Секој владетел од тоа време кој и да е има крв на рацете.Свесно или несвесно,намерно или ненамерно.Ако почниме да зборуваме што се се случувало на Голи Оток ќе ни треба нова тема.Тито себеси не се сметал за тоа за што себеси се сметал Хитлер.Кога ќе разберете дека хитлеровата омраза кон Евреиите била траума од детството.Евреиите не го примиле на ликовна академија(се шпекулира дека ако бил примен на факултетот немало да има втора светска војна ама тоа се шпекулации неможе да се знае)
Верувај дека ако не до ден денес Хитлеровите идеии ќе владееле уште многуу многуу години.Гнасно,невкусно и страшно е кога ќе слушам како енкој го правда Хитлер.Се прашувам дали кога некои зборуваат со восхит за Хитлер мислат на милионите Евреии на кои им биле сечени рацете(ЖИВО),врз кои биле избршувани експерименти,жените кои биле силувани,децата кои биле сакатени,старите кои биле терани на тешки физички работи е тоа кај Тито го немало.
Ако одиме по логиката за одговорност за убиства тогаш...11/9/2001 одговони се властите во САД зошто покрај ЦИА и ФБИ(најголемите светски разузнавачки служби)не се спречил настанот,а верувај дека знаеле определени луѓе од власта сигурно! тоа што се случи рпед некое време во Норвешка одгворни треба да бидат властите затоа што не го спречиле...наши Раштански Лозја што уште и се се знае и ништо не се знае?одговорно треба да бидат властите.
Сакам да кажам дека никој владетел не бил совршен и дека во кое и било време имало убиства за кои(примерот со Југославија што го даваш) знаеле,секако дека знаеле,само определени луѓе од властите кои си ги терале своите интереси.
КИНА СЕ ДЕКЛАРИРА КАКО КОМУНИСТИЧКА ЗЕМЈА АЛООО!Се разбира дека не е истиот комунизам од порано ама столбовите,структурата е истата само се сменети некои фактори за да им биде усовршен на нив.
Ко прво... тие 6 милиони евреи... хех 6 милиони (т.е. маркетинг) никој не ги спомна 20те милиони руси, и останатите кои погинале...
едно квалитетно видео за евреите, тие кои ни го вртат светот и ни го качат на сите во ребра (само ради евреиве почнав да го подржавам хитлер иако не ми е омилен)
Социјализмот овдека иначе бил саглам систем (значит од муабети касно по тој систем сум роден, ама не велат сите за џабе дека господ по земја шетал) Религијата била забраната во наводници, само на места кај шо имало претеризми кој ги пријавувале луѓето кои на бадник на полноќ влегувале во црква со скали на полицијата а денес се најголеми македонци/христијани...
Тито не чинел, yeah right... Единствената (да ја наречам) индустрија во Македонија пред Тито била ЧИК Куманово (кожарата), а после Тито сме развиени индустриски многу, само шо проблемот е шо од 90та навака се се продаде...
--- надополнето: Aug 12, 2011 12:17 AM ---
1. Ја ти кажав само да ми кажеш со која бројка на убиени се шпекулира за Сталин ,Мао па и Тито..
Ако убиеш 50 милиони си злосторник, а ако убиеш 1 човек си убиец..ама и со 1 убиен си убиец.. Голи Оток,немој да ми кажуваш дека за тоа Тито немал појма.. ..... Ченто,Брашнаров и компанија.. немој да ми кажеш дека врска немаат со Тито.. Маршалот бил ВРХОВЕН командант,од тајна полиција па до војска..а кој е главниот тој де факто ја сноси вината макар и за 1 изгубен невин живот.
2. Не се слагам во потполност дека комунизмот го спречил фашизмот..и да не бил комунизмот,западот ќе го спречел.. на чело со САД,Франција.Британија..т.е. демократските системи
3.Сакаш да кажеш дека Сталин и Мао немале верска со комунизмот..ОК, прифаќам..тогаш е излишно да се говори за некој комунизам,ондак не ни постоел ,штом СССР и Кина од тоа време не биле комунистички,излишен е муабетот да се тера понатаму
брате Цитро... шо психотропни супстанции користиш?
Или си тежок Македониста (потомок на Александар) или прајш инает муабет...
Решавачката битка во втора светска војна била Курск... најголемата тенковска битка досега (русија така?)
Хитлер го спречила зимата, 3 години опсада на Сталинград и сепак не влегле внатре...
Во Берлин, руско знаме се веело...
и ај сеа убеди ме дека демократските системи победиле: Британија била бомбардирана, Франција: Хитлер поминал под триумфалната капија, а САД се куравале пошо никогаш не ни имале војна на нивна почва (освен глупите нивни граѓански војни и коа изубиле све од староседелци)