Не е дека Србите не Признаа Конечно, (малце е смешен насловот)
Нема кој што да ме признава, затоа што и не ми треба признавање, и нема потреба за дигање на прашина околу македонскиот идентитет, и да свршуваме секогаш кога некој ќе напише некој добар збор за нашиот идентитет, а да паѓаме во делириум и депресија кога од економски и други ниски побуди го чинат обратното.
Има некои работи околу кои не се разговара - преговара - прави МУАБЕТ:.
Името и идентитет..
АКо некој се сомнева во сопствениот идентитет, нека повели, ете постојат веќе изработени генетски профили на старите народи кои биле на нашата теритиорија, па нек се провери ако сака. Генот си е Ген. Ако јас неможам да доживеам да бидам светски примен и признат како Македонец, тогаш тоа ќе го дожевее мојот син, внук .... итн.. Треба да се гледа на долги патеки.. Ситните задоволства и привремените членства, нема да можат да го искоренат Македонскиот КОД.
Многу примери, Асириците и ден денес знаат кои се во ИРАН (православните христијани), Фениќијците во Либан (православините христијани), тоа не се либанци или иранци. Потоа примери од Израелците под Рим и поновата историја, Турското царство и народите под него...
Византија била лулка на цивилизацијата, нешто што Европската Унија покушава да го направи - имитира, и нешто на што европа била љубоморна и на крај во голем дел успеала да го растури тоа царство. Била составена од сите народи на стариот свет. Како Царство единствено е во историјата на Човекот кое траело повеќе од 1100 години, повеќе од било кое царство на нашата планета. Многу од Византиските цареви, и патриарси биле со македонски КОД, меѓутоа сите во тоа царство се кажувале како Ромеи.. нешто што сега е поим за европа како европејци.
Муабетот ме беше: Дури Ни после 1100 години во Византија, и 500 под Османлија, македонскиот КОД не е изгубен ниту уништен. Прашањето е сега:
Како беш сега некој ќе успее ако не успеале многу поголеми царства, институции и цивилизации ?? Баш ме интересиреа да ли некој има одговор на тоа прашање..
Ако зачленувањето во овие институции е условено со промена на идентитет и име.. - па многу е јасно.. НЕМА што да се бара таму, - стално ќе бидеш на крајот и за подигрување. Проблемот е што ТОА нашиве политичари МОРА да им стават до знаење на сите.. НЕМА РАЗГОВОР:. И нека не се плаши никој, околу мрачните сценарија за поделба - раздор. итн.. сето тоа е дел од специјана информативна војна...
НЕМА ШАНСИ некој на сила да го промени нашето име.. а секоја војна во која би била вовлечена МАкедонија е контрапродуктивна за целиот регион.. Тоа е БЛЕФОТ накој европа Игра ... ТрЕБА ДА СЕ ИЗДРЖИ.. имаме добра карта..
П.С. за секој случај благодарност за постот од србските новини и до новинарот на храброста и на ТАЈМИНГОТ..:helou: