И црквата ги подржува СДСМовските олигарси

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Калипсо, настрана небулозите од типот на онаа дека црквата е производ на СФРЈ, дека е комунистичка и тако даље...Останува фактот дека, во најмала рака, е смешно и апсурдно црквата да доделува почести на особи од калибарот на Костов, Наков и Јорданов. За што ги одликува? За сето крадење и сиот криминал?За тоа што не држат во мрак и беда? За што?
Потоа, освен ако не живееш на Марс, тешко дека не си свесен чии "чеда" се лоповиве олигархски...Жиг од СДСМ на челото имаат.

Лично, отсекогаш сум се противела на сите оние чаршиско-малициозни муабети кои ја напаѓаат неосновано црквата и свештените лица. Но, истовремено сум и свесна дека црквата е институција, со свои слаби карики. А, случајов со медаљите, односно изборот на личностите кои се одликувани, ми е еклантантен пример дека парите умеат да го извалкаат и она што треба да биде Божји дом. За жал.
Па нели сме секуларна држава ? Што воопшто ја спомнувате црквата во политичка конотација ? Ниту се финансира од буџетот на државата ниту пак некој не тепа по џебот да ставаме пари на иконите и сл. Се е на доброволна база, ако сакаш дај пари во црквата, ако не сакаш не давај...Нема што ние да се мешаме на кого тоа Светиот Синод решил да му додели награда или признание, сеедно. Нивна работа:toe: .

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Sega i crkvata vi preci...ko ke vi frli edna anatema porglavarot ke vidite

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Не пречи цеквата Томислав. Пречи кога нецрковните работи се продаваат како црковни. Исто како што пречи кога суровиот капитализам се продава како социјализам, кога кражбата се продава како приватизација, кога предавството се продава како патриотизам.

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Не сум против црквата ,напротив редовно одам во црква и манастир, но ова што го направија немам зборови,можам само да кажам дека со ова многу и го срушија угледот на црквата.незнам господ гледа и нека казнува.

Kajgana Shop

На врв Bottom