Каде би сакале да живеете?

I

Ivanovska

Гостин
Ништо не ми фали во Македонија каде што си живеам!

L&M

Член од
19 јули 2011
Мислења
130
Поени од реакции
15
Во Италија, на море некаде :D

Член од
10 јануари 2011
Мислења
238
Поени од реакции
306
Некаде каде што ти бараат талент и образование за да се вработиш, каде не мора да се плашиш дека со наредното менување на власта леташ од работа ко смачкан комарец, каде на шалтер не те бркаат со документите по глава како роб и тоа од трети разред и момата барем ти го зборува мајчиниот јазик и знае барем да го отвори ворд, каде на болница пред да изгубиш свест не те прашуваат дали имаш да платиш туку ти пружаат помош и тако даље...
Инаку би ја издвоила Канада, ама повеќе сакам топло па ќе ги додадам Австралија и Нов Зеланд

Член од
5 октомври 2010
Мислења
976
Поени од реакции
308
Брегот на Калифорнија, Флорида или Австралија.

Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
Во Македонија ми е добро ... тука и сакам да останам ! :)

LGBT

Weird
Член од
20 јули 2011
Мислења
329
Поени од реакции
157
Би сакала да живеам во LA.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Планина. Наоколу разновидна и многу бујна вегетација. Околу мене 20км нема ни животинка нити човек. Огромна карпа на која си седам, а удолу огромна провалија. Во близина пештера каде би можел да се засолнам. Ех, да можев...

Agent014

F.U.B.A.R.
Член од
26 октомври 2010
Мислења
379
Поени од реакции
147
Моментално сум у Малта , така да добро ми е :)
Инаку сакам некаде на некој Карибски остров да си имам шанкче на плажата , 365 дена сонце , океан , бикини , убавини ... :)
Други опции ми се : Кипар, Јапонија, Австралија и можда САД.
Од градови : Штип :D , Дубровник , секој град шо има излез на море или океан.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
386
Поени од реакции
98
некое место што ќе го чувствувам како мој дом, моментално не се наоѓам на тоа место :) претпоставувам тоа ќе биде некое егзотично место

С

Сатори

Гостин
Па добро јас сакам да живеам во библиотеката на Ватикан, ама тоа не може да биде ни sci-fi.
Претпоставувам дека во некое село во Ирска би била многу среќна или во Сан Антонио.

B

babsyy

Гостин
Турција, ама многу многу сакам. Штета што обврски ме задржуваат тука, штом се ослободам, сигурно ќе си го исполнам сонот. За мене поубаво место, народ од таму - нема.:pipi:

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Отсекогаш сум сакал да живеам или барем еднаш да го посетам London :(

Kajgana Shop

На врв Bottom