КОМУНИЗАМ-промашена или совршена идеологија

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Ајде да размислиме вака:Ако сега бевме под комунизам можеби немаше ни интернер да имаме па со тоа немаже да знајме како функционора светот подалеку од дворон на комшијана.Шо сакам да кажам.Ако сме под комунизам немаше ни да дискутираме на ваква тема пошо ке беше забрането.Немаше слободно да си го кажиме мислењето и ке стоевме на мртва точка.(Што ке ми вредат парите кога во продавница нема леб да купиш.За жал пак сега обратно од тоа има се само пари не)
Така да јас го сметам комунизнот за ЗЛО.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.130
Поени од реакции
795
Ајде да размислиме вака:Ако сега бевме под комунизам можеби немаше ни интернер да имаме па со тоа немаже да знајме како функционора светот подалеку од дворон на комшијана.Шо сакам да кажам.Ако сме под комунизам немаше ни да дискутираме на ваква тема пошо ке беше забрането.Немаше слободно да си го кажиме мислењето и ке стоевме на мртва точка.(Што ке ми вредат парите кога во продавница нема леб да купиш.За жал пак сега обратно од тоа има се само пари не)
Не си го разбрал комунизмот ич...
Бркаш комунизам со Титова Југославија и Стаљинова Русија...

Член од
20 јуни 2011
Мислења
119
Поени од реакции
28
Тешко дека нешто ќе ја смени човековата природа, оти тоа е ЧОВЕКОВА ПРИРОДА.
Тоа ти се милиони години на еволуција во кој важеле правилата на природна селекција, милиони години во кој човекот бил примарно заинтересиран за сопствените интереси, а не за алтруизам и сл.

Друг проблем е што едноставно нема доволно природни ресурси на Земјата за 7 милијарди да го живеат животот како ќе им текне, во лагода и уживање, барем не за подолг период. Замисли на пример ако на сите возрасни на земјата им се даде по еден автомобил, од кај ќе се најде толку нафта во светот? Ами автопати за истите? Ами паркинг? Може ли да замислиш кој сообраќаен метеж ќе настане?
Или сите да можат да отпатуваат на одмор каде сакаат во светот бесплатно, кај ќе се најдат толку авиони и гориво за истите?

За да се воведе некоја еднаквост во светот треба да им се ЗЕМЕ од животниот стандард на луѓето во развиените земји за да им се даде на тие во сиромашните земји.

Е сега најтешката задача, најди ми политичар во западните земји кој пред избори, на митинг ќе рече, луѓе ако јас дојдам на власт ќе ви скратам 50 % од платата, ќе може да купувате само 1 литар бензин дневно и ќе може да јадете само еден хамбургер дневно оти треба да ги помогнеме тие што живеат во сиромашните земји. Таков нема да се најде а и да се најде сигурно нема да ги добие изборите.

Зошто?

Оти тоа е ЧОВЕКОВА ПРИРОДА.

Поради ова мислам дека нема да видиме нешто слично на комунизмот или било какво друго колективистичко уредување во догледно време.
со последново се сложувам за колекивното уредување.Иначе небирекол дека нема за сите на земјава.Тие Африка што трпат за вода сега одма можат да дбијат ма некој си феудалци таму си тераат свои интереси и се иживуваат непуштајчи да помине помош.
Сега веќе сме ДЕМОКРАТИЈА и нетреба за колективни уредувања па ни да зборуваме затоа што целиот народ(demosot)владее а не само колективот.Затоа си имаме алтернативи(измени на суштините)од СОЦИЈАЛИЗМОТ,КОМУНИЗМОТ,КАПИТАЛИЗМОТ,па дури и од ФАШИЗМОТ :)
СОЦИЈАЛИЗМОТ,КОМУНИЗМОТ=Социјалдемократија,демократски социјализам,либерализам,социјален анархизам,социјаллиберализам
КАПИТАЛИЗАМ=Демохристијанство,економски либерализам(не се вбројува во првата група иако е со некои либералистички идеии,капиталистичката суштина во него е поголема),конзервативизам и други.

Главно што забелешуваме???
Уште од времето на Аристотел уште од појавата на зборот ДЕМОКРАТИЈА се се вртело и се врти и ќе се врти само за две страни ДЕСНА И ЛЕВА, Конзервативците и Прогресивните

S

StormRage

Гостин
Секој владетел од тоа време кој и да е има крв на рацете.Свесно или несвесно,намерно или ненамерно.Ако почниме да зборуваме што се се случувало на Голи Оток ќе ни треба нова тема.Тито себеси не се сметал за тоа за што себеси се сметал Хитлер.Кога ќе разберете дека хитлеровата омраза кон Евреиите била траума од детството.Евреиите не го примиле на ликовна академија(се шпекулира дека ако бил примен на факултетот немало да има втора светска војна ама тоа се шпекулации неможе да се знае)
Верувај дека ако не до ден денес Хитлеровите идеии ќе владееле уште многуу многуу години.Гнасно,невкусно и страшно е кога ќе слушам како енкој го правда Хитлер.Се прашувам дали кога некои зборуваат со восхит за Хитлер мислат на милионите Евреии на кои им биле сечени рацете(ЖИВО),врз кои биле избршувани експерименти,жените кои биле силувани,децата кои биле сакатени,старите кои биле терани на тешки физички работи е тоа кај Тито го немало.
Ако одиме по логиката за одговорност за убиства тогаш...11/9/2001 одговони се властите во САД зошто покрај ЦИА и ФБИ(најголемите светски разузнавачки служби)не се спречил настанот,а верувај дека знаеле определени луѓе од власта сигурно! тоа што се случи рпед некое време во Норвешка одгворни треба да бидат властите затоа што не го спречиле...наши Раштански Лозја што уште и се се знае и ништо не се знае?одговорно треба да бидат властите.
Сакам да кажам дека никој владетел не бил совршен и дека во кое и било време имало убиства за кои(примерот со Југославија што го даваш) знаеле,секако дека знаеле,само определени луѓе од властите кои си ги терале своите интереси.
КИНА СЕ ДЕКЛАРИРА КАКО КОМУНИСТИЧКА ЗЕМЈА АЛООО!Се разбира дека не е истиот комунизам од порано ама столбовите,структурата е истата само се сменети некои фактори за да им биде усовршен на нив.
Ко прво... тие 6 милиони евреи... хех 6 милиони (т.е. маркетинг) никој не ги спомна 20те милиони руси, и останатите кои погинале...
едно квалитетно видео за евреите, тие кои ни го вртат светот и ни го качат на сите во ребра (само ради евреиве почнав да го подржавам хитлер иако не ми е омилен)
Социјализмот овдека иначе бил саглам систем (значит од муабети касно по тој систем сум роден, ама не велат сите за џабе дека господ по земја шетал) Религијата била забраната во наводници, само на места кај шо имало претеризми кој ги пријавувале луѓето кои на бадник на полноќ влегувале во црква со скали на полицијата а денес се најголеми македонци/христијани...
Тито не чинел, yeah right... Единствената (да ја наречам) индустрија во Македонија пред Тито била ЧИК Куманово (кожарата), а после Тито сме развиени индустриски многу, само шо проблемот е шо од 90та навака се се продаде...
--- надополнето: Aug 12, 2011 12:17 AM ---
1. Ја ти кажав само да ми кажеш со која бројка на убиени се шпекулира за Сталин ,Мао па и Тито..
Ако убиеш 50 милиони си злосторник, а ако убиеш 1 човек си убиец..ама и со 1 убиен си убиец.. Голи Оток,немој да ми кажуваш дека за тоа Тито немал појма.. ..... Ченто,Брашнаров и компанија.. немој да ми кажеш дека врска немаат со Тито.. Маршалот бил ВРХОВЕН командант,од тајна полиција па до војска..а кој е главниот тој де факто ја сноси вината макар и за 1 изгубен невин живот.

2. Не се слагам во потполност дека комунизмот го спречил фашизмот..и да не бил комунизмот,западот ќе го спречел.. на чело со САД,Франција.Британија..т.е. демократските системи

3.Сакаш да кажеш дека Сталин и Мао немале верска со комунизмот..ОК, прифаќам..тогаш е излишно да се говори за некој комунизам,ондак не ни постоел ,штом СССР и Кина од тоа време не биле комунистички,излишен е муабетот да се тера понатаму
брате Цитро... шо психотропни супстанции користиш?
Или си тежок Македониста (потомок на Александар) или прајш инает муабет...
Решавачката битка во втора светска војна била Курск... најголемата тенковска битка досега (русија така?)
Хитлер го спречила зимата, 3 години опсада на Сталинград и сепак не влегле внатре...
Во Берлин, руско знаме се веело...
и ај сеа убеди ме дека демократските системи победиле: Британија била бомбардирана, Франција: Хитлер поминал под триумфалната капија, а САД се куравале пошо никогаш не ни имале војна на нивна почва (освен глупите нивни граѓански војни и коа изубиле све од староседелци)

Член од
20 јуни 2011
Мислења
119
Поени од реакции
28
Ко прво... тие 6 милиони евреи... хех 6 милиони (т.е. маркетинг) никој не ги спомна 20те милиони руси, и останатите кои погинале...
едно квалитетно видео за евреите, тие кои ни го вртат светот и ни го качат на сите во ребра (само ради евреиве почнав да го подржавам хитлер иако не ми е омилен)
Социјализмот овдека иначе бил саглам систем (значит од муабети касно по тој систем сум роден, ама не велат сите за џабе дека господ по земја шетал) Религијата била забраната во наводници, само на места кај шо имало претеризми кој ги пријавувале луѓето кои на бадник на полноќ влегувале во црква со скали на полицијата а денес се најголеми македонци/христијани...
Тито не чинел, yeah right... Единствената (да ја наречам) индустрија во Македонија пред Тито била ЧИК Куманово (кожарата), а после Тито сме развиени индустриски многу, само шо проблемот е шо од 90та навака се се продаде...
--- надополнето: Aug 12, 2011 12:17 AM ---

брате Цитро... шо психотропни супстанции користиш?
Или си тежок Македониста (потомок на Александар) или прајш инает муабет...
Решавачката битка во втора светска војна била Курск... најголемата тенковска битка досега (русија така?)
Хитлер го спречила зимата, 3 години опсада на Сталинград и сепак не влегле внатре...
Во Берлин, руско знаме се веело...
и ај сеа убеди ме дека демократските системи победиле: Британија била бомбардирана, Франција: Хитлер поминал под триумфалната капија, а САД се куравале пошо никогаш не ни имале војна на нивна почва (освен глупите нивни граѓански војни и коа изубиле све од староседелци)
Не се само евреите јас само во еден коментар ги ставив иначе може да се рече се што од народ не чинело за Хотлер било оништувано како ефтина роба.Дека евреите не кочеле или дека воопшто еден вид народ не кочел или дека не кочи нема врска дури смешно е.

S

StormRage

Гостин
Не се само евреите јас само во еден коментар ги ставив иначе може да се рече се што од народ не чинело за Хотлер било оништувано како ефтина роба.Дека евреите не кочеле или дека воопшто еден вид народ не кочел или дека не кочи нема врска дури смешно е.
Ондак можда си чул за Билдерберг... тие шо планираат 3та светска војна за да се изретчи населението... поготово на Русија, Азија и дел од Индија... епа Билдерберг се 90% евреи...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.269
Ондак можда си чул за Билдерберг... тие шо планираат 3та светска војна за да се изретчи населението... поготово на Русија, Азија и дел од Индија... епа Билдерберг се 90% евреи...
Може некој линк со кој би потврдил дека се 90% евреи. И некој линк за планирањето на WWIII.

Член од
10 август 2011
Мислења
12
Поени од реакции
0
Ne e zlo. Toa teoretski treba da e posledniot stepen na razvoj na edno opstestvo. No zasega e utopija toj sistem.

Poednostavno kazano bi zvucelo vaka:

KOMUNIZAM = RAboti kolku sto mozes, zemaj kolku sto ti treba.

Za da se postigne ova treba mnogu nesta da se smenat vo covekoviot intelekt.

Ima za ova na mnogu drugi temi pisuvano. Pogledni tamu. Da ne se povtoruvaat stavovite i tuka.
da tokmu taka teoretski i na hartija toj e najdobar i tocno deka posledniot stepen na razvoj ke bide toa no ne veruvam deka nekoj tuka od forumov ke go stigne toj stepen na razvoj a vo poranesna jugoslavija nemase ni K od komunizam

Член од
20 јуни 2011
Мислења
119
Поени од реакции
28
Вака да разграничиме пред да добијам главоболка од муабетов :D
Хитлер биз злобен и убивал и се иживувал немал жал воопшто немал нешто што би можело да не наведе на тоа да помислиме дека бил нормален,едноставно бил интелегентен лудак.Ителегенцијата ја употребил за свои цели формирал мала партија која наеднас станала многу голема феномен нели?ех ова во Македонија да можеше вака..ама неможе нема врска одиме понатаму.Хитлер бил германец.
Јас апсолутно сум против неговите постапки иако целта му била обединување да има еден ист народ добра идеја! нема конфликти од видот ти си од Грција јас од Македонија(пример земам само пример)тоа била добра идеја...хммм ама начинот некако не ми се свиња....мора да бидат уништени евреиите(претежно тие ради некои негови трауми од детството)и дуриг некој си народи кои не му одговарале,мора да биде се по негово иначе ликвидација на тој што ќе помисли да се спротистави.Добро нема врска сеага то одиме на суштината тој бил Германец сега јас ако него не го сакма нетреба ни германците да не ги сакам треба со гнас и ужас да гледам кон нив.Така и ти со примерот ако сакале трета светска војна биле 90% евреии и тие се сега криви.тие 90% евреии се Мирко,Рајко,Петко,Ратко(пример) си се нашле си имале исти интересни ајде трета светска војна заблуди таму е сега ензначи дека ако само заради тие неколку со луди идеии треба да се казни еден цел народ.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Како те молам кажи ми КАКО ова го заклучи ???? Со шт озаостанувал бившиот режим од западните држави што се тиче тоа, па ние да сме немале интернет сеа ако сме комунизам !!!! :tapp: Имале радио? Имале. Тв? Да. Грамофони? Да. Подоцна појачала, касети ? Да. И сеа, зошто би немале интернет ?
--- надополнето: Aug 12, 2011 12:43 AM ---
И не ми е јасно зошто на темава поише зборите за Хитлер, него за самиот режим, и не ми е јасно како се уште нема клуч, не проверив ама сигурно има ваква тема.

S

StormRage

Гостин
Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.269
http://www.press24.mk/story/svet/masonite-dogovorile-treta-svetska-vojna
:)
http://www.realjewnews.com/?p=216
Рокфелер, Ротшилд... све то евреи... главните се евреи ако не 90% (извини на грешка)
Мислев на реномиран странски медиум. Стварно незнам од каде ја откопаа нашиве медиуми оваа информација, веројатно биле присутни со известувач таму.:)
Инаку и вториов извор ти е добар.:) Анти-еврејски сајт. Еве кои биле присутни на последниот состанок. http://www.bilderbergmeetings.org/governance.html Ги има секакви. Незнам кој одредил дека евреите се главни таму.:cautious:

Член од
20 јуни 2011
Мислења
119
Поени од реакции
28
http://www.press24.mk/story/svet/masonite-dogovorile-treta-svetska-vojna
:)
http://www.realjewnews.com/?p=216
Рокфелер, Ротшилд... све то евреи... главните се евреи ако не 90% (извини на грешка)
Прво.Ако сакаш и ти можеш да бидеш масон само треба да имаш доволно кеш за да платиш некој таму да ти ангажира средба.
Второ.Масоните се многу моќни луѓе може да се каже дека во некои земја и тие диригираат што да се случи и што не.И како што кажав не се сите евреи скеој може да биде и не се 90% евреи туку помалку многу помалку но колку и да се моќни не се доволно за предизвик на светска војна можеби така некој немири и слично ама светска војна не.
Трето.Светска војна може само да предизвика немање доволно вода за пиење,немање нафта,ако гробот на Александар Македонски се најде во Македонија,ако некој си игра со нуклеарки и слично.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Како те молам кажи ми КАКО ова го заклучи ???? Со шт озаостанувал бившиот режим од западните држави што се тиче тоа, па ние да сме немале интернет сеа ако сме комунизам !!!! :tapp: Имале радио? Имале. Тв? Да. Грамофони? Да. Подоцна појачала, касети ? Да. И сеа, зошто би немале интернет ?
--- надополнето: Aug 12, 2011 12:43 AM ---
Па ти незнаеш?
Кинезите уште немаат интернет,ни па мобилни - они уште со гулаби комуницираат.

Море.....па они уште коваат дрвени бродчиња....

Ах тој лош комунизам....да знаат колку е добро да живееш во демократска земја.....

1.Силувања (по жител)

http://www.nationmaster.com/graph/cri_rap_percap-crime-rapes-per-capita

2.Убиства (по жител)

http://www.nationmaster.com/graph/cri_mur_percap-crime-murders-per-capita

3.Бездомници

671,888 homeless in the United States - нормално земја со најмногу бездомници.

http://en.wikipedia.org/wiki/Homelessness#Statistics_for_developed_countries

Најголемиот извозник на "добрата" демократија - САД....ви текнува,истите тие што убија повеќе од 100 милиони Индијанци,ама сепак не се како оние фашистите од Берлин.

Демократија,социјализам,комунизам - who cares - глеј да не се најдеш на погрешно место во погрешно време.

Kajgana Shop

На врв Bottom