Mobimak, Kosmofon ,Impuls i Germanos ne doagaat vo obzir zatoa sto ne priznavaat garancija?:cug:
зошто не од германос?sasha напиша:Od bilo kade,samo ne od Germanos!Pozz...
Јас искрено не сум воопшто задоволен од Германос...од проста причина што купив телефон, телефонот после еден месец ми се расипа и на сервис ми го држеа 2 месеци т.е. максимум оној рок што е предвиден во гаранцијата.Necrophilia напиша:зошто не од германос?
уау... :shok:city напиша:Јас искрено не сум воопшто задоволен од Германос...од проста причина што купив телефон, телефонот после еден месец ми се расипа и на сервис ми го држеа 2 месеци т.е. максимум оној рок што е предвиден во гаранцијата.
Башка имам едно икуство: се јавувам еднаш во Здружение на потрошувачите да реагирам за една друга фирма за мобилни, и само што им спомнав дека станува збор за мобилен телефон, прво што ме прашаа е дали е од Германос? Затоа што неверојатно е голем бројот на луѓе што се жалат од нив.
Иначе, од прилично сигурни извори имам слушнато дека дел од телефоните им се репарирани...а да не зборам за тоа дека персонал воопшто не им е услужен
За ова дефинитивно си во право. А од друга страна имаме пазарна економија каде што сите се стремат скоро „по секоја цена„ да го максимизираат профитот т.д. судејќи според ова ваквите работи не треба многу да те чудат!Necrophilia напиша:уау... :shok:
мене глупо ми е што некои мобилари почнаа да се мешаат многу во бизнисот за компјутери,