КУПИЛАПТОП предупредување

Член од
25 декември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
5
Здраво до сите одфорумов. Сакам ,како оштетен корисник, колку што можам повеке да ги предупредам луѓето да не купуваат прозиводи од Kупилатоп (USANOTEBOOKS) компанијата. Зошто? Епа сите прозиводи се, или втора рака,или фабричка грешка, или Кинески......... Цените се доста примамливи,ама пазете се. Јас од таму купив DELL Inspiron 1521, и после само година дена, цркна, и неможеше во нивниот сервис да се поправе, туку морав да одам во макпетрол и да платам ДУРИ 10.000 денари. А кога го купував, во купилаптоп беше 35.000, а во Макпетрол 45.000 ден.И нормално се полакомив по поефтиниот,ама ете..... 10.000 денари пак ги дадов, ама со еден куп главоболки, затоа што тој ми беше службен компјутер, со еден куп фактури,ценовници,барања.................. Само држете се понастрана од купилаптоп. Поздрав

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
како беше тоа, едно кокиче не ја прави пролетта? па така е и за ова! не мора да значи дека ако на тебе ти се расипал и одма сите не чинат, не знам што...едно другарче зема пред речиси две години исто Dell Inspiron, не знам точно која бројка беше, ама не е ни битно, и си го користи и нема никаков проблем. Друг другар зема ист лаптоп од Макпетрол, го плати едно 150 евра поскапо, послаб му е во конфигурација и плус веќе го има носено на сервис за поправки (не знам точно што проблем имаше.) така да, кога станува збор за техниката, важи едно правило - треба да ти се погоди тоа што ќе го купиш! ако сакаш директно од Dell земи го, ако немаш ксмет да ти се погоди, џабе ти е, ќе го шеташ по сервиси цело време.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Немора да значи дека од таму не чинат, тебе ти се расипал после една година што значи дека додека они ти гарантирале (бил под гаранција) уредот бил во ред.
Плус зависи и како го користиш, колку го трескаш итн...

Поточно што ти откажа од лаптопот? Кој дел?

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Тууу 35 000 денара си дал за скапаниц со сумњиво порекло. Само ново од фирма со овластен сервис.

Ха Ха Ха, Мора да напоменам дека МСИ лап топите се со Меѓународна Гаранција. Никад нема да се расипе, али еве ако нешто се зезне кај и да сте во светов ќе го направите без паре. :smir:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Тууу 35 000 денара си дал за скапаниц со сумњиво порекло. Само ново од фирма со овластен сервис.

Ха Ха Ха, Мора да напоменам дека МСИ лап топите се со Меѓународна Гаранција. Никад нема да се расипе, али еве ако нешто се зезне кај и да сте во светов ќе го направите без паре. :smir:
Ти акции да не имаш во MSI што толку си загреан за нив?:pos2::pos2:

x7Monster

kajgAnster!
Член од
4 декември 2009
Мислења
325
Поени од реакции
6
Човекот сака да ве предупреди да не се излајнете да земате од КУПИЛАПТОП.Пошо сум слушнал USANOTEBOOKS, уште кога кардирав, дека од таму нема ни еден кардер што ќе изврши работа за некој клиент.Гледајте си :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
а од кај да знаеме дека не си ти од макпетрол ? и шириш нелојална конкуренција ? :)

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
како беше тоа, едно кокиче не ја прави пролетта? па така е и за ова! не мора да значи дека ако на тебе ти се расипал и одма сите не чинат, не знам што...едно другарче зема пред речиси две години исто Dell Inspiron, не знам точно која бројка беше, ама не е ни битно, и си го користи и нема никаков проблем. Друг другар зема ист лаптоп од Макпетрол, го плати едно 150 евра поскапо, послаб му е во конфигурација и плус веќе го има носено на сервис за поправки (не знам точно што проблем имаше.) така да, кога станува збор за техниката, важи едно правило - треба да ти се погоди тоа што ќе го купиш! ако сакаш директно од Dell земи го, ако немаш ксмет да ти се погоди, џабе ти е, ќе го шеташ по сервиси цело време.
count it 2, хп павилион земен од usanotebook цркна по година дена користење сеуште не сум го однесол на сервис

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе немора да значи дека лап-топот од купи лаптоп е шкарт или фуш. Точно е дека компјутерите се изложбени модели (кои се користени при презентации, тестирања бла бла бла), но истото може да ти се случи и со најнормален компјутер што го продаваат за нов.

Инаку, според сите искуства од колеги се во Македонијава е шкарт, така да сеедно е од каде ќе го купиш компјутерот (освен некој ако не ти го довлечка од Америка). Јас до сега сум имал 4 лап-топи донесени од Америка. Сите се погодија топ, моментално работам Compaq Presario v2000, машината ја користам како декстоп, што значи не е изгаснат веќе втора недела (спуштам торенти нон стоп). За овдешните неможам да коментирам многу (мада Pavilion треба да се добри бидејќи имаат интернационална гаранција), сум немал прилика да купам од тука.

Член од
15 април 2009
Мислења
62
Поени од реакции
2
ја имам инспирон исто од кај нив земен, едно година и пол до сега нема никаква мака, 3 другари имат ист модел, исто време и никој немал мака, но не е проблемот ни кај нив ни во макпетрол, бидејки не знам дали знаете ама јавна тајна е дека кај секој 4 дел лап топ има фабричка грешка и се наоѓа на 3 место на марка лап топи кои најчесто се расипуваат

па на кој каква му била среката :)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
ја имам инспирон исто од кај нив земен, едно година и пол до сега нема никаква мака, 3 другари имат ист модел, исто време и никој немал мака, но не е проблемот ни кај нив ни во макпетрол, бидејки не знам дали знаете ама јавна тајна е дека кај секој 4 дел лап топ има фабричка грешка и се наоѓа на 3 место на марка лап топи кои најчесто се расипуваат

па на кој каква му била среката :)
А кој се на прво место :)

AleksandarT

Reckless
Член од
16 ноември 2005
Мислења
180
Поени од реакции
9
јас на почетокот на октомври земав Gateway P7809-FX од КупиЛаптоп , 55 000 денари, не сум имал никаков проблем до сега со него, топ е , супер перформанси.
како што нагласија некој од корисниците погоре , зависи како ќе ти се погоди , не значи дека продаваат втора рака или не ти знам што.
мојот си го отворив пред мене , и виндоусот си го сетирав сам ( дирекно од Gateway сетирањата) така да.....

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Здраво до сите одфорумов. Сакам ,како оштетен корисник, колку што можам повеке да ги предупредам луѓето да не купуваат прозиводи од Kупилатоп (USANOTEBOOKS) компанијата. Зошто? Епа сите прозиводи се, или втора рака,или фабричка грешка, или Кинески......... Цените се доста примамливи,ама пазете се. Јас од таму купив DELL Inspiron 1521, и после само година дена, цркна, и неможеше во нивниот сервис да се поправе, туку морав да одам во макпетрол и да платам ДУРИ 10.000 денари. А кога го купував, во купилаптоп беше 35.000, а во Макпетрол 45.000 ден.И нормално се полакомив по поефтиниот,ама ете..... 10.000 денари пак ги дадов, ама со еден куп главоболки, затоа што тој ми беше службен компјутер, со еден куп фактури,ценовници,барања.................. Само држете се понастрана од купилаптоп. Поздрав
Да не работиш ти дечко во АМЦ :smee::smee::smee:.
Сум купувал се и сешто од Купи Лаптоп и понзнавам многу кој купиле лаптопи и такви работи па немало ама баш никаков проблем.

Како и да е нормално техника е неможе секогаш да се погоди како што треба, ако почнат да пишат сите дека по нешто им се расипало од каде ќе остане ние да купуваме?

Е така ајТ сега .....

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
u sekoj slucaj vaka ili taka vo kupilaptop laptopite se vekje otvoreni od nekoj pa go vratil ne mu se svigjal ili neznam sto i deckive u makedonija gi shitkaat

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
Немора да значи дека од таму не чинат, тебе ти се расипал после една година што значи дека додека они ти гарантирале (бил под гаранција) уредот бил во ред.
Плус зависи и како го користиш, колку го трескаш итн...

Поточно што ти откажа од лаптопот? Кој дел?
не е прв не е ни последен...неможе сите да ги ТРАСКААТ нели...
значи мора да има нешто што не е во ред...

Kajgana Shop

На врв Bottom