Кавадаречки речник

S

smart ass

Гостин
Ве молам кавадарчани што сте на форумот кажете го ова име на кавадаречки :costumed2Наке Лифтоффт:mist: верувам дека знаете за кој ви зборувам....

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
28
Ве молам кавадарчани што сте на форумот кажете го ова име на кавадаречки :costumed2Наке Лифтоффт:mist: верувам дека знаете за кој ви зборувам....

Наќо Липотов да и го ..... :pos2::pos2: на нана му :pos2::pos2: Васо поубаво ќе ти го објасне комшија му е :tapp:

Член од
28 февруари 2009
Мислења
284
Поени од реакции
138
Наќо Липотов да и го ..... :pos2::pos2: на нана му :pos2::pos2: Васо поубаво ќе ти го објасне комшија му е :tapp:
Па ајде нека објасни затоа што многу ме интересираат информациите за тој човек... позд и фала

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
28
Па ајде нека објасни затоа што многу ме интересираат информациите за тој човек... позд и фала
izlisno e pozzz:mist:

Ако ви требаат повеќе информации за овој човек можете да се обратите на улица Дисанска без број или поточно на градски парк во Кавадарци под градски стадион Тиквеш во ресторан Парк он таму е дење ноќе па шо ви требе опитајте го ја човекот не го знам ако знае некој нека ви каже..:vozbud:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Aj bre od tolku coveci u gradot vi najdote bas za Nakjo Lipotov da lafite, aj batali te go tamu, ne e interesen tia.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Чеки да ви кажам една случка од порано шо а памтам.
Порано ка излеваме у Еми, тоа додека работеше уште, и само на Хип Хоп журки одеме :pos:
И иде едно баце, така горноселска фаца имаше, се гледа крупно дете се земјоделие дека се баве, и му вика на Блажо Индијанецот (он пушташе музика тоги), вика, “Баце, пушти ми а Кенеди Шоп ај, таа песна сакам да а слушнам“
Човекот му вика дечко не одговара таа песна сеа, после че видам, и воа му се подврати и му вика, “Море баце не се заебавај сос мене ти, пушти а Кенеди Шоп дан ти и скапам писките“ :pos2: :pos2:

Леле се обмочаме ка го слушнаме, соС мене ка речи крај беше :pos2:, ни па оти и заминатки така 6 кила бунар маанаме другарите и се веселеме, па се ни беше смешно :pos:

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Де тисните го тиа џамот, ме шиба промаа

iq0r

Mic drop
Член од
4 октомври 2008
Мислења
63
Поени од реакции
2
ааааааа шо е воа шо слушам туа на кавдарчани посебен третман а ???ахахуахуахуа никој неможе сонас!

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
28
Море ај да ојме ки Блажо кафенето да расцепиме по некоа ракија и да мсниме една салата ногу убави салати имало слушам а и келерки дан имало вечер Тасо црни дан свирел:vozbud: :pos:

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Гледам по темиве нема тема за Кавадаречки дијалект или речник па за тоа тиа шо знаат за кавадаречки речник нека навалат нека пишат еве јас ќе напишам нешто...:pos2:

Кавадаречки речник :pos2:

1. Здраво колега,одамна не сме се виделе.....Кај си бе да те е..м
2. Паднав.....Се еба се срина.
3 .Навистина?..... Шо лафиш бе?
4. Не се согласувам со вас.....Не е така таа
5. Јас не се согласувам по ова прашање.....Кој ве е*е сите
6. Која функција ја има господинот ?..... Кој к*р фактор е он тука?
7. Господинот е многу образован..... Он е голем пе*ер
8. Вашата секретарка е многу љубезна..... Ја е... ли ти оваа бе ?
9. Ќе ве молам излезете..... Ај, гитла од тука
10. Не сме заинтересирани за реклама..... Кој к*р ќе ни е нас реклама

:pos2::pos2::pos2:

1. Како е на кавадаречки жолто ?
- Ж'то.
2. Како е многу жолто ?
- Ногу ж'то.
3. Како е многу многу жолто ?
- Ногу ногу ж'то.
4. Како е многу многу многу жолто ?
- Ж'то у пичку матер.

:vozbud::vozbud::vozbud:

Уште некои останати фрази :

гром удари - м'ња м'сна
направи го - онади го
туѓинец во ноќта - јабанѓија у никое време
сунчане скале - лесвица на припек
Никола Тесла - Коло прашалката
жолт, долг волк - ж'т, д'г, в'к
ве молам - не се прави педер
вие се шегувате со мене - ама ти си го ладиш со мене изглеа
почнав да перам облека - курдисав алишта да перам
имаш земјоделска убавина - ѓоа мотика си у фацата
тргна - киниса
тргна работата - киниса да курдисуе
туркам - чуркам:pos2::pos2::pos2::pos2:
Пу да ве е**м у тоа човеците :pos2::pos2::pos2:
Другар друг пат коа че сакаш да ми копираш други постови, прво прашај ме дали може да ми го ископираш постот или пак барем нешто смени од него, гледам до анимација точно си го ископирал, а и исто точка и запирка...

А инаку еве го мојот пост во другата тема за Кавадарци http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2000082&postcount=197

Барем да прашаше, може ли copy > paste... Срамота...
ц ц ц ц

MacuShh. x3

Zver (xx
Член од
1 април 2009
Мислења
33
Поени од реакции
1
Еееееее нееее .. Нема лабаво ки кавадарчани :pipi:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Од Кавадаречки знам само: ч`ом, ч`јам, ч`дом (превод: ќе одам, ќе јадам, ќе дојдам) :smir:

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
28
Од Кавадаречки знам само: ч`ом, ч`јам, ч`дом (превод: ќе одам, ќе јадам, ќе дојдам) :smir:
Воа баце не е на Кавадаречки кој те прелагал така воа на Прилепски е инаку на Кавадаречки би изгледало вака.Ќе оам ќе јааам ќе доам :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom